Zatvaranje zimske brazde

I ja malopre dosao , uradio 3kj za probu , oranje smrzlo kako treba a vlage u sloju od 10-ak cm nema bas dovoljno tako da se super sredilo , pa se nadam posle praznika da jos koju njivu uradim ako vreme dozvoli.

pa sa 539 vucem 1 brzom, radio sam mu ful generalnu, pumpe i dizne, ali tesko mu je 2 brzom.cak i ne moze da vuce.ali prvom mu je lepo lako.

Danas uradjeno 40 lanaca sutra jos 40 i gotovo zatvaranje brazde, njive na kojima je bila psenica nisam radio, probao na jednoj i dosta je vlazno, a i lepo je uzorano gde je bila psenica ravno je.

Ja se nesto dvoumim, da li da radim, ili ne, jos mi je plug zakacen za traktor, a moram citavu supu da prepakujem da bi zakacio drljacu, a i mrzi me, pa sam resio, da, ako bude moglo, uradim nesto 02.01 .Inace danas se po Crepaji dosta radilo i setvospremacima i drljacama.

Ja cu poravnati 4 i 5 januara ako bude moglo da se radi za kukuruze, ako ne, nek ceka mart-april:spavam:

Jel ima nekog na forumu da nije zatvarao brazdu? Ja vala ne diram do marta nista!
I gledam ove vase slike i ne znam da li je prekosutra nova godina ili 1. april :osmeh:

Ne mislim da sada ne valja, ili da je u martu bolje! Nego se nesto nisam bas uzeleo traktora! Da se prezimi, pa sa proleca udarnicki!

Zemlja mi takva da ne dopusta igrarije ovog tipa. Jednom sam pokusao pre nekih 10-tak godina i dugo zalio posle toga.
Od pola februara do pocetka marta je moje vreme ,ako ne dozvole vrem. prilike onda pred samu setvu.
Sad uzivam u zimskim radostima ....

Nazad
Vrh