YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
ja sam do skoro imao ursusa 160konja i sad sam ga menjao sa ytom 120 slobodno mogu da kazem da yto mnogo vise snage i brzine ima u tanjiranju a sto se oranja tice isti su,ali ursus je bio jaci 40ks,ostaje samo jos u spremanju da se uporede dogodine ce da vuce 5m consuma,804 je dosta jaci od mog ursusa 902 ali ursus nema prednju vucu pa bas i nemogu da se porede

- - - - - - - - - -

evo mi napravili test oremo sa yto 804 i plug lemken opal 110 3 brazde i dubina od 25-27cm a rus 892 sa plugom lemken opal 110 3brazde moze do 30 cm..to ti mogu reci iz proverenog. pa kako si samo molim te dosao do zakljucka za belarusa ? nehvalim nijedan traktor nego imam oba pa vidim uporedno! a reci mi kolika je snaga izmedju yto i johan deere?

Imam jedan par pitanje uvezi YTO .imam u planu da imt 539 da zamenim, a meni privlaci YTO 45 konja(ima prednja vuca, sila dizanje ovako 6 redna nodetka 70 cm, 4redi na 70cm svaki mali nosi (6redi na 50cm mi nosi imt 539 kad treba nije mu svidjao ali nosio napred teg 2*20kg) dali neko probao , rasturac vestaka 700 -800kg , priskalica 600lit (plus oni 2 mali rezervoar ako za par godina kupim takvu , 6 redni spartac

evo mi napravili test oremo sa yto 804 i plug lemken opal 110 3 brazde i dubina od 25-27cm a rus 892 sa plugom lemken opal 110 3brazde moze do 30 cm..to ti mogu reci iz proverenog. pa kako si samo molim te dosao do zakljucka za belarusa ? nehvalim nijedan traktor nego imam oba pa vidim uporedno! a reci mi kolika je snaga izmedju yto i johan deere?

Kao da si dosta pogrešio Yto 804 80ks
Rus 892 90ks

Pa što ne uporediš rusa sa 904 da budu iste ks

nisam pogresio samo sam nekome odgovorio procitaj malo unazad pa ces da vidis o cemu se radi. jedan clan je napisao da je yto 80 ks = mtz 90 ks.

Yto 80-90 ima 58,8kw tj.tačno 80ks i 4500kg-ovo govorim za stariji model tkz.kockicu.Jedan prijatelj je pre jedno tri godine izoravao po vlažnim(nepovoljnim)uslovima repište i to sa belarusom 892 i plugom vogel koji je bio namešten na 12coli.On je na kraju njivu napustio jer je nije mogao raditi,puno je proklizavao,sporo je išao,probao sam da mu pomognem da skinemo treću brazdu ali nismo uspeli.Ja sam probao onda sa kinezom da idem iza njega i ja sam vukao plug 14coli leopard trobrazni-ja,em što sam dublje orao,em što sam mu svirao i zafrkavao da skloni se i požuri jer mi je smetao jer kod mene je bilo mnogo manje proklizavanja-jednostavno oduvao sam ga da je čoveku bilo stvarno krivo što me je uopšte i pustio da probam.Napominjem da je on vukao 12 a ja 14 coli i da je to velika razlika pogotovo na tri brazde zahvata.Znači nisu toliko(bitni jesu)bitni kw ili ks nego celina traktora tj.transmisije i raspored težine:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ovi novi modeli kineza od 80ks su lakši za par stotina kg.

yto je tezak oko 3600 kg a rus je 4400 kg i to slazem sa da ime tu nesto u transmisiji. ali ja vam samo govorim iz licnoga iskustva sto radimo na njivi dodjite i uverite se..nista nenaduvavam nijedan traktor, meni je najbitnije da urade svoj posao i da se nekvare, a to koji je bolji koji je jaci pa svakome je svoj najaci, samo morate uzeti u obzi ko ima te trakotre i ko ima iskustva a ne samo da se hvale, ja nemogu ni hvaliti ni kuditi bilo koju drugi traktor od sklupljih klasa zapadnih ili bilo koji drugih zemalja kada ga nisam vozio. hvala sretan rad i diskusije.

