YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Sad sam bacio pogled...moja greška, turbo su za ovu 170ku što je sad bila promocija na sajmu pa sam prebacio nešto u glavi 😁
Generalno sviđa mi se ta 140ka i samo da dobro služi. Za te pare ne postoje bolji novi traktori na našem tržištu pa može da priča ko šta hoće.
Ja evo načeo drugu sezonu sa mojom 130kom i oduševljava me i dalje sa snagom a posebno sa potrošnjom koja je skoro na nivou TD 9006 koji sam imao pre.

Ekipa dobro veče. Nije me bilo neko vreme, a kao da je bitno ali zato me evo sa problemom.
Traktor YTO 504 2012 g
Upalim ga posle mesec dana (lenčuga ništa ne radi) odem na tehnički kad ono izbija vodu na neku deklu ispred vodene pumpe. (slika 2 sa mojim prstom). Odem kod Roberta i shvatim da taj deo gde meni izbija voda uopste nije deo vodene pumpe, nego da nova pumpa dolazi bez toga. To je ovaj deo na koji nailazi crevo sa termostata. (moj prst pokazuje ako se slike uopste vide).
Onda moji neki prijatelji majstori, 500km daleko od traktora, kazu da je ipak pumpa, i da tu kroz tu rupicu pusta vodu jer je pakung riknuo.
Inače pumpa ne pusta vodu na osovini a luft na ventilatoru, citaj osovini, je skoro minimalan, jedva se oseti.
Moje pitanje je da li je vodena pumpa vrisnula po vama? Da li kupiti novu (cena je 14500 rsd) ili remontovati staru? Ako ide remont koga preporucujete. Traktor je u okolini Surcina.
Hvala unapred.

Svaka pumpa u svom donjem delu ima sigurnosnu rupu na koju bi trebalo da propusti tečnost (vodu, antifriz) kada propadne semering (pakung). Ujedno i da zaštiti ležaje pumpe, da se ne shebu od vode-antifriza jer će onda elisa završiti u hladnjaku. Ali, nažalost, može se desiti da se ta rupa napuni prašinom i da uopšte ne propusti tečnost napolje. E sad, meni ova rupa sa slike uopšte ne deluje da je ta. Imaš katalog delova?

Nemam katalog delova, traktor sam kupio polovan. Što je najgore i sam Robert kad sam došao da uzmem pumpu kod njega mi kaže da stvarno ne zna o čemu se radi i da to uopšte postoji kao deo. Mislim an tu deklu na kojoj je rupica. Definitivno to jeste deo pumpe ili tog rashladnog sistema jer na njega je povezano crevo sa termostata.
Moguće da je to ta sigurnosna rupa ustvari. Ako neko ima iskustva sa propišavanjem vodene pumpe na YTO taj će znati da li je to to.

@leminar potraži na netu a mislim da ima i u temi link ka delovima. Mislim da sam ja i kačio. Ne znam da li će neko imati iskustva jer nije nužno da su isti-slični motori kao kod veće braće.
@Sudarski Bojan , jesam kupio sam. Jbm li ga, evo prskam strnjište sa njim. Videćemo kad ga upregnemo žešće.

Ekipa dobro veče. Nije me bilo neko vreme, a kao da je bitno ali zato me evo sa problemom.
Traktor YTO 504 2012 g
Upalim ga posle mesec dana (lenčuga ništa ne radi) odem na tehnički kad ono izbija vodu na neku deklu ispred vodene pumpe. (slika 2 sa mojim prstom). Odem kod Roberta i shvatim da taj deo gde meni izbija voda uopste nije deo vodene pumpe, nego da nova pumpa dolazi bez toga. To je ovaj deo na koji nailazi crevo sa termostata. (moj prst pokazuje ako se slike uopste vide).
Onda moji neki prijatelji majstori, 500km daleko od traktora, kazu da je ipak pumpa, i da tu kroz tu rupicu pusta vodu jer je pakung riknuo.
Inače pumpa ne pusta vodu na osovini a luft na ventilatoru, citaj osovini, je skoro minimalan, jedva se oseti.
Moje pitanje je da li je vodena pumpa vrisnula po vama? Da li kupiti novu (cena je 14500 rsd) ili remontovati staru? Ako ide remont koga preporucujete. Traktor je u okolini Surcina.
Hvala unapred.
Ako dobro vidim to je iza alternatora a tu ima cep koji je verovatno procurio
Meni se desilo na pola cepa rupica kao cackalica i pusta antifriz.. Ja sam sve ocistio i zalepio tecnim metalom

Ako dobro vidim to je iza alternatora a tu ima cep koji je verovatno procurio
Meni se desilo na pola cepa rupica kao cackalica i pusta antifriz.. Ja sam sve ocistio i zalepio tecnim metalom
Jeste iza alternatora bukvalno kao da je neki konusni sraf tu bio. Nisam primetio da ima ikakav cep. Vidi se na slici rupa. Ne mogu proceniti jer moram odvrnuti alternator da bi video. I ja sam mislio da prvo zalepim žvaku da vidim sta ce da se desi.:unsure:

Na 454 je kao alu cep ubacen i on je procurio ja sam sve ocistio obrisao nitro razredjivacem i zalepio tecnim metalom kad skines alternator bice ti preglednije i lakse za raditi

Srđane, ti mislis da je samo taj čep pritisak izbio, da uopšte nije vodena pumpa?
Ima li taj čep da se kupi?
Kod mene je bila rupica na čepu izrdjalo,e sad ako fali ceo čep onda se verovatno ceo raspao i isterala ga voda.. Ili je tu samo se nevidi, najbolje skinuti alternator pa se lepo vidi sta se desilo ovako se samo nagadja.. Napamet

Nazad
Vrh