YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Koji yto?
Isprati ručicu, da li ima sajlu koja povlači polugu iz zvona kvačila. Na kraju te sajle treba da ima navojna šipka i na njoj dve navrtke. Raskontriraj ih i dotegni navrtku pa probaj opet da li odvaja. Proveri i slobodan hod, ne smeš ni preterati sa dotezanjem navrtke jer će se druk ležaj okretati stalno. Ako se razumeš u mehaniku, pokušaj dotegnuti. Ako se ne razumeš, zovi nekoga ko zna.
A, to. Nije mu sajla, nego navojna šipka. I ide u poklopac hidraulike. YTO554 je u pitanju. Ali mi se polugica mnogo lako pomera i kad skinem ručicu. I osetim na sredini hoda kao da kači negde. Sad cu da otvorim zadnju stranu da vidim da li se nešto otkacilo mozda.

Poslednja izmena:
Čekaj, zar se ne pali i gasi kardan kod njega tako što povučeš-spustiš jednu polugu pored sedišta (s desne strane, možda leve) koja liči na ručnu-parkirnu kočnicu? Ova koja ide u poklopac, ta treba da određuje kakav će biti pogon/obrtaji, 540/1000 tj preko točkova/motora.

Čekaj, zar se ne pali i gasi kardan kod njega tako što povučeš-spustiš jednu polugu pored sedišta (s desne strane, možda leve) koja liči na ručnu-parkirnu kočnicu? Ova koja ide u poklopac, ta treba da određuje kakav će biti pogon/obrtaji, 540/1000 tj preko točkova/motora.
Pa jeste. Polugica u kabini sa leve strane. Ali ona ide u poklopac hidraulike. Ne dole kod kvacila. I mnogo mi lako ide u prazno. Ne osećam uopšte kada uzubi.

Koliko se cekaju ovi iz agrovojvodine na servis,drugar mi kaze zvao je pre osam dana I jos ih nema? Dali je neko imao skoro,I koliko je cekao,od poziva?

Ima li neka prodavnica gde salju brzom postom, potrebni su mi filteri ulja, goriva i ulja hidraulike za 504.? Kod nas u Ša nadjem filter ulja i jedan goriva onaj koji je isti kao na imt...

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Filter hidraulike ćeš možda morati iz AV, barem dok ne provalim koji je. Ovi od goriva bi trebalo da su sa navojem M16x1,5 i oni ti štimaju od torpeda, rusa, Golfa keca dizela, kadeta suze dizela itd. Nije mi jasno kako može da štima od IMT-a jer je kod njega drugačije.
A od motora nzm koji ide na 504 ali na veliku braću kineze ide od Magirus-deutza, case-a itd.
Pokušaj u Mikronu iz Siriga, Kuća delova Subotica, Peki belt Subotica i tako te firme koje prodaju traktorske delove.

Šta je problem sa filterima? Na internetu mogu da se nađu kompatibilni filteri, unošenjem oznake sadašnjih filtera koji su na traktoru. Osim ako nisu baš neki posebni

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Ja sam pronasao filtere goriva FleatGuard, odneo filter i ljudi po merama pronasli odgovarajuci.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Nazad
Vrh