Zatvaranje zimske brazde

picture-503.jpg

- - - - - - - - - -

Proban Rototiller bice dobro za repu
picture-503.jpg

Evo takodje za repu,radjeno dijagonalno.Nevidi se bas nesto jer je predvece slikano.
fotografija12701.jpg

fotografija12681.jpg

fotografija12721.jpg

Potrosnja oko 5l/kj,a vremenski duplo vise vremena nego kod setvospremiranja na pravac.

Poslednja izmena:
ja necu svuda da teram drljacu.bojim se da ne bude da grudve koje su ostale dole ne izmrznu pa kad kultiviram s' proleca da izbaci sve grudve napolje pa kad se to stegne gore nego proletnje oranje.ne znam ja da li je to sad dobro da se radi dok se sam ne uverim u to.

- - - - - - - - - -

samo 7-8 lanaca cu da podrljam, ostalo ostavljam za prolece.teram 4 krilnu obicnu malu drljacu bez rotora.

- - - - - - - - - -

jedan mi kaze nisi nista pogresio, drugi mi kaze dal si normalan sta radis, da ti ziv cale da te vidi sta izvodis, di se to pre radilo, ovo, ono...

Ja sam moje potanjirao malom tanjiračom u decembru, noćom sam radio pa nemam slike, ali ispalo je toliko dobro da bi moglo sejati.... Na proleće jedan prolaz spremačem i sej Miško!

Mi bi trebali da danas privedemo kraju.Juče i jutros nas je kiša usporila ali je to sve jaka košava nadoknadila.Imam njivu gde je jako rano oralo pa se zeleni od gorušice kao fudbalski teren.Skinuli smo sa spremača one uske motičice i stavili one široke od 110mm.Jako lepo skida travu.Neću reći 100% ali je odlično.Još vetar duva tako da se odmah trava suši.

Juče završili zatvaranje, videće se na proleće da li smo dobro uradili. Inače zadruge i veći paori su, koliko se vidi, sve zatvorili.

Kod nas zadruga Sava Kovacevic svaki dan zatvaraju brazde kazu bice susno prolece pa da negube dragocenu vlagu!?

Ma sejaćemo neki 100-danac ima da stigne za 3 meseca, i na proleće opet oranje i ZATVARANJE brazde i taman će stići do jesene nešto... Eto nam dve žetve godišnje...:haha:

Nazad
Vrh