YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Misliš da su ćelije zaštopane pa hladnjak ne može da provuče vodu?
Hmmm, pa bilo je i toga ali kod baš starih traktora koji su godinama u hladnjak sipali samo česmovaču.
No, nije nemoguće, treba i to proveriti.

Misliš da su ćelije zaštopane pa hladnjak ne može da provuče vodu?
Hmmm, pa bilo je i toga ali kod baš starih traktora koji su godinama u hladnjak sipali samo česmovaču.
No, nije nemoguće, treba i to proveriti.
Ne mislim,znam.Isti traktor isto sve.Hladnjak 20+ godina,malo li je.Radi covek,uradi ga bolje nego sto je fabricki.Ja sad nemogu da postignem 50-60 stepeni u najtezim poslovima,oranje,podrivanje,poluteska drljaca,vucena tanjiraca

Poslednja izmena:
Ne mislim,znam.Isti traktor isto sve.Hladnjak 20+ godina,malo li je.Radi covek,uradi ga bolje nego sto je fabricki.Ja sad nemogu da postignem 50-60 stepeni u najtezim poslovima,oranje,podrivanje,poluteska drljaca,vucena tanjiraca
Onda tebi propusta termostat, to sam i ja mislio na malom 454 u oranju nepredje 60°c svi kazu nov traktor sta bi ti
Dok jednom nije zaglavio termostat presao ko zna koliko u oranju samo bacio beli dim na auspuh, probio dihtung, nosio glavu na hidro test, nosio dizne kod bosiste namestio ih na 200bara ,nov dihtung, glava samo malo poravnata i ubacio nov termostat sad drzi 75°c sta god radio...

Onda tebi propusta termostat, to sam i ja mislio na malom 454 u oranju nepredje 60°c svi kazu nov traktor sta bi ti
Dok jednom nije zaglavio termostat presao ko zna koliko u oranju samo bacio beli dim na auspuh, probio dihtung, nosio glavu na hidro test, nosio dizne kod bosiste namestio ih na 200bara ,nov dihtung, glava samo malo poravnata i ubacio nov termostat sad drzi 75°c sta god radio...
Kod mene je hladnjak bio,oplate od vibracija popustile i tri saca van funkcije.Covek ga uradio,ojacao oplate,rastavio ga,ocistio celog,ofarbao,bolji nego fabricki sredjen i uredjen.Oplate su jako slabe al i 20 godina kud ces vise.Sad kako je sredjen mislim da mu nema veka

Поздрав поштовани чланови,
има ли ко искуства са појачавањем на пумпи YTO-504, кажу да се добије доста више снаге, интересује ме каква је потрошња када се појача?

Ostao sam vam dužan za kvar. Kardan nije uključivao zato što je osovini po kojoj kliza viljuska spao seger osigurač. Pa se osovina izvukla i viljuska nije mogla da naidje. Sređeno sve i sad radi.

Samo mi nije jasno zašto ne mogu nikako da ozracim bos pumpu. Moram da vučem traktor da bi upalio. Sad sam skidao AC pumpu da proverim da nije zapuseno nesto, pošto mi varira ler gas. I nema šansi da upalim beh vuče traktora.

Nzm za druge al ja sam i zaboravio da si imao kvar.... 🫣😁
Čekaj, šta ti se desilo, ostao si bez goriva pa sad za svako prvo paljenje ga moraš šlepati? Kad skroz potrošiš gorivo iz rezervoara i povuče vazduh i kad traktor tako npr prenoći tj odstoji e onda je najeb žešći. Neće ac pumpa da povuče gorivo, sve živo se ispuni vazduhom.....
A najverovatnije ti ostalo vazduha u gornjem kućištu filtera goriva. Imaš tamo gore jedan čep, ključ 14-15 tako nešto, pusti mu tamo vazduh i onda bi trebalo da bude ok. Yto-u povrat goriva ide nazad u ac pumpu (takoreći kruži) a ne u rezervoar pa se ne može sam izvazduširati-izluftirati. Moraš mu ti pustiti vazduh (možda čak i na pumpi) bez obzira što upali i radi.

Nzm za druge al ja sam i zaboravio da si imao kvar.... 🫣😁
Čekaj, šta ti se desilo, ostao si bez goriva pa sad za svako prvo paljenje ga moraš šlepati? Kad skroz potrošiš gorivo iz rezervoara i povuče vazduh i kad traktor tako npr prenoći tj odstoji e onda je najeb žešći. Neće ac pumpa da povuče gorivo, sve živo se ispuni vazduhom.....
A najverovatnije ti ostalo vazduha u gornjem kućištu filtera goriva. Imaš tamo gore jedan čep, ključ 14-15 tako nešto, pusti mu tamo vazduh i onda bi trebalo da bude ok. Yto-u povrat goriva ide nazad u ac pumpu (takoreći kruži) a ne u rezervoar pa se ne može sam izvazduširati-izluftirati. Moraš mu ti pustiti vazduh (možda čak i na pumpi) bez obzira što upali i radi.
Nije ostao bez goriva. Skidao sam AC pumpu. I sad ne mogu da upalim traktor. A skidao sam je jer mi na leru obrtaji variraju. Pa sam mislio da uvlači vazduh mozda na drukalici. Ili se neko sito napunilo.

Kad guram naftu na drukalici, izlazi na svim srafovima od pumpe. Al nikako da gurne i dizne.

S obzirom da su ti obrtaji varirali, moguće je da ti baguje centrifugalni regulator (ili kako se već zove) u pumpi. Zato i nemaš gorivo na cevima od dizni jer je letva ostala u položaju za gašenje. Bar mislim. Skini onaj mali poklopac kog drži 6 ili 8 šrafića pa je pokušaj mrdnuti napred nazad. Možeš i ostaviti otvoreno i pokušati tako upaliti pa ako slučajno nabije obrtaje da ga možeš ugasiti na toj istoj letvi. A možeš skinuti usisno crevo i pripremi deblje parče gume da ga ugušiš na grani ako motor nabije gas. Ili se nemoj igrati nego zovni nekoga ko se više razume.... Ako imaš bošistu- to bi bilo ekstra.

Nazad
Vrh