Проблем код нас ти је што је данас понуда мотоцикала за почетнике приступачне цене, од пожара магацина новосадског "Спринта", практично непостојећа. Да није тако, и ја бих глас дао за "Ћингћија" кога помиње Павле, јер је моторић "за све новце", док оног другог кога помиње, "Аполо" RX 250, не бих препоручио за некога ко не би умео да буде бебиситерка том мотору, да у сваком моменту зна шта је са мотором.
Некада јесам пратио све што се тиче кинеских мотоцикала, али данас баш и не, тако да знам само за један једини модел који се делимично уклапа у то што тражиш. Продају га под марком "Педа", али препознајем у њему модел "Текен" из фабрике "Фуего Пауер". У класи је 250 кубика, има 16-17 коња и колико сам видео, на њему нема нечега што би представљало проблем за вишегодишњу употребу и одржавање.
Чек' само мало да ти потражим то...
Нашао линк на КП -
https://www.polovniautomobili.com/motori/16172336/peda-tek-125250
Видим да нуде и 125-цу и 250-ку. Први ти превазилази буџет за 150, а други за 350 евра, али без обзира што се мени чини да су у оба случаја цене више него што би требало, ја бих ипак дао глас 250-ки. Иако ни један од тих мотора не издувава нешто претерано коња, ипак 250 омогућује да се комотније осећаш у саобраћају, да можеш без муке да претекнеш шлепер и слично.