Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Cene arende u vasem kraju (zakup zemljista)

Ja ću svima platiti 150 evra/jutro. Uglavnom imam u zakupu zemlju 1. ili 2. klase.

Ima bisera koji daju 200 evra,samo zato da se po selu priča o njima.

Arenda kod nas u Srpskoj Crnji je:privatno od 250 do 300kg kukuruza i isto toliko zita.A DRZAVNA 5500 u proseku

E jbg Branko kod nas je arenda 10 meteri zita/kj pa ti racunaj koliko je to kad smo zito racunali 16din a evro bio 77 :udri:

Zato lepo za Novu godinu, i malo posle, svima platim 150 evra i doviđenja dogodine...

Samo probaj da cekas novu godinu pa ces ostati bez zemlje ovde kod nas! Mada se i sad racuna zito po 15-16 Jer je "toliko bilo posle zetve" A da je poskupelo od zetve onda bi rekli "Mani ti zetvu sad je toliko i tacka!" Ma ludnica kod nas bre! Jedino kod jednog tipa je relativno dobro jer njemu predam zito na njegovo ime pa nek on posle manupulise sa cenom! Pa ako se zaj...e nisam mu ja kriv!

Pa dobro, ima i ovde bisera koji se izleću sa cenom i "preranim" plaćanjem.

Čekaj, samo da razjasnimo...
Ako si napr. letos dao pšenicu za arendu, da li sa tim plaćaš zakup za 2008. ili za 2009. godinu?

Letos sam placao za 2008

Pa da...
A ja sam već dao za 2009. godinu....

Jedan deo i ja placam unapred ali to uglavnom placam u septembru-oktobru unapred, ima sto placam u decembru a sto ne placam unapred to platim posle zetve!

Kod nas nema sanse uzeti zemlju u arendu a ne platiti je unapred.Ja placam jutro 100E mada cujem da su dolazili sa strane i placali 150 pa cak i 200E ali mislim da je gotovo sa tim cenama pogotovo sto su to placali ljudi koji rade duvan a sada je zavrseno sa tim biznisom.

E da su kod nas odbacili sitne arende! Nego nam i sitne otimaju!

Ja imam ugovor na 5 godina 500kg zita.
Radim tu zemlju vec dugo i nisam imao problema jer je covek stvarno fer i korektan.
Inace u Banatskom dvoru cena arende se krece od 400 do 700 kg zita zavisno od kvaliteta zemlje i gazde koliko je pokvaren (ako mogu tako da kazem).Bilo ih je sto su trazili punu cenu plus subvencije ministarstva.

mityoo je napisao(la):
E da su kod nas odbacili sitne arende! Nego nam i sitne otimaju!

Isti slučaj... ::lose::

Nit' veći grabež, nit' manji atar.

Kada samo pomislim da je tamo na severu Banata selo od sela po 15km a ovde na svakih 5-6km...

E vis branko to ti je tamo severnije od nas! mada i tamo ima manjih sela izmedju " gradova"

ja licno placam arendu 300 kg psenice i 300 kg kukuruza. Psenicu placam kada dobijem pare za nju znaci kolko ja dobijem od zadruge toliko i dam, a kukuruz placam kada ga prodam i posto ga budem prodao,placam godinu za godinu, inace uglavnom svu zemlju sto radim ,radimo je jos od kada sam ja bio klinac kada sam pocinjao sa zemljoradnjom, tako da sam dosta arende i djubrio stajnjakom

Ako ja preračunam arendu u kukuruz onda je to sad 2000kg i više za kj. :udri: :udri:

kod nas ide zakup od 200- 275eura ili od 800- 1500kg psenice po jutru. ima svega, ima i toga da traze i pola premije sto im neki i daju
pitam se samo sta ce biti? svi ugovori o zakupu zemlje su overeni zvanicno! sledece sta ce biti to je porez na prihod od zakupa, sto ce trebati da plate zakupodavci. pitam se koliki ce onda biti zakup? sta ce se onda desiti?

Kod nas se arenda krece od 800 -1300 kg psenice,a neko placa i 200-250 eura

milan_spay je napisao(la):
kod nas ide zakup od 200- 275eura ili od 800- 1500kg psenice po jutru.
Pa kako se onda vama isplati da uzimate zemlju u zakup?

kod nas je arenda od 100 do 150e po jutru a neki traze i 200 pa i dobiju nekako a mi placamo zavis od tipova zemlje koje uzimamo i a za arendu placali smo i 2 godine unapred 150e po jutru ::novac:: sto nije puno :ppozdrav:

Nazad
Vrh