Ja imam dosta iskustva sa tim zemenicama i podelicu iskustvo sa vama. Sada koristim Eurolac zamenu, to je holadska zamena. Tek mi je prvi dzak pa ono ne mogu jos da kazem sta i kako. Ali jako je gusta ima 21,5% proteina i prodavac mi rekao da bolje guraju sa njom. Mada svaki gazda svoga konja hvali. Ja sam pre toga koristio Inbergovu i to je obicno sranje, jer telice treba da molim da bi krenuli da jedu. Zamena ima za cilj da telad sto pre krenu da jedu, a inbergova je za to nula. Saznao sam jednu mnogo dobru caku, ukoliko zelite da telici bolje guraju, daj te im uz svako napajanje oko 2 jajeta i videcete efekat. Moze i prvih dana, ja sam imao muku sa teskocom da se telad prebace na koncentrat i ako koristim super starter. I dodatkom jaja za samo 3 nedelje uz litar zamene ujutur i litar uvece tele je krenulo ko ludo da jede. Inace Ibeka Panto je najbolja zamena, jer sa njom sam imao telad koja su i sa 50 dana prestala sa napanjem. Izvrsna, ali kosta oko 260 dinara, cim bude otvorena neka prodavnica u blizi Mladenovca odmah prelazim na nju, jedino ako se i ova ne pokaze isto dobra. Inace sa Ibeka Panto sam ishranio 10 teleta i nijedono nije dobilo proliv, a telad su blesva i jedu ko sumanuta. Patentovi starteri su izvrsni, a zamena nije njihova pa zato i nevalja bas. Oni je samo preprodaju. Mada neki si zadovoljni i sa njom. Za Inberg kazu da je isto kao Ibeka Panto, ali su kao **greška i oko. Toliko o tome