Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

Ko može takav prinos da ostvari ?? :sta: :sta:

sasa22 je napisao(la):
Kod mene u selu se stalno prica da vas pomaze Madjarska vlada,ja u to necu da verujem, ali stvarno nemam ideju gde je tu profit.
uuu bar da pomaze...

To vec da, ostvarljivo i u mom kraju. :ppozdrav:
Jedino je problem sto u monokulturi bas nejde pa opet nevidim opravdanje tako visokom zakupu.

Daj Tibore i Šandore nemojte tako. Ako neko odavde bude čuo te vaše cifre o zakupu, ima odma svi da podignu sa 150 na 200 evra.

Ja sam danas uzeo u arendu 1 lanac,znaci 1,25 KJ za 1200 kg zita. Zemlja je uz mojih 10 jutara.

Imam ponudu da uzmem u arendu 8.5 kj. Zemlja je pomalo slatinasta, mada nije losa. Na 3.5kj je strnjika, 1.5kj je detelina, a preostala 3.5 je uzorano prosle godine i ostalo u parlogu. E sad, najvise me brine ovo zaraslo oranje, kako to da uredim? Trava je vislja od haube na 558. Covek trazi 100e po kj. Da pokusam jos da obaram cenu ili da pristajem ::novac:: ?.
Jos nesto.... da li ja kao samofinansirajuci student sa registrovanim gazdinstvom mogu da ostvarim pravo na subvenciju ? ?

probaj da spustas cenu,a ako ne popusta,uzimaj.
zaraslo oranje istarupaj i tanjiraj za strnjiku,ostalo spremi/uzori zimsko.detelinu ostavi ako nije matora,ako je matora ori.
za subvenciju neznam.

Studenti nemaju pravo cak ni samofinansirajuci ni oni na privatnim fakultetima.

8 kj u tabli u okolini Novog Sada za 100e/kj. Nije to badava lane nesejano, 15 kilometara severno od ns se za to dobija i do 300e.Raspitaj se ti malo bolje o kvalitetu te zemlje :cao:

Tako sam i ja mislio. Istarupiram, a to sto ostane da zaorem.

Sto se tice kvaliteta zemlje, u neposrednoj blizini (max 1000m) radimo 5kj i tu zna dobro da rodi zito i soja, dok kukuruz bude malo slabiji. Mislim da nema neke prevelike razlike u kvalitetu, ispravite me ako gresim.
A za cenu... ima jos da grbavim pa sta izvucem, ali opet sa ugovorom.
Inace zemlja je u blizine koteksprodukta, tj iza neoplante.

imam ponudu da uzmem 18 jutara zemlje u komadu......dobra stvar je to sto u tom ataru u okolini imam vec oko 35 jutara a losa stvar je to sto lik trazi za zemlju 250 eura po jutru.......nemogu da verujem kakvi su ljudi.......sad treba ja da se **greška cele godine oko te zemlje i mozda da zaradim a on da nista neradi i a uzme par hiljada.....pa daj da svi damo zemlju u arendu za te pare i da nista neradimo...........na sta bi to licilo

što se ti sekiraš? ako ti pasuje uzmeš, ako ne, kažeš fala i odeš.

250 je mnogo. Ja sam uzeo u kiriju da dam jednu mitrovacku klipa(negne oko 30 metara mislim da meri) najesen kada oberem po hektaru. sada imam ponudu 110e po nektaru.

ovo je sve prva klasa....mislim da u siroj okolini nema bolje zemlje ali mi je puno 250 e........bojim se da mi nece nista ostati.....

Kod mene su počeli da traže 200e unapred. Tako ima odgovara. Bio je jedan skoro, ja mu kažem evo dam ja tebi jedno 75 jutara moje zemlje daj ti meni 15000e odmah na ruke, a on me belo gleda, kao sad ja nisam normalan što tražim toliko, a on jeste.

Nazad
Vrh