YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
ma nije velika razlika 2007 i 2008 god.

Ok dokle ce te se prepirati oko snage traktora i koji je jaci? Normalno je da motori novije generacije imaju veci obrtni moment i startnost pa i zbog toga deluju jaci. U to ne ulazim. Yto je nov traktor na ovim prostorima i treba mu makar jos 10-15 godina da se dokaze, a svi ostali traktori su ovde vec po 30-40 godina. Bilo bi fer ako bi se rasprava prekinula i Yto tema nastavila ic svojim tokom, jer vec 4 dana samo citam prepirke o snazi traktora. Ja vam svima zelim da vas traktori maksimalno sluze i odradjuju posao za koji ste ih predvideli. Da ne idem vise u :off_topic:. Od mene toliko.

vladj izvini pitao sam clana YTO samo radi uporedbe,posto ja imam 542 a komsija je kupio yto 404 ove godine pa smo malo uporedjivali,traktor je osetno jaci ali moj je 83 god pa da vidim ima li razlike ako je imt ikako mladji od mog..samo to...:ppozdrav:

Sto su forumasi danas nadrndani, ko da su uhvatili zene u spavacoj sobi sa svalerima . Izvinjenje za off topic.

i bre vladj kako nije, da ja imam ytoa 454 ja bi ovde dosadio svima o njemu , ali nemam pa ne mogu .

vladj bitno je samo da sluze i da zaradjuju a koji je jaci...nije bitno,uvek ce biti ljudi koji ce uzeti mtz pre yto i obrnuto...nije dobro da sve bude isto...meni se cak i pocinju dopadati ovi mali yto,komsija je uzeo,okretan je i sve samo je bucan u kabini uf,to mu je velika mana,mozda je samo taj traktor ne znam ali eto..

Yto 454 504 550 su 4 cilindra
Imt 539 540 542 549 su 3 cilindra

To kao da upoređuješ rusa 820 sa torpedom 90 koji ima 6 cilindra naravno da bolji iskorišćava snagu i tako može se do 1000 stranica nikad neće biti kraja
Izvinjavam se za :off_topic:

Yto su traktori u usponu i kod njih gotivim to sto svake 2 godine ih poboljsavaju i unapredjuju, kako izlazi koja serija a cena im opet ostaje bez nekih vecih promena dakle dosta povoljna.

to stoji,ali mi imamo 40 posto povrata na nove masine,pa je ponekad lakse dati malo vise novca i uzeti jos kvalitetniji,ali rekoh sve mi se vise dopadaju,ovi manji,pogodini su za povrtarstvo..

ta evropska verzija je skuplja od verzija namenje nasem trzistu.

Ako se dobro secam na ovogodisnjem sajmu 454 standardni je bio sa ok 12k eura dok je 404 sa euro3 motorom i novom kabinom namenjenom za strano trziste bio oko 14k eura

i da 454 sa standardnom kabinom se po meni nemoze meriti sa 404 sa novom kabinom bo buci koja se cuje unutra.
Nova kabina osim sto je zavrsna obrada vrlo dobra po meni je vrlo dobro i zvucno izolovana jer sam sedio u njemu dok je radio i ono je milina

dali je neko ugradjivao merac pritiska ulja na yto 1204,ako moze neka slika posto nemam ideju gde da ga stavim?

Pukla mi je opruga na polugi kvačila, koja reguliše prazan hod. Sada ide lakše i nevidim neku njenu svrhu. Komšija nije ni znao da je kod njega otkačena i vozi tako vec duže vreme.
Ali to nije sve:
Počelo da curi ulje na hladnjaku ulja i procurela cev od hidraulike volana. Pored te cevi ide glavni kabal od akumulatora i on je bio istopljen i pravio kratak spoj. Sve u jednom danu. Neverovatno.

Nekako mi je sve bučniji u kabini ili se meni čini. Auspuh već varen , bio pregoreo .

Nazad
Vrh