Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A, pa da bikovi, traktori.. nemaju veze sa poljoprivredom upravu si moraću to da pitam farmaceute. Čim daješ ovako dobro rešenje verovatno si u stručnoj službi kao Dipl. ing. poljoprivrede.
Ma znaju oni sve evo pitaj @milankos on je jedan ko daje znanje besplatno
Odgovor najvecim delom lezi u prevelikim subvencijama, produkcijii, i uopste u geopolitickim kretanjima. Kod nas su cene manje vise kao u svetu, i to je to.-kako je moglo pre petnaestak godina za litar mleka da se kupi dve flaše piva od o,5litra (1litar), a sad može samo 0,25 l,
-kako je moglo pre petnaestak godina da se kupi novi 539 ako prodaš dva bika, a sad ti trebaju 10 ako možeš da ih prodaš i td.
-kako je moglo pre petnaestak godina za litar mleka da se kupi dve flaše piva od o,5litra (1litar), a sad može samo 0,25 l,
-kako je moglo pre petnaestak godina da se kupi novi 539 ako prodaš dva bika, a sad ti trebaju 10 ako možeš da ih prodaš i td.
Poenta je da poljoprivrednik od njih nema korist, neće sa tim postići ništa čist promašaj, ako država stvarno želi da pomogne ako nije neka malverzacija kao što se i radi. Prosto i jednostavno osuđenom na smrt nema utehe, kako mu pomoći ili ga odma ukokaj ili mu poništi presudu treće nema. Saveti i saveti; bla, bla, bla; trla baba lan da joj prođe dan.
Да, није ми јасно то поређење, нарочито када је на овом месту.Samo mu poredjenje mleka i piva nije jasno?
Ma da tu je problem što radiš ko sivonja danju i noću i ne razmišljam kako treba nego razmišljam kako mleko da pretvorim u pivo.Nažalost istina je da je veliki broj poljoprivrednika "osuđen na smrt" a utehu mogu naći u adekvatnom socijalnom programu. Uzroci propadanja su opet kompleksni a jedan od njih je i matrica po kojoj razmišlja Golub.
Ma da tu je problem što radiš ko sivonja danju i noću i ne razmišljam kako treba nego razmišljam kako mleko da pretvorim u pivo.
Pa ovo je formula uspeha, svoj rad i mleko pretvorimo u pivo, i posle nam bude lakse.Ma da tu je problem što radiš ko sivonja danju i noću i ne razmišljam kako treba nego razmišljam kako mleko da pretvorim u pivo.
Nažalost istina je da je veliki broj poljoprivrednika "osuđen na smrt" a utehu mogu naći u adekvatnom socijalnom programu. Uzroci propadanja su opet kompleksni a jedan od njih je i matrica po kojoj razmišlja Golub.
Dakle moj stav je da ne treba male i nekonkurentne poljoprivrednike "osuditi na smrt" vec im treba pomoci kako bi mogli da prezive i docekaju razvoj industrije i tercijarnog sektora koji moze da usisa "visak" ruralnog stanovnistva. E sad kolika treba da bude visina pomoci...po mom misljenju tolika da ne obezbedi lezernost i ne daje lazne nade a opet i tolika da ne prevodimo nase seljake u kategoriju ruralne sirotinje...
Svako dobro
Nije šija nego...
Upravo to sam i mislio. Kada kažem "osuđeni na smrt" mislim kao profitabilno gazdinstvoa a kada kažem "socijalni program" ne mislim na mesečna davanja u vidu socijalne pomoći već neki vid subvencionisanja takvih gazdinstava.pozdrav