Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

to ti je ono leba bez motike......svi bi da zarade a da nerade.......ali nisu mi jasni ti ljudi......radili si do sada zemlju i znaju kako se tesko radi i sad su brzo zaboravili................

250 nije malo ::novac::
Izvini sto pitam, pise da si iz novog sada, gde se ta zemlja nalazi?

I ja bi dao moju zemlju po toj ceni ako ima nekog toliko naivnog da to plati.

kod mene u selu se otimaju za zemlju 250 eura-200 eura + pola subvencije po jutru ja placam arendu u zitu 1 000 kg po jutru i to je puno kad vidis koje su cene poljoprivredni proizvoda

Dali su kod nas stocari 26000 po hektaru za drzavnu zemlju,znaci oko 150 evra po jutru i zalese da je mnogo.

ne kontam. el ih neko bio po ušima da licitiraju?

Posaljite ih u 3 lepe p....,jer ako im budemo davali gde ce im biti kraj? :nono: :nono:

Dali im po zadnjoj prosecnoj ceni,bez da su licitirali. Jedan stocar,a clan Leka zna koji,je prodao 15-ak vagona kukuruza ovogodisnjeg roda po 7,5 dinara da bi platio zakup. Zakup se po novom placa odmah,a ne na kraju ekonomske godine. Eee sad dati tolike novce za hektar jos nekako,ali prodati kukuruz po toj ceni to sigurno nikako. Ko je tu lud,a ko budala neznam pojma.

Daj bre nemojte da se gađate sa tim ciframa...

Ovde neće arenda biti veća od 150 evra/kj + subvencije.

Kod nas je preovlađujuća cena 6 metara žita za gornji atar ( za neupućene Telečka visoravan :osmeh: ) a 8 metara za donji atar. Naravno da ima i viših cena ali to je vezano najčešće za položaj parcele ali i za sposobnost pregovarača.

Bogdan je napisao(la):
250 nije malo ::novac::
Izvini sto pitam, pise da si iz novog sada, gde se ta zemlja nalazi?

u deronjama
Post je spojen: [time]1256857920[/time]
Kod nas je preovlađujuća cena 6 metara žita za gornji atar ( za neupućene Telečka visoravan :osmeh: ) a 8 metara za donji atar. Naravno da ima i viših cena ali to je vezano najčešće za položaj parcele ali i za sposobnost pregovarača.

ali kod ves u ataru nema ni jedno jutro da se uzme u zakup........sve je vec uzeto.....da je bilo uzeo bi ja, nije mi ni daleko da dodjem ali nema......

Kako to obično ide kad tražiš onda nema, ali može se naleteti. Ja sam uzeo 2 jutra odma pored moje parcele. Jeste da plaćam 10 m/kj ali parcela je na glavnom putu a i ja sam vlasniku došao na noge pa se i to računa :osmeh: . Na 150 m niže isto na tom putu čovek mi je prošle jeseni tražio 300 e za 1 ha ::jako_besan::

Nebojsa

Toliku cenu placam i ja za zakup zemljista, a koliko je to isplativo to ce mo tek da vidimo!

Znam je šta je uz takvu cenu zakupa isplativo samo što nije legalno :haha:

prijatelj mi se hvali da je izdao u zakup 4kj za 9t suvog zrna godisnje, kad resi da izvuce.Ovo je sve otislo u 3pm.Ja tu zemlju nebi uzo ni za 100e/kj nisko, lose, glina

meni su skoro nudili neke parcele za oko 200e , +/- koji evro, i moje subvencije, ali šta kad (verovatno ) neće biti subvencije za zemlju u zakupu, ima da bude cirkus na sve strane, tužbe, odoše pare advokatima...

Kod nas licitacija 20-og novembra. POCETNA cena po hektru 25520 dinara,ili oko 275 evra. Da li je to puno ili nije procenite sami.

Mnogo je brate, mnogo. Pogotovo na sadašnje cene proizvoda. Ovakve cene su se ja mislim formirale pre par godina kada je žito bilo preko 20 din. a kukuruz 16-18 din. Sad su cene pale ali vlasnicima zemlje nepada na pamet da se odreknu "svojih" para. Tu cenu bi mogao da plati neko ko se bavi nekom intenzivnom kulturom ali za ratarstvo to je puno.

to ova naša poljoprivreda ne može da plati(mislim ko hoće da radi pošteno, da se razumemo odmah)...a ovi što izlicitiraju te sume 45-50 000 /ha (na koliko su izlicitirane parcele u mojoj okolini pre par godina) ne verujem da idu na to da plate, već da uđu u posed, odrade par sezona, pa onda ih država tuži i uzme im zemlju, pa opet licitacija, pa onda opet neko iz njihove porodice(npr baba od 80 godina) izlicitira najveću sumu , pa sve u krug...ovo je i onako luda kuća :cao:

Nazad
Vrh