Odg: Cene arende u vasem kraju (zakup zemljista)
Kod mene su cene razliicite, jer je atar sela saren pa ima i 1. klase a ima i zemlje koja nema klasu..( vodi se kao livada).. Tako da se cene krecu od 70-200 evra/kj A sto je najgore sve je teze naci dobre zemlje za obradu..
Kad smo kod tih licitacija drzavne zemlja da je uradjeno bez plana potpuno i da je seljak onemogucen da radi. Perlez je odlican primer i o ovo me se prica i danas
Rekord u prvom krugu u Perlezu
Prva veća i, po opštoj oceni licitanata, nerealna cena zabeležena je u Farkaždinu, gde je jedan hektar plaćen 32 hiljade dinara, a potom u Lukićevu, gde je hektar u zakupu dostigao 72,5 hiljada dinara. Ipak, apsolutni rekord u zrenjaninskoj opštini zabeležilo je Akcionarsko društvo “Dijamant-agrar” u stečaju, koje posluje u sastavu zrenjaninske Industrije ulja. Ova firma je na potesu “Livade” u Perlezu” izlicitirala na godinu dana poveću parcelu, koju je i do sada obrađivala, po ceni od 470.000 dinara ili 5.500 evra po hektaru! Nadmetanje u Perlezu je, inače, trajalo od 11 časova pre podne do ponoći, s tim što je početna cena, u zavisnosti od potesa, iznosila od 2.000 do 6.000 dinara. Tako je “Dijamant-agrar” platio skoro sto puta veću cenu od početne, a da li je ona i realna, ostaje da se vidi.
( ovo je link odakle je preuzeto
http://www.torontal.com/portal/index.php?a=shownews&ID=304 )
Takodje i zadruga je izlecitirala nekoliko parcela po ceni od preko 300000 po hektaru, potom otisli pod stecaj i na kraju ih uzeo AGROZIV za burek... Mislim da je sve to planski radjeno