Srdjan Žorž
Član
Ja sam juce popunio celu anketu nema tu nista opasno po nase dzepove(svi se toga bojimo).Sto kaze "Green" da nekom i pomognemo da sacuva radna mesta a mozda ce i da koristi,ko bi ga znao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem se, ali i takodje mislim da takse, granice, skolstvo...nisu tema ovog foruma, a ne pogotovo ove teme!
Osvrnuo sam se na vasu izjavu da je polj. proizvodnja u rasulu, sto nije tacno. Preradjivacka industrija je u rasulu, stoji, ali primarna proizvodnja je najzdraviji deo srpske ekonomije. Ne bih dalje isao u off.
A, po meni jedan deo ovih problema je i nerezonsko zaposljavanje inzenjera. Ideja je ok, ali izvedba, kao i vecina stvari u ovoj drzavi je KATASTROFA!
Ovaj deo mi bas nije jasan! Ja da nadjem najgoreg paora u mom selu, nasao bi svoju njivu i po mraku, a veliki deo i po snegu.izaci na njive koje njive kad pojedini proizvodjaci ni ne znaju gde im je njiva .
To sa ovakvim nacinom registracije poljoprivrednog gazdinstva, nije moguce izvrsiti.... izaci na njive koje njive kad pojedini proizvodjaci ni ne znaju gde im je njiva, obradu zemljista onakvog mehanickog sastava sa IMT 533 35 godina starosti je nemoguce uraditi, Kod mene iskreno ne znaju da registruju gazdinstvo, ne znaju da tumace uredbe, ne znaju da prave silazu, ne znaju da prave koncentrat, Vi ste samo jedan posto poljoprivrede, kamo srece da je vise takvih, ali verujte mi na rec da takva situacija nije po Srbiji. Po meni u svakom regionu treba u prvoj fazi odvojiti one koji se bave poljoprivredom od onih koji se ne bave a to moze da se utvrdi jedino ovakvim velikim projektom i nadam se na kraju jednom amputacijom tih nazovi poljoprivrednika! .
I sta mu u tom slucaju savetuje savetodavac?obradu zemljista onakvog mehanickog sastava sa IMT 533 35 godina starosti je nemoguce uraditi
E, to je tek problem...takav smo narod, razumem, i sad ako neko ima neku foru da uzme kintu, nismo drukare, i necemo ga dirati. Ali zamislite situaciju da vi od svojih para placate nekoga, samo da bi imao posao, i da bi sacuvali radno mesto!? E, pa dokle god se budemo ponasali prema drzavnim parama kao prema tudjim, nece nam biti bolje.
Zasto sam protiv ovoga?? 1700 ljudi je dobilo posao! VAUUUUUU!!! Za postovanje! Sta da rade? "nemam pojma, ajd mi njima da damo posao, pa cemo da im smislimo sta ce da rade"... I sta su smislili?? Da rade ankete!? Pa za to se ne daje plata 40-60000.
Da su ti mladi ljudi (a nisu svi ni mladi) upuceni na godinu dana o trosku drzave na neko imanje, pa da steknu praksu, pa da onda krenu da rade, OK!
Drugo! Imamo na ovom forumu savetodavce (dobro dosli)! Malo sam sad listao poruke svakog od njih, i 95% posto poruka je u ovoj temi, kako brane svoje radno mesto!
Pa, dragi Savetodavci, imate forum, na kom se svakodnevno javlja 1000 stvarnih ljudi, sa stvarnim problemima, i niste niti jedan resili!!!! Kako neko da vam opravda novac koji dobijate??
Nemojmo se zavaravati-ovo se jednostavno, na civilizovanom jeziku zove populizam!
@animal science sax
Ne dragi kolega, nije ovo umetnost, ovo je PREZIVLJAVANJE!
@agroman
Shvatio sam da niste savetodavac, nema zabune. A koliko sam ja shvatio, novac iz tih fondova je obezbedjen za 3-4 meseca, a posle toga padaju na teret budzeta.
Verovatno je prezivljavanje pa je onaj koji je ovo pravio morao da radi kako mu gazda kaze kako bi zaradio hleba za taj dan da ne ugine gladan@animal science sax
Ne dragi kolega, nije ovo umetnost, ovo je PREZIVLJAVANJE!
.