Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

da ne trazim sad unapred se izvinjavam ako postoji tema osiguranje useva.da li to radite? ja sam jedne godine puko pare doduse uzo povracaj,al opet... i onda sam resio da mi je ipak bolje da se kockam sa bogom.za moga veka dosad nekih 40 god. jedne godine smo ubiveni dobro,i to ne sve parcele.tako da ostajem u igri sa onim gore.kakva su vasa iskustva?

Osiguranje psenice redovno svake godine,a ostalih povrsina polako svake godine po malo pa sta bog da.

paorpaor je napisao(la):
Ja sam uspeo da dodjem do 48 Ha po 26000 din/ha

Paore! na kolko godina si uzeo? kod nas u Temerinu da je se na 1 god pa neznam da li vredi ući u to, šta planiraš sejati?

3 godine. Ove godine sve soja,a sledece najverovatnije kukuruz. Inace zemlja je prve klase livadska crnica.

paorpaor je napisao(la):
Kakvim ritovima ?
Stonisi ucestvovao na licitaciji.
Ja sam uspeo da dodjem do 48 Ha po 26000 din/ha

Blago tebi, kod nas u Kisaču nema ništa od državne zemlje. I do privatne je teško doci. Otimačina.

paorpaor je napisao(la):
Ima racunice i na 30000 po Ha ,ako je zemlja kvalitetna naravno, ali dobit sa tako velikim zakupom je mala pa racunica stoji samo ako se radi vise zemlje. Ne znam da li ste znali ali najveci finansijeri tako velikih zakupa su secerane. One hronicno kubure sa nedostatkom sirovina. Kod nas se u opstini Backa Palanka desava sledece. Libelula iz Sida je platila zakup 41000 Ha samo zato da bi mogla na 100 Ha da bubne repu. Kod mene u okolini (Plavna) i ma jedan Jukic koji direktno dobija pare od hrvatske secerane,naravno da bi posejao repu. Uglavnom je to to oko zakupa.
e njega znam ja i jos jedan clan foruma koji je njegov stipendista,tj daje im ::novac:: za zemlju zemlju,materijal i sve sto je potrebno samo da bi sejali sta on kaze da hoce(repu) i Mita sto ima svoj silos i mlin je stipendisao za razno,sve u svemu ZESCE muljaze!!!!

Nicija nije do zore gorela. Ima X primera kako su neki koji su dosli do para preko noci bez istih ostali u jos kracem vremenu

Kod nas je zakup oko 200 evra po jutru, jako se puno seje duvana i oni su nam podigli cenu zakupa privatnog vlasnistva.

Didi ostvarices sumbvenciju na zakup drzavne zemlje danas je ministar to potvrdio. :cao:

NE

2102101537.jpg

Zorane mi smo malo vislji i takvih prizopra kod nas nema samo bi nam jos to falilo ionako je zakup u proseku oko 200 evra po jutru. :ppozdrav:

Momci-gde vi nađete računicu ako za zakup date 20-40000din-nisam mnogo o tome razmišljao ma me interesuje računica :sta:

ima kod mene jedan lik koi uzima puno zemlje to je paravan a računica je ta što kada bere kukuruz bere noču pa posle branja nosi naočare ja ga pitam šta je radio on kaže vario ali je njega stvarno neko zavario ali debelom elektrodom ima i poštenih svaka čast ali i ja nevidim računicu jedino ako oni idu na količinu ali kad oni puknu pukli su .

ma nema tu velike racunice.cista zarada ti je sto dobijes stimulaciju od drzave.i jos koji dinar ako se potrefi dobra cena.ti koji uzimaju po 200-300 Ha pa i vise po ceni od 40000din za hektar ti imaju sasvim drugaciju racunicu.ko me razume shvatice o cemu pricam.

ma znam za slučajeve gde čovek na licitaciji ponudi največu cenu a posle plati nešto minimalno jer i komisiji da neku kintu i njemu se isplati i pitam ja vas koi ste licitirali jeste li ikada bili upoznati da li je onaj ko je najviše izlicitirao zaista i uplatio tu sumu ili posle licitacije kud koi mili moji bilo pa prošlo

Ako sam ja dobro razumeo-samo sa mućkama ima računice
Zato se status poljoprivrednika mora drugačije regulisati

dobo jutro komšija to pravilo je oduvek važilo samo što su i mali poljoprivrednici živeli dobro pa nisu obračali pažnju nato šta rade " veliki "

Znači da je uredba doneta zbog takvih
zato su nas podelili u dve grupe
Oni onda ne žele profi-poljoprivrednicima dobro kao što govore i zato bi im najbolje bilo da više ne govore ništa

Može li neko gde je skoro bila licitacija državnog zemljišta da nam iznese kakvi su bili uslovi.Znam ja za predloge države ali me interesuje kako ste prošli po vašim opštinama.

Nazad
Vrh