YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Po meni YTO 904 po ovoj novoj ceni od 28000evra više nije konkurentan MTZ-u.Za te pare se uzme MTZ105ks sa ravnim mostom.Što se tiče 554 preključe sam ga prvi put malo bolje prostudirao u Agrovojvodini.Mogu vam reći da mi se jako svideo.Sve mi je nekako na mestu.Kabina me je oduševila i veoma mala buka u njoj.Mnogo-mnogo je tiši od recimo moga 904.
Ali ipak sam se mesto 554 opredelio da dodam 2000evra i uzmem MTZ 82.1.Ipak je za tu razliku u ceni daleko jači traktor sa većom manipulacijom mogućih poslova.

Cena Yto-a 554 je 16800 evra, a Yto 904 ima cenu od 27900 evra. Cene su sa PDV-om.Kazu zbog jakog dolara.
Yto traktori vise uopste nisu jeftini. Bilo bi zanimljivo da postoji tema ulozeno-dobijeno.
uuu pa lepe su cene,tacno pre 5 god.yto 804 je kostalo 21000 e(dobro ipak 5 god,nije malo vreme,mnogo stvari se promenulo) ali pre 2 god kad smo uzeli yto 554 traktor je kostalo 13500 e,navodno su napravili neku promenu u kabini,i tako neke stvarcice ali ipak....

Traktor star tačno godinu dana, cene su baš porasle za ove godine, dok su bile one stare kockice od 120 ks, cena im je bila do 30000eu a 33000 već se moglo kupiti 1204 nov model,
@diklofen, u pravu si Yto izgleda nije više konkurentan
Ne znam li da li se neko seća da je belarus 1221 sa grbavim mostom bio za 7000 eu skuplji od yto (kockastog) pa su posle belarusi pojeftinili,

30mondj.jpg

cene su porasle,mislim da je potraznja za ovim traktorima doprinela tom rastu cena,ostaje da se vidi dali je vredan toj ceni,imam yto 904 i zadovaljan sam,kupljen pre 2 godine i placen 23300eu sa klimom

Cim se pojavi veca potraznja uvoznik gladan novaca je odmah spreman da svoju zaradu napravi visestruko vecom

probao sam ytoa sa consumom 5metara vuce ga jako lepo prvom brzom nisam verovao da ce ga tako vuci,sad ursusa 1614 mogu uporediti i u ovoj operaciji sa ytom,yto je definitivno brzi i vise se uradi lakse se okrene i malo je brzi u prvom prohodu

probao sam ytoa sa consumom 5metara vuce ga jako lepo prvom brzom nisam verovao da ce ga tako vuci,sad ursusa 1614 mogu uporediti i u ovoj operaciji sa ytom,yto je definitivno brzi i vise se uradi lakse se okrene i malo je brzi u prvom prohodu
Malo je van teme,ali taj ursus je onda na izmaku snage izgleda...jer nema sanse da se porede ta dva traktora...kod nas ima covek 1204 novi tip,i nisam primetio da je iole superiorniji od bilo kog traktora u rangu 120konja,ide rame uz rame sa ursusom 120 ks(vuku isti plug),rakovicom 120 i ti je to.

Malo je van teme,ali taj ursus je onda na izmaku snage izgleda...jer nema sanse da se porede ta dva traktora...kod nas ima covek 1204 novi tip,i nisam primetio da je iole superiorniji od bilo kog traktora u rangu 120konja,ide rame uz rame sa ursusom 120 ks(vuku isti plug),rakovicom 120 i ti je to.
bas naprotiv uradjena mu je bila puna generalna sve novo samo je imao 3 brzine i onda prva mu je spora a druga mu je brza i nemoze sa njom da radi greje se,a i dok ga okrenes nedaj boze pa u brzinu dok ga ubacis i malo se propinjao na zadnje sa ovim spremacom pa ako mu nestavim tegove napred nemoze da se radi

- - - - - - - - - -

probao sam ga i ja drugom ali mi je malo brzo za prvi prohod?

probao sam ga i ja drugom ali mi je malo brzo za prvi prohod?
Za prvi prohod je sasvim dovoljno ići sa 1H eventualno probaj sa 4M to je nešto izmedju 1H i 2H. Drugi prohod mislim da može vući bez problema u 4M(čini mi se da je to nekih 13-15km/h). Ali i u 1H imaš dobru brzinu. Nekih 9.5-10km/h u zavisnosti od obrtaja. Znači nema potrebe siliti,forsirati jer i ovako je učinak sasvim pristojan. A inače mislim da je spremač Miroslava K. 4.5m a yto 1304. M.K javi se!

bas naprotiv uradjena mu je bila puna generalna sve novo samo je imao 3 brzine i onda prva mu je spora a druga mu je brza i nemoze sa njom da radi greje se,a i dok ga okrenes nedaj boze pa u brzinu dok ga ubacis i malo se propinjao na zadnje sa ovim spremacom pa ako mu nestavim tegove napred nemoze da se radi
Zato postoji pravilno agregatiranje traktora srazmerno snazi-160 konja 6.5 metara spremac npr...na novom tipu je prva brza nego na starom,i nema potrebe za brzim od toga,ne moze se sedeti u kabini nekad,a treba malo i ledja cuvati i ne srljati.a za propinjanje prvi put cujem...ako uspes sa svih 23 tega napred da ga propnes,za to treba biti majstor na kvacilu.koliki prosecno nosite spremac sa 1204?mislim da radni zahvat!

Zato postoji pravilno agregatiranje traktora srazmerno snazi-160 konja 6.5 metara spremac npr...na novom tipu je prva brza nego na starom,i nema potrebe za brzim od toga,ne moze se sedeti u kabini nekad,a treba malo i ledja cuvati i ne srljati.a za propinjanje prvi put cujem...ako uspes sa svih 23 tega napred da ga propnes,za to treba biti majstor na kvacilu.koliki prosecno nosite spremac sa 1204?mislim da radni zahvat!
evo imam sliku malo je off ali samo da pokazem srdjanu koliko je tegova imao
fcb68.jpg
[/IMG] i sa tim se neki put propne falilo mu je jos 50tak kila napred i gabaritno je dosta manji od ytoa 1204,a da sam mu zakacio 6,5metara spremac mislim da bi pukao na pola i sa ovim se rvao

- - - - - - - - - -

samo da je imao 4 brzine bio bi dobar ali ovako nemoze da se iskoristi tih 160 konja

stvarno neznam,a i nebi vise da idem u off slika je bila samo da prikazem koliko je tegova imao,napravio sam 231sat u ytoa imam jos malo da potanjiram pa sad neznam dali ove godine da zovem ove za servis na 250 sati ili dogodine,kazu oko 60000din je drugi servis

Nazad
Vrh