Zatvaranje zimske brazde

Dekavo, nije to to.
Kod mene isto pocinje polako trava, za sad jos nije toliko opasno, ako bude krenula, najverovatnije tamo u februaru cu proci sa malom tanjiracom sa rajkom.

Sto tanjiracom?Ima da napravis proletno oranje...

Zarkovac...Ako budes morao onda pustaj dobru dijagonalu,zbog tragova.

Ne znam sta je bolje, posto se prvi put susreceom sa ovako sitnim oranjem. Nisam planirao da idem sa nicim do setve, pred setvu spremac i to je to. Jedino zbog te trave sad

Jel je ubija mraz
Screenshot_2018-01-01-17-41-49.png
?

Kod nas je kosava odradila lepo isusivanje gornjeg sloja, ko bi hteo raditi ima lepe uslove na nasem pesku. Sto se mene tice nema tih para da sad kacim bilo sta za traktor, ja sam oranje zavrsio pred novu godinu, mtz1221 nismo gasili 2 dana samo smo se menjali na njega, sad je opran i tako neka stoji do marta...Iskren da bude nesto mi se ne svidja ta rabora, nisam bio u nekoj prednosti naspram onih sto nisu radili u ovo vreme kao ja.

Ne znam kolega sta ti vidis,ali na mojoj zemlji bacati djubrivo po oranju je ravno ubistvu. Posto ove godine nisam stigao da zaorem,zato idem mesano u prvom kultiviranju.

Kod nas je isuvise vlazno za rad na njivi, komsija je probao, zuri mu se da poseje grasak, ali samo je jednom prosao i kad je video kolike dzombe vadi odustao je! Bukvalno lepse izgleda oranje nego spremljeno...

Ne znam kolega sta ti vidis,ali na mojoj zemlji bacati djubrivo po oranju je ravno ubistvu. Posto ove godine nisam stigao da zaorem,zato idem mesano u prvom kultiviranju.
Milovane sto ne ides drljacom,mozes i manjim traktorom vuci,manje gazis,manje ces vlage vaditi,a mocices bacati,jer ti samo svakako trake trebaju...

Nazad
Vrh