YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Zeza nas gasenje prednje vuce. Poluga, rucica ode dole sama sklocne na dole do kraja a prednja vuce ostane upaljena cujem po zvuku kad ide u transportu. Legao sam ispod rukom lako ide tak sistem ispod kabine.
Imali neko da mu se desavalo ili ima neki savet. Hvala unapred.

Nemam ja problem nakon gašenja. Traktor inače pali kao mina. Meni je problem sto sam skidao ac pumpu, pa ne mogu da ozracim sistem. Ali cu da proverim bez obzira sve što ste naveli. I prvo da ozracim kod filtera, pa na poklopcu. Na drukalicu krene da gura naftu na prvom elementu. Ali kad verglam ništa. I ja sam gađao da mozda centrifugalni regulator ne daje uvek istu količinu goriva pa zato varira ler gas, nego rekoh aj da vidim lakše prvo:)

Zeza nas gasenje prednje vuce. Poluga, rucica ode dole sama sklocne na dole do kraja a prednja vuce ostane upaljena cujem po zvuku kad ide u transportu. Legao sam ispod rukom lako ide tak sistem ispod kabine.
Na 754 je dole uključeno a gore isključeno.

Kad iskljucis prednju vucu rucica ne ide skroz do dole zato ostane prednja vuca ukljucena, onda ides malo u rikverc i pritiskas malo rucicu pa ce za 1-2 cm ici jos dole pa ce iskljuciti.Tako je kod mene na x904 uvek moram u rikverc.

Ode ona sama dole na rikverc kad krenem kao sto kazes kolega. Netreba da je pritiskam ali i dalje radi prednja vuce jer cujem da zuji, uji kad je u 3 4 brzini u transportu. Vidi se na rucici dokle ona ode, tako da cim cimnem na rikverc i ona sama skljocne i padne kao sto kazes 1-3cm.

Da li ulje iz menjaca treba da se ispusti prvo, pre skidanja kucista? Predpostavljam da u kucistu zubcanici plivaju u ulju.

A pre dve godine si isto imao problema sa diznama? Koliko su u međuvremenu napravile mč? Koje filtere goriva koristiš?

Pre 2 godine je u oranju,desilo se matorom nije primetio posto svejedno ide gas,nije bilo plavog dima samo kad je bacio beli dim onda je probio dihtung i pustio vodu u klip

Pa kako nije dizna kad je i tad bila mokra i nije radila mozda samo curila nafta u klip i sve su bile na 175bara,namestili na 200bara

Kažeš da ti je onda bacio beli dim i probio dihtung. Taj beli dim ti je od vode koja ti je uletela u kompresioni prostor a dizna je bila mokra jer nije mogao sagoreti vodu i gorivo. Ili je bila mokra jer joj kompresija u kombinaciji sa vodom izhebala njušku. Pre nego što je probio dihtung dizna ti je radila. Da nije, osetilo bi se to a i videlo bez obzira na obrtaje. Na kraju krajeva, kada se ore nije uvek isti gas.
Ako ti je sad zaštopala ista dizna, možda postoji neki problem u linijskoj pumpi. Navodno elemenat od pumpe stvara sitne opiljke koji zaštopaju uložak dizne. Da li je tako ili nije nzm, ali tu priču je složio jedan bošista drugaru koji je stalno imao problem sa jednom diznom (na mtz-u).

Kažeš da ti je onda bacio beli dim i probio dihtung. Taj beli dim ti je od vode koja ti je uletela u kompresioni prostor a dizna je bila mokra jer nije mogao sagoreti vodu i gorivo. Ili je bila mokra jer joj kompresija u kombinaciji sa vodom izhebala njušku. Pre nego što je probio dihtung dizna ti je radila. Da nije, osetilo bi se to a i videlo bez obzira na obrtaje. Na kraju krajeva, kada se ore nije uvek isti gas.
Ako ti je sad zaštopala ista dizna, možda postoji neki problem u linijskoj pumpi. Navodno elemenat od pumpe stvara sitne opiljke koji zaštopaju uložak dizne. Da li je tako ili nije nzm, ali tu priču je složio jedan bošista drugaru koji je stalno imao problem sa jednom diznom (na mtz-u).
Jeste,tako je,dobro ti je rekao.Sama cementacija elemenata u pumpi je losa i zna da se okruni.Ja sam menjao pa znam.I kada sam kupio nove elemente dva isto nisu valjala cementacija na njima pa sam im vratio te su mi zamenili za druga dva

Nije meni nego drugaru, ali ok svejedno. Nisam imao takav slučaj pa sam tu informaciju uzeo malo sa rezervom jer bošista će svašta da ti napriča kad dođe do problema . Bar je moje iskustvo takvo.
Zato sam neki dan kupio novu pvp za starog kineza. Jbg jes da košta ali ne gnjavim se s bošistima.

Kod bosiste sam nosio samo dizne
Prvo je rekao otkud sve na 175bara to je malo mora 200 da bude
Sto se tice rada traktora da nema dima ti nemas osecaj dal on radi na 4 ili 3 klipa, tek kad smo dobrubstaru tehniku primenili sa popustanjem redom dizni oseti se razlika u radu motora kad popustos prvu osetis razliku kad drugi ista razlika, kad trecu nema razlike, i cetvrta naravno ista promena zvuka kao prve dve

Znam ja da je beli dim od vode pusi kao parnajca..
fazon je sto je matori dosao kuci sa oranja ja razvukao creva sacekao da se sve ohladi oprao traktor naterao u supu sve normalno nema dima ni belog ni plavog,, sutra dan trebali da kacimo korpu da krenemo u rezidbu ja da upalim on nece da okrene,ja dignem haubu bela boca prazna al prazan i hladnjak on nasuo u 3 klip antifriz

Zato što je tek malo probio dihtung, zato ti je tek sutradan pokazao. I kad si ga zaverglao pa nije hteo da upali onda se stvorio hidro udar ali sreća pa bez posledica po klipnjaču. Sreća pa se samo dizna pohebala.

Nazad
Vrh