YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
@Field , @IvicaR , hvala, hvala! Gulim 5 godina za njega, nadam se da neće ponoviti 2012-ta u tih 5 ljeta.
Po Davorovoj priči traktor je identičan starijoj verziji od 130ks (što se tiče motora isti prečnik klipa 110, isti hod klipa) samo što sad nose oznaku 140 (stim da moj ima dodatnu oznaku -1 i ima drugačije poluosovine i glavčine pozadi nego oni bez te oznake) jer kao ustvari stari su toliko i imali konja, 10+ ali se pisalo manje. Moje mišljenje je da su ove nove malo našrafili na pvp i odatle izvukli 10ks +. E sad ostatak traktora ima neke razlike u odnosu na stare 130-ke. Brži menjač, jače poteznice (bar mislim), kvačilo je ovde od 13" LUK-ovo (doduše nzm koje je na 130-ci), izbacili su podizanje desne poluge iz traktora, ubacili su slavinu za nezavisno kočenje prikolica od traktora, ima više otvora za ventilaciju, drugačiji krov kabine (fakin plastika) veće polen filtere, šira hauba (to su zahebali), kvačilo je na šipku nije više na sajlu, filter hidraulike je sada izmenjiv nije više umetak sa magnetima, filter za servo volan je sad napolju na posudi (smešan mali al će verovatno koštati u pm), auspuh su malo bolje uradili pa nije više tako bučan (stavili su nešto malo izolacije između motora i kabine) mada sad se iz auspuha čuje nekako poput Torpeda 90-ke.... Možda malo jače.... Nzm kako bih opisao. Ali ok je. To je otprilike to, nzm ni ja još sve razlike jer i sami stari modeli se razlikuju do 2011-te i posle 2011-te.
Dimenzije uskih su 11.2/28 i 12.4/48. A cena im je 3500+pdv (mislim da je 4200 sa PDV-om). Ovako sam zapamtio 3500+pdv točkovi, 32000+pdv traktor. Zvuči manje pa mi lakše i bolje da ne računam koliko je ukupno. 🤣
120-ka takoreći više ne postoji. Sad je 130-ka.

@North ARMY hvala! Rajka se u principu nije naradila (godišnje oko 100rs) al se hidraulika manje više napatila sa težim priključcima nego što bi trebalo kačiti za nju. Sa prskalicom i viljuškarem definitivno jeste. Maja kako tako, a špartač je kesa.
Mislim da će definitivno u penziju. Možda i u oglase. Videćemo, malo me jebe magnet. 🤣
Da, plan je da stari yto dobije uzane točkove (samo što moram praviti adaptacione ploče jer ne pašu zadnji točkovi) ali nije isključeno da ću u proleće odraditi predsetvenu pripremu sa novim zatim skinuti široke, staviti uske pa odraditi setvu i prskanje opet sa novim. Potom otom.
@Matić , vozi brže, vozi brže! Ne može brže, jurim 30. Ali sad prednjica skače ko jarac! 😭
Hebo mater, ako je malo lošiji put kad dođe na 33-34 (po njegovom satu 38-39) kad ga uhvati điha, điha četir noge.... Jbt, da nije pojasa sleteo bi sa sedišta 500 puta na potezu Srbobran-Feketić i Mali Iđoš -BT. Al dobro, bar sam proverio stanje sa kamenjem u bubrezima i žučnoj kesi. Nemam ih definitivno! 🤣🤣🤣
Ah, da razvija oko 40 stvarnih ali nisam ga hteo peglati preko 2000 obrtaja. Milina u odnosu na stare sporaće yto i imt.

North, au al sam žnaru.... 😄
Matić, jbm li ga, vreme će pokazati.... U principu više sam bio za polovnjaka (ima jedna lepa puma u Srbobranu i jedan JD u Kumane) međutim hebo me pdv kad sam ušo u njega.... Ne mogu uzeti polovnjaka u Srbiji jer je već jednom skinjen pdv a iz uvoza se ne isplati jer su sad tamo skuplji nego kod nas. Plus idi mi dođi mi, plus prevoz, plus carina.....
Ah da, fali mu tls definitivno..

Znači kosta 32000?
Čini mi se da je to manja cena nego 130ka na sajmu.
Bas me interesuje iskustva iz rada...mozda bi bilo bolje da su ostavili uljni filter vazduha

Ja sam hteo d'uzmem takvog novog 2021.Onda se uplaćivala kapara u iznosu od 20% vrednosti traktora pa se čekala isporuka 6-7 meseci jer ih nisu imali na stanju.Nakon dolaska a pre isporuke firma ti vrati tih 20% a ti uplatiš ceo iznos.Meni se nije toliko čekalo a pogotovo mi se nije svideo Vasin pristup prema potencijalnim kupcima pa sam odustao i kupio polovan traktor.

@North ARMY , rajka 79-to a imt 76-to. A s obzirom da je imt sleme, rajka možda otputuje (a i više se one traže nego gluvać).
@vladamax , uljni prečistač ili suvi..... Bitno da se redovno održava. Mada ne bi smetalo da je veći, ipak je motor 7700ccm.
Da, 32 i sad razmišljam.... Kao da je 120-ka bila 31 a 130-ka 32. Evo, nisam siguran uopšte. Ali ne verujem da je jeftinije nego na sajmu, samo može biti ista cena (jer je u principu 120-ku zamenila 130-ka a 130-ku 140-ka a cene su ostavili iste). A i Davor je u jednom momentu rekao da drže sajamske cene. U principu, mala mi je razlika u ceni između 1024 i 1304-1404. Zato sam smislio da bude opet iz veće serije jer stari svakako ima 5000rs i tu se ergela pomalo već razbežala pa će mi on faktički biti "manji" traktor. A za nevolju, ako novi pandrkne, stari će uskočiti u pomoć. Za 1024 ne bih mogao kačiti većinu priključaka koje imam i onda mi džaba što sam uštedeo 4-5000 evra kad ne mogu ništa sa njim ukoliko stari zataji.
@Matić daaa, tako smo prikolice kupovali.... Uf, uf kakvo je to natezanje bilo.... Ali samo zato što kada prodavci dogovore sa tobom nešto, isporuku kasnije preuzima jedna persona. E tu nastaju problemi.
A što se tiče prodavaca, dve reči- Davor Pogač.

Poslednja izmena:
Hvala!
Kod nas ne verujem. U Kini, možda.
Planiram vremenom rešiti navigaciju pa ću s tim, bar mislim, smanjiti upotrebu kvačila i uopšte smera napred nazad. Naravno ne u svim operacijama ali to je što je.

Nazad
Vrh