Zatvaranje zimske brazde

Pa tek je tu puštena u rad .Ide brzo oko 14km/h i pošto je na krajevima ne moramo dizati površina lepo pada.Potrošnju ne znam.
Ovo je orano pre tačno mesec dana jer je državno zemljište.Na onim oranim u jesen moglo bi i brže.

Potrosnja nije bitna, i onakao treba se odraditi, sad manje litar ili vise, nije bitno. Sto se tice tezine jel u redu? Ne skakuce?
Nisi napravio neku racunicu, koliko tezi?

Bas lepo radi po meni.Ipak je njoj cilj da poravna i zatvori oranje.Pre setve ce ipak ici setvospremac.

Pri brzini od 14km/h mislim da mu rotori nisu ni potrebni pa on to ravna extra mozda neke teze lance da nazad zakaci i da vuce ali mislim da mu je to sve nepotrebno.

Ispalo je super a bilo bi još bolje da ima poništivače tragova.

Pa nema potrebe.Ovo nije predsetvena priprema već samo da se oranja poravnaju,unište ponikli korovi,izprovociraju drugi korovi da izadju,lakše baci djubrivo....ja to tako gledam.
Posle ovog jedan prohod setvospremacem i biće extra.Ostalo sutra još oko 15 kj i gotovo ono što je planirano.Nešto ćemo ostaviti za kasnije jer je lošija zemlja i orano posle Nove godine.Tu još nek mrazevi odrade svoje.

Posto do sada nikad nisam radio sa setvospremacem,molio bih za savet kada je pravo vreme za zatvaranje brazde spremacem?

Nocas i jutros po mrazu radjeno i zavrseno
IMG_20180131_092034.jpg
IMG_20180131_092042.jpg

Poslednja izmena:
Jos uvek je dosta vlazno kod nas,trenutno cak i za drljacu mislim....Kod nas dosta forsiraju tanjiracu,mada ja nisam za to ,do sada sam radio drljacom 2-3x pa setva,e sad bih uzeo spremac sa duplim rotorima,a pred setvu sam mislio djubre pa drljaca:sta:

Imas slike od proslog proleca u temi Predsetvena priprema zemlje kako kod mene ispadne kad se zatvori lakom drljacom, pa pred setvu uradi spremacem, a dobro se ubode trenutak. Sve radio ferga, oranje i pripremu.

Isao danas da malo zatvaram oranja...jako se lepo radi,ko basta,cak je mozda i presitno...lepo me iznenadilo kako mi je i oranje ispalo lepo ravno,skoro da rusic uopste nije skakutao...samo pliva..
Ono sto sam zatvarao za onaj svetac se bas vidi razlika izmedju tog i komsijskog...skoro blato,a s druge strane razora kod komsije se sve prasi...tako da cenim da ima i te kako efekta..

I ja sam danas malo zatvarao, sutra cu nastaviti ako ne bude padalo. Uradicu 1/2 za repu pa cu bas uporediti da li ima razlike.

Ima razlike ja sam lane pozatvarao ujesen i mnogo vise vlage je bilo u zemlji nego ko je u prolece zatvarao. Problem je sto se isto ispoljava i kad je visak vlage. Onda 2-3 dana kasnije moze spremiti za setvu ono sto je u jesen zatvoreno.

Nazad
Vrh