Zatvaranje zimske brazde

Bio do Rume po gorivo, u traktoru je celih 4 litra, (gustog) "gasnog ulja", pa kupih euro-dizel, da "promešam"...
Tegovi montirani, planiram sutra na oranje, pa videćemo kako ide...
Biće i slika....:osmeh: :cao:

- - - - - - - - - -

Vazduha troši najviše :ppozdrav:
Gde si se samo toga setio?! :haha:
Da znaš da je tako...:ppozdrav:

Hvala svima !!!:ppozdrav:
Pala je odluka...
Odoh da stavljam tegove na točkove i kačim PLUG, pa na oranje !!!
Prethodno da vidim koliko ima "nafte", umem tako da odem raditi, a traktor ne ume na vazduh da ide !!!
Na vodu su napravili mašinu, ali na vazduh, još nisu....
Stvarno si sačekao pravi trenutak za oranje,uslovi su idealni...

E to je rezultat vrednih paora sto u septembru zavrse zimsko oranje.
Ne bih doslo do toga da je lik pri skidanju psenice sutra potanjirao ili ugario nego ostavlja tako i uzore u septembru nije rano krajem septemba jer do tada izadje i sirak i samonikla psenica i vec total zajebe sve do tad a to sto neko ne zna kako da uradi to je njegova stvaar ....

Ne bih doslo do toga da je lik pri skidanju psenice sutra potanjirao ili ugario nego ostavlja tako i uzore u septembru nije rano krajem septemba jer do tada izadje i sirak i samonikla psenica i vec total zajebe sve do tad a to sto neko ne zna kako da uradi to je njegova stvaar ....

E, "kolega", pogledaj OVO...

I ja sam neki dan "ugario" moje jutro zemlje...
Nije moderno oruđe za obradu zemlje, već starudije od preko 40 leta, ali odrađuju posao, makar ovo moje...
Prvo sam jedared OLT tanjiračom prešao, ali ne celu parcelu, već samo deo gde je iznet stajnjak, da se ravnomernije rasporedi i usitni koliko-toliko...
Začuđujuće lagano išlo ugarenje, potrošnja neverovatnih 11 litara dizela, jednobrazni plug, dubina oko (maksimum) 20 cm...
Rasipa se zemlja, za ne poverovati, i interesantno, ali ima malo vlage, taman sam posle one "kiše" odradio, pa možda zato...:haha:
Mada, kad bolje razmislim, nije nimalo smešno, al ajde-de...:kisa:
20170714_183708.jpg

20170715_154242.jpg
20170717_112811.jpg

Svraćaš na Forum "povremeno" i onda mlatiš praznu slamu, lupaš ko otvoren prozor, i prosipaš "mudrost"...
Što je još gore, ne pratiš ni 2 stranice ranije, gde je pisano šta i kako...
Trebao bi da tražiš od Administratora da ti promeni nick u "povremeni" ili "prolaznik"...
Tudom?
icon_axe.gif

XAXAXA vidi ovako od kako mi otvoren forum svaki dan udjem i pogledam sta me interesuje mozda nisam video to tvoje a sada pogledaj kako izgleda njiva uzorana 16 septembra a po skidanju psenice uradjeno je podrivanje totalisanje krajem avgusta i zimsko oranje odradjeno posle evo ti slike kako izgleda njiva rano uzorana

cekaj malo da razjasnimo gore mi pises da radis ugar a na stranici 215 po ovoj slici ja sam zakljucio da si ti zimsko radio u julu po skidnju psenice ti kolega si ostavio ugar za zimsko razmisli malo sta si trebao da uradis u septembru drugi put a to ustvari radis sada u januaru :) bez ljutnje i nekih bezveznih komentara da ja lupetam i mltim praznu slamu nema potrebe za tim a ti promisli malo o tome sta znaci ugariti i uraditi zimsko oranje ;) a masine nisu problem bio to nov lemken ili tvoj plug i jedan i drugi ce uzorati samo treba to uraditi 2x ja iskljucivo ne ugarim 2x jer sa podrivacem imam veci zahvat a posle ide zimsko ... :D

Dobrodole, uz duzno postovanje, ono sto je na slici zaista znaci da si zimsko oranje uradio u julu. A sta si ti mislio mi ne mozemo da znamo (nema tog coveka koji cita misli).

Ja sam procitao care da si napisao da si ugario i uradio zimsko oranje u 1x Xaxaxa a znas kako me zabole za "interpunkcije" bitno je da si covek a ti kolega idi uci malu decu u skoli gde i kada da postavljaju interpunkcije i batali zemlju jer ocito ne znas kada se sta radi :haha: :haha:

Bitno je da sam "obavio" posao, uz savete dobronamernih ljudi, a Članova ovog Foruma :ppozdrav:, a ti sigurno ne spadaš u te...::lose::
Pa radi i dalje tvoju "zemlju", za to i ne treba da budeš pismen...

I ja to kazem :p xaxaxax A ja bas spadam u te dobro namerne jer sam ti napisao sta trebas ove godine uraditi ZNACI 2 ORANJA UGAR I ZIMSKO :haha:

To šta treba uraditi i da li je to trenutno najpametnija agro.mera ne znaš ni ti kao ni mi svi ostali .Nije ti to malterisanje pa da ide odnos toga i toga i ne možeš pogrešiti ,svaka godina je otvoreno poglavlje i na kraju je zatvaraš.To pravilo koje ti navodiš ne mora ništa da pretstavlja i ne znači ako neko tako ne radi da je to pogrešno,ima stvari u poljoprivredi koje su totalno nelogične a nekad se pokažu najbolje.

Poslednja izmena:
I ja danas malo krstio jariće...
Al bio blizu kuce pa zena vikala na rucak,posle klope poceo neki sneg i ja odustao od dalje rabote i prilego malo...
Inace nije lose,isao malom drljacom...i suvo majku mu...bolje da pada sneg neg da se prasi..

Nazad
Vrh