Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

šandor je napisao(la):
Pre će da bude jedan uslov da samo dobijaju oni koji imaju poljoprivrednu školu !!
Post je spojen: [time]1255984383[/time]

To može :D to sam i ja nešto načuo minimum 4stepen sr.polj.škole

ma moze sa skolom cale ce da dobije posto ove godine nije dobio a i mnoogi jer kod nas u sidu ima poljoprivredna skola pa su je mnogi zavrsili

Ali ako ne dobijemo subvenciju za sledeću godinu posle toga će da padne zakup na 120 €. Imao sam slučaj da je čovek rekao da njemu ne treba 200 € za zakup jer papire neće da da , i dosta mu je i 120 € . Meni još bolje barem ne treba da trčkaram zbog papira !
Post je spojen: [time]1255986218[/time]

Mislim da subvencije deli EU,a ne nasi glodari.Oni se tu nista ne pitaju. Blio bi im veoma poguban potez da ukinu subvencije "profesionalnim" paorima,veoma,veoma poguban,naravno po njih.

Ma to samo ti pricas Kish a bolje da ni ti nepricas o tome jer moze jos da cuje neko pa da sprovede u delo, zato bolje PSSSSSSSSSSSSSST!

270e za jutro za sledecu god. kod nas

preseliću svu zemlju u temerin, dati u arendu i ići na pecanje..

Tarana kad krenes da selis ako moze pomoc da i ja moju preselim. :D

mislim da ništa neće biti promenjeno što se subvencija tiče. i agrarni budžet će ostati sramno mali.
jedini što pretpostavljam da će se računi za đubrivo predavati 1:1, a ne kao prošle godine 7.500 za 5000.
vidim da je predlog celokupnog budžeta napravljen a pre par dana videh i sitnim slovima napisan naslov " neizvesno povećanje poljop. budžeta". kad sabereš, to je otprilike to.

To što ti daš državi, daćeš i sa i bez subvencija.

@tibor
ja sam tu iz komsiluka i nikako nemogu da uradim kalkulaciju po kojoj je arenda vec od 230e isplatljiva.A to sto temerinci daju 270,cak 300e nemogu da skontam,objasnite mi kako ?
Kod mene u selu se stalno prica da vas pomaze Madjarska vlada,ja u to necu da verujem, ali stvarno nemam ideju gde je tu profit.

dukej je napisao(la):
Pa mislim da neću.Jer pio joj neću plaćati(odjaviću se),neću kupovati toliko đubriva i semena,neću licitirati državnu zemlju po visokim cenama,neću kupovati novu mehanizaciju.....neću proizvoditi mnogo zbog malih ulaganja pa će stim biti manje za izvoz.....
jeste dukej ti neces ali ima i ko ce doci na tvoje mesto i to pevajuci :cao:

Kod mene u selu se stalno prica da vas pomaze Madjarska vlada
Kolko vi dobijete od Madjarske,tolko i mi.Jedino te secerna repa moze da te izvuce sa rodom od 5-6 vagona.(Napomenem,tu su uracunate i subvencije)

5 - 6 vagona po ha ? ili ?
Post je spojen: [time]1256059128[/time]

tibor je napisao(la):
.Jedino te secerna repa moze da te izvuce sa rodom od 5-6 vagona.(Napomenem,tu su uracunate i subvencije)
jedino tako
pozdrav

Nazad
Vrh