sale ratar
Član
Kristal svaka ti na mestu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Radoslave a da nisi malo zakasnio sa pripremom?
Kada je dobro oranje (kvalitetno uzorano bez prevelikih santi, dobro izmrzlo) i dobar setvospremac, teska drljaca ili kompaktor, nema potrebe za zatvaranjem brazde vec samo jedan prohod pred setvu i to je to.
pa jesam zakasnio jel sam pripremao u martu i tu se pokorica kasnije uhvatila a mislio sam da govoris za ovu godinu.prosle godine jedan deo nisam nista dirao do kraja aprila i to se pripremilo super.nesto se razmisljam da probam ovih dana da nesto zatvorim,zatvorio bih dzombu koja je malo losije uzorana jel nije nista paljeno ,a tu bi dosla soja sta mislis da li bi to bilo pametno?Radoslave mislio sam da si prošle godine malo zakasnio sa pripremom pa si zato imao problema sa pripremom pošto je do polovine aprila bilo jako puno padavina pa je posle došlo do naglog isušivanja setvenog sloja a za to su bili krivi vetrovi koji su duvali u tom periodu pa se taj setveni sloj skamenio, ja sam i 2012 godine sve poravnao u jesen i nisam imao problema sa predsetvenom pripremom i nicanjem useva dok kod koperanata koji nisu hteli da zatvaraju oranja sjeseni sam imao problema sa tom pokoricom što je posle rezultiralo loše nicanje pošto se setveni sloj isušio zbog dva gaženja i vetrova koji su duvali svaki dan.