YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Gde se nalazi taj elektronski pinjol?
treba da je na kraju bregaste ili iza zupcanika pumpe vp.na yto nisam video gde je nakacen,ali mora ga imati,jer on uz zicu sa alternatora daje impuls za obrtomer.

- - - - - - - - - -

Prvo da ne bude zabune,staklo sam razbio ja svojom greškom.Puklo bi svako pa i na Fendu da mu se to desilo.Goran Staklo iz Pančeva kaže da tako nešto niko u Srbiji nemože da mi odradi.Staklo je oblo(kao sočiva) i oko toga nastaje problem.Ostalo je da se čujemo sutra oko podne da vidimo šta se može odraditi(ako nađe neko rešenje).Ovi iz Industrije Stakla Pančevo u subotu nisu radili tako da ću njih sutra zvati.Za sada najlon i samo ori.
Sova hvala na trudu druže.
kod nas u opstini imaju te kineze,i na sve i jednom je popucalo...gde nije zavaren lim,tu su pravili od cevi dodatnu konstrukciju za vrata,i uglavili pleksiglas-on je providan,nije lomljiv kao staklo,a ujedno znaci i da nije opasan kao staklo,jer ono kad pukne nije za potceniti....

Da je puklo bogami jeste.Grunulo je tako glasno da su u kući udaljenoj 15m sa novom PVC stolarijom svi čuli i izašli.

Kod mene isti slucaj bio,kazaljka od obrtaja zastekala,dok su casovi radili i brojanje je bilo uredno jer oni idu preko alternatora a obrtomjer preko senzora koji pravi kontakt sa zamajcem..... kvar sam rijesio kupovinom novog senzora obrtaja (to je taj pinjon ) cijena 30 € u Ovnak Vitezu i sad je sve ::super::

Poslednja izmena:
Danas sam upalio traktor i uopšte nema radnih časova,sve se izbrisalo i ništa ne pokazuje. Utorak će mi doći električar pa ćemo pregledati punjenje i sve ostalo. Pinjon nisam nigde ugledao danas.

Danas sam upalio traktor i uopšte nema radnih časova,sve se izbrisalo i ništa ne pokazuje. Utorak će mi doći električar pa ćemo pregledati punjenje i sve ostalo. Pinjon nisam nigde ugledao danas.

Kod mene je pinjon sa lijeve strane zavrnut i pravi spoj sa zamajcem
sensortachometeryto.jpg

Stigao je kolegi YTO 90,sto je uvazeni clan Kis pisao o njemu.Nije klip izasao kroz blok,decko ga je tako doterao do kuce,ali je jako lupao.Iskrivio je klipnjacu u slove S,pukla je hilzna i automatcki pukao klip,i svu rashladnu tecnost puskio u karter.A na meracu za ulje je izbacivao vodu i ulje.Dobio je izremontovan motor jer trenutno namaju na stanju,a rekli su mu da ce kraja 2013 god. dobiti nov motor.odvuce ga do isteka garancije i onda ce biti pa pa...

• Like
Reagovanja: YTO
Neće biti pa,pa.Nisam stekao takav utisak u poslovanju sa njima.Tako su i meni rekli za hladnjak i čim je stigao iz Kine oni se pojavili i ugradili.

- - - - - - - - - -

Staklo nađeno u Panex-AGM Čakovec u hrvatckoj.Cena je oko 180 eura.Još samo da se ode po to.:sta:

zdravo svima, evo i mene posle duge pauze :osmeh: izvinjavam se sto tako upadam u temu, ali potrebna mi je vasa pomoc razmisljam o kupovini x904 zanimaju me vasi utisci, kvalitet, potrosnja i dal bi mogao da vuce vucnu tanjiracu ferocoop v28? posto bi mi trebala zamena za 5106 :ppozdrav:

Sa njim ćeš vući V28 kao od šale u bilo kojim uslovima.U oranju ove godine(lako se ore) nigde nisam prešao 25l/ha.U potpunosti je adekvatna zamena za nov traktor od 100ks,a da ne govorimo o starima i izrađenima.

Čisto da stavim primer uporedivanja Yto sa Belarusom
Yto 804= po snazi Belarus 90ks
Yto 904= po snazi sa belarusom od 105 ks

Rodjak ima 904,vuce sa njim 756.3,na lakoj zemlji gde moze i 82 da uvek nosi takav plug,i primetno je brzi u oranju od 82,ali da je ravan 105tici,ili bar da je priblizno tome...nemojte molim vas.

nema sta da se testira,kinez 90 ks je u rangu 892 i tacka.vidjeno i provereno.u oranju brzi od 82,a malo sporiji u istim uslovima od 892.rus je pomalo dimio,kinez tek primetno,ali mtz je star 8-10 godina,a kinez 2.

Imao bih pitanje u vezi ove teme, da yto traktori imaju vise konja od onog sto pise. Zasto , jel kinezi imaju drugacije merenje snage, drugacije parametre? Ako imaju vise konja, bolje da su ih i prodavali s takvim oznakama, prodali bi vise.

Nazad
Vrh