Zatvaranje zimske brazde

Svi pricaju o nekoj poboznosti,a prvi je ne postuju.
10 boziji zapovesti,vise od 90% ljudi ne moze da ispostuje,a ovamo se hvatamo za crveno slovo.

Ti sto upiru prstom su najgori greh je i kad pomislis nekom lose ,trebalo bi izbegavati rad nedeljom i kad je crveno slovo ali kad bi bili dostojni da nam bog odgovori sigurno bi naveo vece grehe koje upraznjavamo

Ljudi, Forumaši, tema je zatvaranje zimske brazde a ovo ode u ....

Послато са BV6000 уз помоћ Тапатока

Pa mora covek da odgovori na ovo zezanje sto je radio na svetac .Kako stvari stoje padavina nema kanda cemo i mi pakovati torbu pa u atar lagacko da zatvaramo njivu a ne vlagu {ko je tu tu je}

I ja sam protiv rada na crveno slovo i gledam da se tog pridrzavam međutim ako čovek kaže da je u neznanju i da je pogrešio bože moj ne treba ga sad jašiti do proleća.

Nisam se nastavljao na acin post,u pravu je i nemam argumente...paor,cije postove sam cenio ovde na forumu,me ujeo za srce...
Ds me sramota nicka,eeej..pa zna se da mi sremci idemo u crkvu jedne godine za uskrs,druge za bozic,da se bogu molimo uvece u krevetu,i da se krstimo tek kad pocne da grmi...
To sto nosimo papuce i sto se bojimo zene je druga prica...

Inace ima jos da se njiva zatvara vlaga,pa cemo na popravni kad vreme i sveci dozvole.
Aj u zdravlje

Nije meni bila namera da omalovažim sremca 84, nego da bas proverim, mozda je radio dan ranije. Pokusavam da sve radove u polju ne radim na crveno slovo, nekad je to tesko, ali nekad kao sad nije, ali eto covek se prevari, verovatno je hteo da poravna pre ovog mraza sto najavljuju. A svakako u firmi crveno slovo nemam sem za drzavne praznike i krsnu slavu.
Inace mislim da nije bilo lose poravnati, zet je to uradio pa cu videti razliku u odnosu na mene.

Ja ne radim ni na običan dan a kamoli na crveno slovo, znate kako je to u životu koga zmija ujede i guštera se boji, no svako ima pravo da radi i veruje šta hoće , meni najviše smetaju gazde ili neko ko liči na gazdu kad kao ide džipom na njivu i da obidje radnika koji mora da radi na crveno slovo a on tabože poštuje i veran je! Svi smo mi grešni , neki manje neki više ....nije na nama da sudimo ali smo obični ljudi od krvi i mesa .smrtnici pa eto progovori se koja više..........ja uvek sebe najviše krivim jer sam svestan svega.samim tim sve što učinim ima posebno težinu.........nije uzalud Bog rekao .....OPROSTI IM NE ZNAJU ŠTA RADE , e pa tu je manji greh nego li tamo gde znaš a grešiš, sad posle ovog ravnjanja ovo mu dodje ko kamenovanje ........verujem da više neće iči na crveno ili nedeljom !:ppozdrav:

Svi pricaju o nekoj poboznosti,a prvi je ne postuju.
10 boziji zapovesti,vise od 90% ljudi ne moze da ispostuje,a ovamo se hvatamo za crveno slovo.

Cak sta vise u deset zapovesti pise 6 dana radi i svrsuj sve poslove svoje........a nigde u zapovestima nema drzi se crvenih slova,sto se tice tih obojenih slova kad se uzme kalendar i pogleda u jednoj tekucoj godini ima 366 dana crvenih,moglo bi se samo sedeti........

Zasto sramota? Covek ne sme da zaboravi? Ili je to smrtni greh?
Ja mislio da postoje i gore stvari...al eto ispade ovo najstrasnije...

