Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Konkretno me interesu je :
-Moraš li na sebe u trajnom vlasništvu imati zemlju koja je upisana u gazdinstvo
-Moraš li prikazati saobraćajne dozvole traktora na svom imenu
-Moraš li imati registrovanu farmu ili već samo zavedenu stoku na svom imenu i gazdinstvu uz sve prateće papire(koje)
-Na koliko je bio limit po gazdinstvu....
Imam još sto pitanja...

U Kikindi je bila licitacija pre dva meseca za neku zemlju koja je ostala, a prodavala se samo na jednu godinu, uslov je da nosilac gazdinstva na svom imenu (ličnom imenu) ima minimum 0.5 ha zemlje koja se nalazi u opštini ili da ima njivu koje je u susednoj opštini, a graniči se sa njivom koju licitira a da podnese dokaz (kopija plana).
O traktorima nije bilo reči, a za stoku ne znam jer je nemam.
Ovo se sećam, a nemogu da nadjem taj papir sa ostalim uslovima.

Odete u drugu opštinu u kojoj ima.
Evo uslovi koji su bili:
Da je fizičko ili pravno lice upisano u Registar polj.gazdinstava,lična karta,važeći izvod iz registra polj.gazdinstava,dokaz o uplati depozita u tačnom dinarskom iznosu navedenom u tabeli i formular za prijavljivanje

Ali tek u drugom krugu imamo mogućnosti a drugog kruga nikad nema. Barem u okolnim opštinama. ::lose::

Depozit (10%) treba da uplatiš za njivu koju licitiraš, a pošto ne znaš koju ćeš kupiti (za koju će biti najmanje zainteresovanih), znači treba da uplatiš depozit za sve njive, a to je za prosečne poljoprivrednike jako puno novaca... tako da ipak najveću šansu imaju oni najveći...

Trebalo bi podeliti registrovanim gazdinstvima jednako. A ukoliko nema u susednoj opštini državne zemlje podeliti i njima. To bi bilo najrealnije, jer ovako neko napreduje a šta sa ostalima. Kada nam dodje Evropa gotovi smo sa ovakvim sistemom rada.

hasta la victoria siempre :haha: E, Soyacorn, nasmeja me-pa nismo mi Kuba, ili Severna Koreja, da se bilo sta deli na ravne casti :ppozdrav:
Sve sto nama treba je postena utakmica-u njoj ce se sve samo iskristalisati, ko je za zakup, a ko nije. Ovim pravilom o placanju unapred mislim da su se donekle stvorili uslovi za postenu tekmu

Poštenije je nego ono kad se plaćalo (tj nije ni plaćalo) sledeće godine, pa su zbog toga menjali pravila. Može da bude nezgodno za sitnije proizvodjače to što treba da se unapred plati, a za višegodišnji zakup mora da se da neka garancija ili hipoteka na zemlju u vrednosti ukupne cene zakupa za sve godine.

Kod nas izašao poziv za prijavu po pravu prečeg za licitaciju 2011. godine.Ipak se mora imati registrovana farma a ne samo grla stoke upisana u gazdinstvo.

diklofen je napisao(la):
Kod nas izašao poziv za prijavu po pravu prečeg za licitaciju 2011. godine.Ipak se mora imati registrovana farma a ne samo grla stoke upisana u gazdinstvo.

Mislis gazdinstvo ?!

mica967 je napisao(la):
Kod nas je zakup oko 200 evra po jutru, jako se puno seje duvana i oni su nam podigli cenu zakupa privatnog vlasnistva.

Kao potpuni laik, moram nešto da pitam a vi mi ne zamerite na neznanju, jesu ove cifre u stotinama evra cene zakupa na mesečnom ili godišnjem nivou? :sta: Da li se možda zna koliko bi koštao zakup dobre livade/pašnjaka po kj ili ha na godišnjem nivou? :ppozdrav:

Koja je cena arende.ja bih možda dao nešto jače od 2 jutra (tu je stojala voda -doduše prvi put od kada znam zanju).pošto nemam jaču mehabizaciju-ako treba sve da platim ne znam koliko bi mi se isplatilo-inače je pretprošle godine bačeno oko 80 tona stajnjaka.

Narode kod nas je arenda od 30 do 50 evra po kj.i ima zemlje koliko hoces,a drzavna zemlja stoji u parlogu bila je licitacija prpsle nedelje i prodato je 30 h.Naravno ima tu i bara a ima i lepe zemlje.......

Nazad
Vrh