Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@kristi, baš neštediš na gasu,
Bas zato izbegavam da radim sa drljacom ili spremacem. Juce krenem, poucen iskustvima sa foruma u rit sa spremacem, obisao pola kruga i umalo ga nisam doneo u param parcad. Jako neravno i truckavo, te je tanjiraca uradila super posao. Nije jako sitno, ali jeste ravno da bi traktor sa rasipačem išao neometano.Jel imao iko problema da sa zatvaranjem pre zime i snega s proleca zemlja bude nabijena/tvrda i koliko je to uopste opasno!
Mi smo jedan deo presli drljacom sa valjcima ali je stvarno bilo kao staklo pa smo posle radili bez njih da tek malo bude neravno!
Strnjista i tvrdu zemlju smo ostavili
Kod nas je provereno bice dobro,a na drugim tipovima zemljista neznamOvo što se radi sa spremačima je suviše fino i sitno.Jako se bojim da će neko plakati u aprilu.
Da li je radio neko dijagonalno i koliko je vise vremena potrebno da se uradi parcela kad se vozi pravo naspram ovog drugog.Ja sam razmisljao da sutra za repu predjem jos jednom ali dijagonalno,ali neznam koliko ce to vremena da mi odnese.
Prvi prohod sam radio odma iza oranja,sad bi ga picio dijagonalno pa pred setvu na pravac.Kod nas neki rade dijagonalno ali samo prvi prohod !
Da neznas koja je mozda razlika u potrosnji i vremenu?Znam da se u firmi gde sam radio kao poslovođa obavezno prvi prohodi radili u dijagonalu.U zavisnosti od oranja neke su njive rađene blagom dijagonalom ,a neke baš jakom dijagonalom u odnosu na pravac oranja.