Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prednji rotor ti nije bas u funkciji
Tacno tako,posle oranja sacekati par dana da se prosusi i posle iseci tanjracom i tu je najveci posao zavrsen.Tanjiraca nije najbolja za prolece ili pred setvu,dosta ce ubiti i isusiti zemlju,sve zavisi od vremenskih uslova u tom periodu.kod mene je pozeljno odraditi sada jer je posle teze,zemljiste je tesko,mnogo tesko se ore,vecinom oremo na jednu stranu a nije toliko veliko brdo ali traktor nemoze da vuce uzbrdo zeljenu dubinu,to je neka crna smonica,nemozes joj nista,mora da se odradi na vreme i onda nepoznaje susu,a ima u nekim krajevima gde je zemljiste lagano,tu moze i sa drven plug da se ore.ali sta je tu je.treba bar 1m snega.@zeljkoo ,Na tvojoj zemlji bi još bolje bilo raditi tanjiračom po jakom mrazu , al ni sada nije loše ako je suvo . U takvim tipovima zemlje sam radio i odmah nakon oranja tanjiranje , i to je bilo dobro . Još jedan način je dobar nakon žita odmah orati duboko pa početkom jeseni tanjiranje , pa malo kasnije total , ako baš treba za zimu jedino proorati jarke ako ima ležanja vode . U tim tipovima zemlje , čini mi se da je najgori sistem upravo onaj , kako većina tu radi .
Bilo je i ovakvih godina koliko hoces, isto smo jeli kobaje i pili domace vinoSve je to lepo,radi se pravo,mozes socim 'oces spremati,al sad treba da smo u dubokom snu,da je napolju metar snega,minus,seckamo kobaje i pijemo vina,a mi brisemo prasinu sa sajbne,nece da bude dobro...