Ne znam da li je noko na ovom forumu napisao da su na novosadskom fakultetu merili snagu 90-tke i da su izmerili oko 102 ks na točkovima. Nisam siguran da li sam to ovde pročitao ili na nekom drugom mestu. Objašnjenje koje se navodi za lažiranje snage jeste upravo da pri poređenju istih traktora po snazi kinez bude boolji i superiorniji.
Što se tiče mog iskustva sa Yto traktorom, ujak ima yto454 i mislim da on ima više od 45ks(iz mog iskustva u vožnji) rekao bih oko 50, jer je neuporedivo jači od 542 a na papiru je mala razlika.

Ja sam napisao da je na YTO 904 rađen test na Mašinskom fakultetu u NS.Tu informaciju sam dobio direktno i lično od ljudi iz Agrovojvodine.Moje viđenje(napominjem moje viđenje) je da yto904 ima više od 90ks.To je definitivno tako ,a sad ima li baš 102-105ks ne bih znao sa sigurnošću reći.Još mogu reći da u selu ima od skora jedan jedini mtz105ks(star svega 3-4god) i da bih ja smeo da stanem pored njega da radim bilo koju operaciju.On recimo vuče tanjiraču 28listova ,a ja 32 koja je teža od njegove najmanje 300kg.Ni kod njega kao ni kod mene se ne vidi dašak dima ,a on ne ide ništa brže od mene.E sad kod nas stižu ili su stizale dve varijante 904.Jedna ima motore LR4110ZT55(kao moj) ,a drugi LR4105ZT55.Ima li tu neke razlike ne znam.Inače YTO 904 je težak 3790kg+400 prednji+ 300zadnji tegovi=4490kg.Tako da i što se same mase tiče tu je u kategoriji sa MTZ-om.E a kad bi upoređivali(što bi bilo realno) bilo koji model MTZ od 90ks sa 904 verujem da dileme ne bi bilo.

Ovo mi sad liči na dečije prepucavanje oko pitanja"čiji je kliker okrugliji".Iznesite malo činjenica,uporedbi i ostalog.

Koliko ja znam ,traktor pre nego sto pocne da se prodaje mora da predje homologaciju,u sta izmedju ostalog spada i merenje snage traktora.

Homologaciju za traktore rade tako što se u Beograd u sekretarijat za unutrašnje ekonomske odnose (tako se bar zvalo) odnese dokumentacija koja se dobije od fabrike onda oni to kao pregledaju, pošalju nekog od službenika da pregleda traktor (usput se "malo i dogovori" sa njim ako treba da zažmuri za nešto) i posle par dana oni odobre homologaciju i traktor može da se prodaje kod nas.Dakle nema nikakvih provera ispitivanja i sličnog, briga njih za sve to samo im je bitno da uzmu pare.

ja sam imao malog YTO 404 i i jaci je od IMT 542 kako god okrenes jer sam probao oba dva u svim uslovima ...

Ja znam sta govorim,sad imam YTO 504 i smijem tvrditi da ima vise od 50 KS jer mi se tako pokazao:ppozdrav:

Homologaciju za traktore rade tako što se u Beograd u sekretarijat za unutrašnje ekonomske odnose (tako se bar zvalo) odnese dokumentacija koja se dobije od fabrike onda oni to kao pregledaju, pošalju nekog od službenika da pregleda traktor (usput se "malo i dogovori" sa njim ako treba da zažmuri za nešto) i posle par dana oni odobre homologaciju i traktor može da se prodaje kod nas.Dakle nema nikakvih provera ispitivanja i sličnog, briga njih za sve to samo im je bitno da uzmu pare.

Kad san pisao post nisam ni mislio na ove nase lopove,nego na evropske drzave... A kod nas je sve moguce...

Nazad
Vrh