@prof.dr.seljak Zato on u Trgovistu i Vranju ne mora da seje kukuruz vec moze da posadi sljive pa da ima jos veci prihod! Koja je logika saditi sljive na plodnoj vojvodjanskoj zemlji a sejati kukuruz gde koze pasu pod rucnom??? Neka promeni nacin zivljenja i funkcionisanja i neka se prilagodi pa ce i on kupiti neki noviji traktor a ne voziti Audi A4 da ga vidi selo. Malo je potrebno ukljuciti mozak! Ako mi imamo nekoga u opstini onda i oni imaju nekoga u opstini jer svi i dalje zivimo u istoj drzavi. A da sam na tvom mestu prestao bih da vredjam ljude koji zive od poljoprivrede jer tvoje reci sve vise i vise imaju takav ton.
@slobo Na danasnje vreme ako uspes da zaradis 200e po ha to je super (racunajuci i placanje arende). A realno posla oko kukuruza nema nekoliko meseci nego ga treba cekati da sazre od juna do septembra (u tom periodu nema posla oko kukuruza).
Veoma sam dobronamerno pitao,vise puta sam naveo da nisam iz Vasih bransi,shodno tome zaista ne znam koliko treba posla i vremena oko kukuruza i o tome nisam ni diskutovao.S tim u vezi koliko je potrebno vremena,odnosno radnih sati da se uradi hektar kukuruza od početka pa sve do kraja.Da li se moze to vreme izraziti preracunato na broj radnih dana za jednog coveka po 8 sati(naravno da je tehnologija posla da sve ne moze uraditi jedan covek,ali kazem preracunato kako sam napisao).