Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Odg: Zakup zemljista - isplativo ili ne?

Ovde je nedavno bila licitacija zemljišta i plaćanje odmah. Većina ponuđenih parcela nije plaćena više od početne cene a sve su date u zakup. Ljudi se lepo dogovorili da svakom ostane to što već radi i ne prave jedan drugom konkurenciju.

branko je napisao(la):
Ovde je nedavno bila licitacija zemljišta i plaćanje odmah. Većina ponuđenih parcela nije plaćena više od početne cene a sve su date u zakup. Ljudi se lepo dogovorili da svakom ostane to što već radi i ne prave jedan drugom konkurenciju.

svaka cast mada je to tesko....uvek ima onih pametnih koji sjebu celu licitaciju......bio sam na bar deset licitacija gde je tako bilo.....
Post je spojen: [time]1256945438[/time]

e jbg.....to mi je blizu....ali neznam koliko mogu da iskesiram odmah......koliko zemlje ima?i na koliko godina se daje?

danas kupili zemlju 0,75kj za 2000e
povolja cena,a ja praktikujem tako kao sto moj drug kaze,zemlja se kupuje jer to nemoze da propadne i zemlja ti uvek rodi i imas koristi i zarade od nje,samo joj daj sve sto treba i vratice ti mnogo ::novac:: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

@ Zrenjaninac evo prilike za tebe :D :D

ZRENJANIN, 13. novembra (Tanjug- ekos) - U gradskoj upravi u Zrenjaninu u toku su pripreme za raspisivanje ponovljene licitacije za nešto više od 8.000 hektara državnog zemljišta, koje će biti ponudjeno poljoprivrednim proizvodjačima.
Prva licitacija, juna ove godine, je poništena jer je bila ponudjena i zemlja koja nije u vlasništvu države i zbog drugih grešaka nastalih usled nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.
U medjuvremenu usledile su i izmene zakona kojim je predvidjeno i pravo prečeg zakupa državnog zemljišta.
Ponovljena licitacija je omogućila nadležnim službama da otklone uočene nepravilnosti, pa će na ponovljenom oglasu za petnaestak-dvadeset dana za licitaciju biti ponudjeno 8.050 hektara državnog zemljišta, saznaje Tanjug u Odeljenju za lokalni ekonomski i ruralni razvoj i investicije Grada Zrenjanina.

*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
danas kupili zemlju 0,75kj za 2000e
povolja cena,a ja praktikujem tako kao sto moj drug kaze,zemlja se kupuje jer to nemoze da propadne i zemlja ti uvek rodi i imas koristi i zarade od nje,samo joj daj sve sto treba i vratice ti mnogo ::novac:: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
cestitam,malo po malo-puno :D

Ja sam danas isao da dam ponudu na licitaciji u nasoj opstini. Ponuda je u koverti i otvara se na sam dan licitacije,sto je u nasem slucaju 20 novebra,znaci za 7 dana. Od dokumentacije je bilo potrebno sledece: Potvrda da sam u PIO fondu poljoprivrednika,Potvrda o obnovi i aktivnom statusu gazdinstva,overena fotokopija licne karte,dokaz o uplati depozita od 20 % od pocetne cene i naravno pravilno popunjen formular prijave.
Pravo ucesca u prvom krugu imaju fizicka lica koja imaju prebivaliste na teritoriji KO,u mom slucaju Tovariseva,ili im se parcela granici sa parcelom koja se daje u zakup,a prijavljeni su na teritoriji opstine gde se sprovodi licitacija,u mom slucaju opstina Backa Palanka.
Pravo imaju u prvom krugu i pravna lica (firme) ako imaju zemlju u vlasnistvu u KO gde se daje zemlja u zakup (Tovarisevo),a sediste firme je u opstini Backa Palanka. Ogranicili su po gazdinstvu max 50 Ha.
Sve u svemu isto sranje kao i stari zakon samo malo usminkan

ja i drugar hocemo da uzmemo jedno 100 hektara zemljista u zakup... pa da vidimo ako se isplati onda bi jos uzeli,ali po meni je bolje uzeti neke ritove ili tako nesto zbog cene... Kod nas je zadruga davala zemlju u zakup po ceni od 40,000 din/1 ha...to mi je malo puno ::novac:: .... Dali vredi probati? :sta:

Vibi da uzmete jedno 100 Ha. Pa jel to moze kod vas u selu tek tako,mislim odlucis da uzmes i uzmes :sta:

I tata bi sine!!! Kod nas u selu nemozes da se ogrebes za 10 hektara...

kad je tvoja pa nema računa
a 40 000 pa ko to da zaradi

paorpaor je napisao(la):
Vibi da uzmete jedno 100 Ha. Pa jel to moze kod vas u selu tek tako,mislim odlucis da uzmes i uzmes :sta:
Nemislim kod nas u selu da uzmem nego negde u nekim ritovima.... Kod nas je 40,000 din/ 1 ha..
a Prosle godine je jedan moj kolega uzeo 200ha i platio je 2 000-3 000 po 1 ha......

Kakvim ritovima ?
Stonisi ucestvovao na licitaciji.
Ja sam uspeo da dodjem do 48 Ha po 26000 din/ha

vajska ili tako negde..... ima dosta zemlje kod subotice....

Moram te pitati,bez uvrede,da li ti vec radis zemlju ili tek sad pocinjes ?

PG Krnac je napisao(la):
vajska ili tako negde..... ima dosta zemlje kod subotice....
Ko je to uzeo zemlju u vajskoj?
Post je spojen: [time]1261320875[/time]

paorpaor je napisao(la):
Moram te pitati,bez uvrede,da li ti vec radis zemlju ili tek sad pocinjes ?
hvala bogu pa radim zemlju... :ppozdrav:
Deo prepiske koji ne pripada temi prebačen je u OFF topic!

ja kod mene placam zemlju 100 evrica po hektaru.strasno bih voleo da mi neko od vas izvede racunicu po kojoj ima zaradu kad plati na pr. 26000 zakup.nemojte me pogresno razumeti ja vam zelim svima kao i sebi sto veci profit sli me strasno zanima. kapiram ja veliki traktori,velike povrsine,kupovina na veliko repromaterijala ali...

Ima racunice i na 30000 po Ha ,ako je zemlja kvalitetna naravno, ali dobit sa tako velikim zakupom je mala pa racunica stoji samo ako se radi vise zemlje. Ne znam da li ste znali ali najveci finansijeri tako velikih zakupa su secerane. One hronicno kubure sa nedostatkom sirovina. Kod nas se u opstini Backa Palanka desava sledece. Libelula i Sida je platila zakup 41000 Ha samo zato da bi mogla na 100 Ha da bubne repu. Kod mene u okolini (Plavna) i ma jedan Jukic koji direktno dobija pare od hrvatske secerane,naravno da bi posejao repu. Uglavnom je to to oko zakupa.

Nazad
Vrh