YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
E sad pošto mene čeka zamena čepova, doduše na kolima, imam pitanje, da li si pre ugradnje čepa namazao nekim loktajtom za šrafove što se koristi, ili ubacio na suvo što bi se reklo?
Ubacio na suvo, pitao tog coveka iz Gornjeg Milanovca da li da nešto nanosim, on mi rekao da se to radi samo u slučaju ako je kućište oštećeno. Jer se ti čepovi tako prave da sami sebe drže i dihtuju. Npr.promer rupe u glavi na mom traktoru je 15mm, a čep je 15,3mm. Mogu vam reci jedva je krenuo, čak sam ga lagano sa dupeta malo skinuo šmirglom, da bi lakše krenuo.
p.s. ne znam da li je dozvoljeno na forumu da se stavi sajt te firme koja pravi čepove, zato to nisam uradio.

Kako na 804,namestiti plug,bez tocka,na odredjenu dubinu? Dali moze bez tocka?

Moze samo treba primeniti "obrnutu logiku",polugom za podizanje i spustanje hidraulike (zuta) odredis dubinu a polugom otpora (zelena) podizes i spustas orudje.

Moze samo treba primeniti "obrnutu logiku",polugom za podizanje i spustanje hidraulike (zuta) odredis dubinu a polugom otpora (zelena) podizes i spustas orudje.
To na 504 ne funkcioniše, kada zutom odredim dubinu zelena mi podigne do te mere koja je zadata zutom a spusti mi skroz...

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

• Like
Reagovanja: siz
Na 804 je možda drugačije, na ovim manjim 454,504 jeste tako, ograničavaš visinu dizanja a ne dubinu spuštanja, što je nelogično i uglavnom nepotrebno, al tako je..

Najbolje tocak i najjednostavnije
Kad namestim kao dubinu na zutu na kraju kad podignem nedigne ga dovoljno pa kao kraljevic marko ores puteve,, namestio tocak i milina

Narode trebala bi pomoć...nije za mene već za čoveka kom sam prodao pre dve godine kockicu 80-90.
Znate da je generalna kod mene urađena u full-u i da je preko Robija sve išlo i rađeno u Feniksu u NS. Sve je top odrađeno, radio sam ja jednu dve sezone i kad je prodat i čovek je radio sezonu ok i onda je krenuo da troši vodu tj da je izbacije na odušak na hladnjaku kao da gura kompresiju u hladnjak. Skinuo je glavu, na dihtungu se ne vidi da je produvao, glava odneta na hidrotest nije pokazala ništa sve ok. Poravno glavu, nov dihtung sve ok i odradio sezonu prošlu tj završio, ovu sezonu celu i kreno u oranje i posle 15ak jutara opet počnu isti simptomi. Na iber ne duva ništa skoro možda kaže sasvim malo, snagu ne gubi traktor, pali kao mina.
Ima li iko neku ideju šta može biti da pomognemo čoveku.
Da i ono što je primetio je da kada je hladan ne gura vodu već kad postigne radnu temperaturu onda krene

Ako duva na odušak hladnjaka, a sve je provereno, ostaju samo šolje od dizni da ih tako nazovem. Pisao @lovac luka o njima.
Na stublinama teško da je problem jer imaš sigurnosne rupe sa leve strane bloka pa ako se i desi iz nekog razloga da voda krene dole na te rupe bi trebalo da curi. Eventualno se mogu zaprljati i zapušiti rupe ali onda bi podizao nivo ulja u karteru ( pod uslovom da sve gumice propadnu ili stublina bude oštećena) ali to ne radi znači nije tamo problem.
Možda, ali veliko možda bi mogle biti niže stubline pa da tamo produva ali to bi uradio odmah i to se vidi na zaptivaču.

Ако почне да дува тек када постигне радну температуру ради се о микро пукотини на глави. Хидро тест када се ради глава се не загрева и зато не може да се открије пукотина. Ја сам то имао на 5106,а другари на 587. Значи све је ОК док трактор не постигне радну температуру,е онда почиње да избаца воду. И другари и ја смо носили главе на хидро тест и ништа нису показале,ставили друге главе и све ОК после било.

Тешко, Пушкаш и Цуби не могу,бар тада то нису могли. Чисто сумњам да су чауре од дизни али ето нека и то проба.

Narode trebala bi pomoć...nije za mene već za čoveka kom sam prodao pre dve godine kockicu 80-90.
Znate da je generalna kod mene urađena u full-u i da je preko Robija sve išlo i rađeno u Feniksu u NS. Sve je top odrađeno, radio sam ja jednu dve sezone i kad je prodat i čovek je radio sezonu ok i onda je krenuo da troši vodu tj da je izbacije na odušak na hladnjaku kao da gura kompresiju u hladnjak. Skinuo je glavu, na dihtungu se ne vidi da je produvao, glava odneta na hidrotest nije pokazala ništa sve ok. Poravno glavu, nov dihtung sve ok i odradio sezonu prošlu tj završio, ovu sezonu celu i kreno u oranje i posle 15ak jutara opet počnu isti simptomi. Na iber ne duva ništa skoro možda kaže sasvim malo, snagu ne gubi traktor, pali kao mina.
Ima li iko neku ideju šta može biti da pomognemo čoveku.
Da i ono što je primetio je da kada je hladan ne gura vodu već kad postigne radnu temperaturu onda krene
Hladnjak na remont ili novi.To je.....posle da castis

Nazad
Vrh