vladimir92
Član
Cime da predjem tanjiracom ili drljacom,trece nemam?Evo probaj jedan prohod negdje da poravnaš , pa vidi pred sjetvu koje je travnije , zatvarano ili nedirano . Kladim se u piće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cime da predjem tanjiracom ili drljacom,trece nemam?Evo probaj jedan prohod negdje da poravnaš , pa vidi pred sjetvu koje je travnije , zatvarano ili nedirano . Kladim se u piće.
Nemoj molim te.I ovako sam izgubio dosad tri.Ima poklopac za Radžu u Palanci 15-og za 100 din komad ako te interesuje.
Kod mene u polju i u susednim mestima gde imam parcele jedino Ja zatvorio.Niko drugi.juce zavrsio zatvaranje zimskog oranja,u ataru barem 90 posto njiva je tako uradjeno. prasina iza 539 se samo tako dizala. po mojoj proceni total ce i ovog proleca biti jako zastupljen herbicid na njivama
Ma kakvi spavaju to niko ovde ne radi.Ja sam to nasledio od dede,mi smo oduvek tako zatvarali.Dok ostali jok.Cak i ovi veci poljoprivrednici samo u prolece setvospremacom...Ljudi jos spavaju,dobro je komso to sto si odradio.
Kod nas su neki pošto se nisu smeli paliti žetveni ostaci pre oranja izvršili tanjiranje i mogu vam reći da je jako lepo uzorano. Pošto tako nije urađeno jesenas kolega Milanv je to morao uraditi sada jer da je radio sa setvospremačem ili teškom drljačom dolazilo bi do zagušivanja.Ovo nije zatvaranje zimske brazde ovo je klasicno tanjiranje,koje si trebao da obavis pre oranja pa onda da ores,nije mi jasno zasto to nisi uradio kad si video kako se lose zaorava?
nije valjda da bi jos jednom preorao,izvukao bi i to malo vlage sto ima,zar treba da je na oko lepo da bi bilo korisno oranje....svako i makar kakvo jesenje oranje je bolje od prolecnog.Slažem se sa @grunt, pa tu ima kukuruzovine vani stvarno previše, ja bi to još jednom preorao, a ne zatvaro, stvano nekakvo loše oranje. Predpostavljam da nemate deflektore na plugovima??