Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rale 83 je napisao(la):Zato ja ostavljam 50 hektara ( i malo vise ) zemlje koje sam uzimao u arendu.
I tebi je to pa to je visešandor je napisao(la):Kod mene prošle godine zakup bio 200 € za kj ( 5755m2) sad će da bude oko 250 €
I moj kolega , ostavlja 50-tak hektara , manje plodna zemlja neisplativo veliki rashodi losi putevi ,zorancile je napisao(la):Rale 83 je napisao(la):Zato ja ostavljam 50 hektara ( i malo vise ) zemlje koje sam uzimao u arendu.
Nisam još čuo da je neko odustao od tolike površine. Puno si je dosad plaćao, pa ti se ne isplati, ili su ti sad povećali cenu?
Rodjak je pre ~10 godina prestao da uzima zemlju u arendu, dok je tekucu svake naredne godine pomalo otkazivao. Svoje njive je doveo u savrseno stanje, prinosi su mu se poboljsali. Finansijski efekat je ostao isti. Dobio je daleko vise slobodnog vremena, manje habanje masina.Kupite kad god mozete po malo, napunite stajnjakom, vestacko i nema zime. Vise rodi 50 jutara svoje dobro obradjene zemlje nego da uzmete jos 50 u arendu i radite 100! Da ne pricam o amortizaciji i radnom vremenu!
šandor je napisao(la):Kod mene prošle godine zakup bio 200 € za kj ( 5755m2) sad će da bude oko 250 €
Aj daj meni jedno 20-tak hektara ja bih da orem.....Kurkela je napisao(la):šandor je napisao(la):Kod mene prošle godine zakup bio 200 € za kj ( 5755m2) sad će da bude oko 250 €
Druze, ako ti nije tesko napisi sta sejes na tim njivama i kolika je zarada po ha ili kj?
Kod nas ima zemlje koju ljudi daju bez ikakve nadoknade.
Znaci za dzabe, samo da se ore i niko je nece.Imam svoju zemlju i nesto pod zakupom, da proizvedenu hranu ne trosim za ishranu stoke, nebih sejao ni svoje.
eee,kad sam ja imao slucaj 2003.(susna godina).mityoo je napisao(la):Nije problem prodati nego je problem kad pola roda daš za arendu, od ono drugo pola pokriješ proizvodnju (ako uspeš) i šta ti ostane? Radio si da bi radio? Bolje džaba sedeti nego džaba raditi....