Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedno pitanje, da li je neko od vas zaštitio šljivu u fazi precvetavanja sa 3 galenikina preparata, mankogal 80 + Akord + dimetogal, u kojim koncentracijama ste koristili ove preparate !
Čista je bila, ta prskalica plastična videla nije herbicid, njega prskam iz metalne, a akord je od prošle godine po datumu, mangokal ne sećam se ali taz je relativno...
Najbolje je pozvati nekog zastitara ili mu odneti par tih listova da pogleda jer ces taman za koji dan ponovo prskati kajsiju kadaplodovi budu kao orah tj kad se boja ploda menja iz zelene u bledo zutu pa ce ti on iskombinovati i dati savet!I ja već par godina pratim programe zaštite galenike fitofarmacije, prskao sam u koncentracijama kao i @ironman, ali primetio sam da mi se par listova na svakoj voćki suši, listovi imaju male flekice i boja nije kao do sada, sve sam radio po ps-u, nzm šta bi moglo da bude...
Juče mi đavo nije dao mira pa oprskah nešto malo loze što imam...oprskao sam sa akordom tečnim i mangokalom.
Šta se desilo?
Napomenuo bih da sam ih dobro zalio, par litara oko svakog i da sam prskao oko 4 po podne, znači bilo je onako sunca, možda udar sunca na mokar list ili na vodu što zalih? Ili je ovo sve normalno?
U kojoj je fazi cvet ovde, ne mogu da provalim da li ovi bobići tek treba da se otvore u cvet ili je to plod? Izgledaju mi i drugačije nego juče, možda sam baš ubo dan kad se nešto menja
Blagodarim odnapred
Isto sam i ja pravio smešu 10lit vode:Mankogala sam dobio u kesicama, nisam siguran koja je količina, ali znam da ide na 10 l vode, akord je kolega u tečnom stanju i ide 75 ml na 10 litara, a dimetogal 15 ml na 10 litara, tako sam ja stavio, e sada da li sam pogrešio ili ne nzm !
Pozdrav svima!
Tako kad su mladi lastari, hoće da ih isiba vruć vetar...bude kao da su rubovi listova sprženi, isto kao na slikama!
Ništa se nesekiraj...neće mu faliti ništa.
A što se tiče cvetanja, jeste taj mali grozdić kad naraste, svaka bobica se bude otvorila u cvet...al neće to još, tek tamo negde za 3-4 nedelje, i onda nemoj ništa raditi oko loze, jer budeš polomio cvetove! Pusti da precveta i tek onda vezivaj, kidaj zaparke...itd...
pozdrav joe!
Mankogala sam dobio u kesicama, nisam siguran koja je količina, ali znam da ide na 10 l vode, akord je kolega u tečnom stanju i ide 75 ml na 10 litara, a dimetogal 15 ml na 10 litara, tako sam ja stavio, e sada da li sam pogrešio ili ne nzm !