Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Cene arende u vasem kraju (zakup zemljista)

Ja placam 80-100 evra po jutru a imam nesto sto sam uzeo izorano bilo zimsko to sam placao 130 evra.

Koid nas je otimacina za zemlju pa ne znaju sta da traze :sta:

ja samo cistim poneku njivu ili dajem dzak dva zita ili kukuruza po hektaru niko ne uzima zemlju

Ja vec godinama placam 700kg psenice po jutru.Posle zetve koja joj bude cena puta toliko jutara po 700kg a uzeo sam zimus 29ha po ceni od 31.500 po ha i cini mi se da nisam trebao.

Ovde je bukvalno otimacina.Ali videcemo u skorijoj buducnosti kako ce biti jer stvarno nema bas neke perspektive stalno disi tu si

neznam ja sam najaci ovde kod mene mozda sad uzmem jos vise a cak biram njive kocke i sve to extra

Od 700-1000kg pšenice po kj,ili 100-220e po kj,otimačina-nož u leđa. ::lose::

E da smo malo blize! Kod nas nema nigde da se nadje arenda!

Novi knezevac, severni banat,skoro pa sahara: 500 - 1000 kg/kj, rit ide i za 200 kg a breg ili ti I klasa po 1000 kg zita

Zakup zemljista - isplativo ili ne?

Mozda ovoj temi nije ovde mesto ali ne znam gde da je postavim.
Ja u zakupu imam 4kj, sad mi se ukazala prilika da uzmem jos,pa ne znam sta da uradim. Intresuju me vasa iskustva sa arendom, koliko placate, da li se to stvarno isplati.......

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

Platim je unapred 90e kj ,tu ostvarujem i subvenciju tako da je to u redu.Ima ljudi sto isto i vise plate pa neostvaruju subvencije.Negde sam procitao da se predlaze da subvencije mogu da koriste samo na vlastitu zemlju ili drzavnu ,jel je mnogo slucajeva kao sto radi Didi. Jos nesto sada je prodata jedna njiva od 9 kj za120e/kj +polovina subvencija.Onda se vise isplati kupovati kojekakve drzavne zemlje 5 i 6 klase po 3-6 hiljada za hektar i nista na njima neraditi a koristiti subvencije.

Ja plaćam 700kg žita po jutru i za svu zemlju koju radim dobijam subvencije pa mi se isplati a inače neću da uzmem zemlju u arendu ako vlasnik neda papire tj.hoće ih za sebe pa dobije i pare od arende i subvencije a ne radi ništa.Takvih ovog leta ima veoma mnogo jer su im ljudi otkazali i videli da tako više ne ide pa neka je rade sami ili nek se opamete.

Kod nas ide 700-1000kg pšenice po kj ili 100-200e i otimaju jedni od drugih,a prinosi osrednji. ::lose::

Ja sam placao 100-110 evra po jutru, imam 30 jutara u arendi a od subvencija ni traga ni glasa...

Nazad
Vrh