To šta treba uraditi i da li je to trenutno najpametnija agro.mera ne znaš ni ti kao ni mi svi ostali .Nije ti to malterisanje pa da ide odnos toga i toga i ne možeš pogrešiti ,svaka godina je otvoreno poglavlje i na kraju je zatvaraš.To pravilo koje ti navodiš ne mora ništa da pretstavlja i ne znači ako neko tako ne radi da je to pogrešno,ima stvari u poljoprivredi koje su totalno nelogične a nekad se pokažu najbolje.
Hvala Radoslave, upravo si tačno opisao situaciju u kojoj sam se našao...
Kada je trebalo odraditi zimsko oranje, spustile se one kiše, a moja njiva je u delu atara koji je najniži i najveći problem predstavlja to što se na samoj sredini njive zadržava voda, gde je najniža tačka terena, a niža je čak i od dna potoka na kraju njive...
U jesen opet po nadnicama i terenima, njiva mi nije bila ni na kraj pameti, tešeći se činjenicom da sam dobro ugario i da će biti dobro...
ŠTO BI I BILO, da nije bilo toliko poniklog tritikala, KOROVO NEMA "ni od korova", tako da bih mogao u Proleće čim primetim da mogu "preleteti" sredinu, tj. mogućnost da odradim njivu "u celini" spremanjem, drljanjem, ili tanjiranjem, već zavisno od toga šta procenim da je u tom trenutku najpogodnije...
ZNAO sam da korova neće biti, jer je prethodni usev bio tritikale, koji nije dao nikakvim korovima ni da niknu, a ne da rastu i razvijaju se...
A nemam traktor koji košta xxxxx eura pa se time hvalim, i gazim ostale koji to nemaju, i jedared živim u Ilandži, pa odjedared u Brguli, i nepismen sam, ali znam da filozofiram za kvartet, i očekujem da mi veruju...