Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

zorancile je napisao(la):
Talianu, da li taj ugovor može da se raskine jednostrano, ili moraju i zakupac i zakupodavac da potpišu? Da li si u ugovoru napisao i cenu zakupa?
Nema ništa jednostrano, mora da se potpiše i jedan i drugi,da naveo sam cenu( simboličnu),u slučaju da žele igrati prljavo igram i ja ,platim im cenu iz ugovora i bez mene ne mogu raskinuti ugovor.
Samo da napomenem da su ovo mere opreza i nisam imao takvu situaciju a ne bih ni voleo da moram da pribegnem ovakvim prljavštinama ali život te svačemu natera (nauči).
Čak sam svima mojim zakupodavcima sredio papire da dobiju podsticaje iz pokrajine,eno ih sretni još bi i da časte nešto. ::namigivanje::.

kod nas kada je sva ova prica pocela poceli svi da se utrkuju ko ce vise pocele cene zakupa da rastu ,a vlasnici zemlje da daju ko da vise ,pred prosle godine covek davao naj vise u selu svi odose kod njega, a on neplati nikom cak ni drzavi zemlju koju je uzeo od nje . secate se onog bolje vrabac u ruci nego golub na grani
Post je spojen: [time]среда, 20. октобар 2010. 14:20:48 CDT[/time]
e kada je sve to pocelo ja to od arende prebacim u djubrivo i bacim na moje njive, rezultat manje rada vise ::novac:: i vremena za :ppozdrav: i miran :spavam: jer nerazmisljas dali ce onaj da da drugom a ti mu tek doveo njive u red.

toshiba je napisao(la):
Kupite kad god mozete po malo, napunite stajnjakom, vestacko i nema zime. Vise rodi 50 jutara svoje dobro obradjene zemlje nego da uzmete jos 50 u arendu i radite 100! Da ne pricam o amortizaciji i radnom vremenu!
Post je spojen: [time]1287558280[/time]

Baš tako jer da kupim 50 kj za večito treba mi 180000 € A da uzmem u zakup 10000 € . Znam da više vredi raditi sopstvenu zemlju ali ..........

imam neke njive pored mene ugovor na 5 god,1000 kg kukuruza po lancu, ta cena od 200 e nije mnogo samo zavisi koji je kvalitet zemlje, srecno

Hvala.
Moji zakupodavci ionako ne ispunjavaju ove uslove.
Pripremi se za sledeću godinu ovi uslovi su uglavnom ne promenjeni unazad dve godine, odnosno isti konkurs izlazi već dve godine u nazad, a verovatno će izaći i sledeće godine.

Pa ljudi moji kako nije mnogo 200 eura?Pa šta vam je prošle godine ostalo kada ste platili zakup 200 eura za 57 ari.Nemojte računati samo ovu godinu jer su cene izrazito veće u odnosu na prošlu godinu.Pola ukupnog prihoda date za zakup i u drugu polovinu treba da ukalkulišete troškove proizvodnje(seme,đubrivo,nafta,zaštita),amortizaciju mašina(ma koliko mala ona bila) pa na kraju i svoj rad.I šta je tu zarada?Ako je samo zarada rad koji uložim onda je bolje tako zemlju i ne raditi.
Bolje je onda bazirati se na uslugama i zarada će biti daleko veća.

kod nas 1e-1ar, ali ni to nece niko vise da plati, zemlje kolko hoces, daju dzabe da ne bude korov i njive i livade, ovo stari ljudi traze , a mladji daju samo da ne rade

pa u pitanju je 100 ari, za 200 e. tako da 57 a 114 e.to je ok.covek rece da je hektar platio 200e .

Kod nas su različite cene, a i zemlja nam je različita. Ima od 20-120 evra/kj sa i bez subvencija, kako ko koga prevari... Na prvi pogled nije puno, ali su nam i prinosi slabi. Na zemlji koja ide u zakup je prosečan rod pšenice 2000 kg/kj, suncokreta 1000 kg/kj, kukuruza 2500 kg/kj, (često i manje) a potrebno je i puno novaca za herbicide, pa vi računajte.

Kod nas su različite cene, a i zemlja nam je različita. Ima od 20-120 evra/kj sa i bez subvencija, kako ko koga prevari... Na prvi pogled nije puno, ali su nam i prinosi slabi. Na zemlji koja ide u zakup je prosečan rod pšenice 2000 kg/kj, suncokreta 1000 kg/kj, kukuruza 2500 kg/kj, (često i manje) a potrebno je i puno novaca za herbicide, pa vi računajte.
nema lose zemlje,ima losih ljudi.

Šandore,ja sam samo citirao tvoje reči kako bih Dejan77 uverio da je on pogrešio ,a ne ja.
Ništa loše nisam misli :sta:

Nazad
Vrh