Ko pominje Boga ? To da li ces ti raditi na crveno slovo, Bozic, Uskrs itd to je tvoja stvar.
Ja prevashodno mislim da uzaludno trosenje goriva i na to sto nisi nedelju iskoristio da pijes vina i jedes kakvih mesnih preradjevina, ili mozda da si negde u kafani. Na to aludiram kad mislim na sremce. Ja cak ni ne znam koje si ti veroispovesti niti mi je to uopste bitno. Moje misljenje je da si bolje dan proveo u kafani nego sto si "zatvarao brazdu". Koja je svrha sad zatvarati brazdu kad je i vlazno i hladno. Naravno ako ti mislis da je sad pravi momenat za takav posao samo napred :ppozdrav:

Evo samo sto nije pala

- - - - - - - - - -

Bolje sad vlaznije zatvarati i u prolece samo pred setvu jednom nego u prolece dva puta i jos ako nebude kise izmedju ta dva spremanja milina

To šta treba uraditi i da li je to trenutno najpametnija agro.mera ne znaš ni ti kao ni mi svi ostali .Nije ti to malterisanje pa da ide odnos toga i toga i ne možeš pogrešiti ,svaka godina je otvoreno poglavlje i na kraju je zatvaraš.To pravilo koje ti navodiš ne mora ništa da pretstavlja i ne znači ako neko tako ne radi da je to pogrešno,ima stvari u poljoprivredi koje su totalno nelogične a nekad se pokažu najbolje.

Hvala Radoslave, upravo si tačno opisao situaciju u kojoj sam se našao...
Kada je trebalo odraditi zimsko oranje, spustile se one kiše, a moja njiva je u delu atara koji je najniži i najveći problem predstavlja to što se na samoj sredini njive zadržava voda, gde je najniža tačka terena, a niža je čak i od dna potoka na kraju njive...
U jesen opet po nadnicama i terenima, njiva mi nije bila ni na kraj pameti, tešeći se činjenicom da sam dobro ugario i da će biti dobro...
ŠTO BI I BILO, da nije bilo toliko poniklog tritikala, KOROVO NEMA "ni od korova", tako da bih mogao u Proleće čim primetim da mogu "preleteti" sredinu, tj. mogućnost da odradim njivu "u celini" spremanjem, drljanjem, ili tanjiranjem, već zavisno od toga šta procenim da je u tom trenutku najpogodnije...
ZNAO sam da korova neće biti, jer je prethodni usev bio tritikale, koji nije dao nikakvim korovima ni da niknu, a ne da rastu i razvijaju se...
A nemam traktor koji košta xxxxx eura pa se time hvalim, i gazim ostale koji to nemaju, i jedared živim u Ilandži, pa odjedared u Brguli, i nepismen sam, ali znam da filozofiram za kvartet, i očekujem da mi veruju...

To šta treba uraditi i da li je to trenutno najpametnija agro.mera ne znaš ni ti kao ni mi svi ostali .Nije ti to malterisanje pa da ide odnos toga i toga i ne možeš pogrešiti ,svaka godina je otvoreno poglavlje i na kraju je zatvaraš.To pravilo koje ti navodiš ne mora ništa da pretstavlja i ne znači ako neko tako ne radi da je to pogrešno,ima stvari u poljoprivredi koje su totalno nelogične a nekad se pokažu najbolje.
Pa sta sam ja naveo da uzore po sikdanju useva jednom kad izadju korovi i ostala psenica total i osusice se sve i posle toga opet uzorati zimsko oranje ja to radim svake godine pa vidim kod mene nema samonikle psenice a opravdanje padale su kise zivo me interesuje kako su onda drugi ljudi uspeli uopste da skidaju drugi usev a kamoli da uzoru vidis da kralja interesuje ko gde zivi ko je kako pismen a nevidi sebe da treba malo vise da se potrudi i da uradi tu njivu na vreme ... A za njegovu informaci sedim i ja u belarusa i udisem prasinu i uhvatio se za masine ko pijan za plot

a o tome ko filozofira vidi se kome je iznikla samurasta psenica toliko a ti kolega veruj ako hoces ako neces nemoras bas me briga ja radim svake godine isto pa mi njive u prolece ciste ....

Nazad
Vrh