Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

Mislim da je jedan deda iz komšiluka bio u pravu, ako ništa drugo imamo uposlene svoje mašine i uvek ostane barem toliko kao da smo radili usluge i naplatili ih bez problema.

ja placam arendu oko 150 - 180 evra/kj... ::novac:: to mi je malo puno.... :zli:

50-70€ /kj maximalno dajem na ovo stanje u poljoprivredi

North ARMY
Blago vama ako uspevate da zaradite s ovim cenama i takvom cenom arende.

Naravno . Ko ima čiste papire 200 € ko nema 150 €

abro je napisao(la):
North ARMY
Blago vama ako uspevate da zaradite s ovim cenama i takvom cenom arende.
ja je zato i ne uzimam,nemam svoj kombajn a da uzmem kombajn popusicu puno selo kombajeva a cale se ne razume tako da bi nam on samo odneo pare,radim ovo zemlje sto imam i to je to

inace svima je kao puno davati za arendu a niko jos nije rekao ja vise necu da radim...

zna li neko koji su uslovi u vasim opstinama za zakup drzavne zemlje.ono jedna krava jedan hektar.ja sam bio kod nas i traze minimum 15 krava(umaticenih naravno)i registrovanu farmu. pa me interesuje dali je svuda tako ili ovi nasi tajkuni vode opstinsku politiku.

I kod nas mora biti registrovana farma i umaticene krave ali niko ne uslovljava broj grla.

to se podrazumeva gomila papira dosta para i na kraju ništa

Meni su trazili 19000 dinara za lanac(80 ari) i otkazao sam 4 lanca! PUNO!! tako ispadne da mu dam 21 meter zita iliti 16 meteri po jutru a kodnas je toliko rodilo ove godine!

a prica se da za zakup nema subvencije
na racun njih je i arenda tako visoka .boje da se vratimo regresiranoj nafti i premiji na prinos .
ovo gubi svaki smisao ,dobijes subvenciju za seme ,naftu i djubre i onda je das vlasniku zemlje

kod nas ima licitacija drzavne zemlje sad krajem meseca(jasenovo kod bele crkve)jer je baja odustao ne isplati mu se da placa 67000din/ha koliko je izlicitirao.a imati registrovanu farmu je isto kao i otvoriti firmu.

Nazad
Vrh