Zatvaranje zimske brazde

Satex 5m :) nije kao sa snimka, taj je za teza zemljista i jace traktore ali je slican.

Mozda je i moglo ali njivu radim prvi put uzeo sam je u oktobru slame koliko hoces, a nemam nikakve dodatke na plugu.

Zaista lepo to izgleda, ali zasto bas tanjiraca? Mozda je samo zbog slike, ali mi se cini, da bi tu neko drugo orudnje uradio posao, ma, milina - tako mi se cini, mozda i nisam u pravu.

Imenjače,ovo još jednom pred setvu preletiš drljačom i bog te veselio!
Pred setvu spremac, mraz odradio posao :osmeh:

- - - - - - - - - -

Au bratic pa sto tanjiracu?Jel mogao neki spremac,drljaca...
Zatrpao djubrivo, sta znam, neke komsije su radile ranije sa spremacom i drjacom, i eno trava krenula kao luda. Ovako uvek radim, bude po neka travcica ali nista strano, posle samo spremacem prodjem i bude to fino :)

Pa onda 2x spremac... mada mislim da bi bila najbolja neka kombinacija s drljacom, pa da te Bog vidi.
Ako trava krene, pa nek krene... posle setve pre nicanja udri, i gotovo.

Meni ostalo jesenas dva duluma da uzorem pa isao danas i gledam (predem traktorom),preko zimskog i boga mi ubjeno da se i ja razmisljam opucat tanjiracu do tanjirace a dio koji je bio ledina..tu je krenula trava samo tak

993058e4b0bc09abdd9fc5d4dedffa38.jpg
238f8dca42e2e93f3fe08758ddeb0ebc.jpg

Sitno mrvicasta struktura.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Pa bolje valjda da krene trava u drugom prohodu pokidas to sto krenulo. Ja sam prosle godine na nekoliko parcela spremio za setvu 10 dana pre setve, nakon setve sacekao 3-4 dana i oprskao herbicidima na crno sa dodatkom totala. Njive bile kao pista. A ove godine cu na polovini povrsina da odradim tako da vidim da li su se neke srecne okolnosti poklopile lane ili je stvarno bolje tako

Nazad
Vrh