YTO

  • Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Ja na D.F takođe imam taj sistem ali ne vidim nigde AC pumpu tj.nema je.Nije mi jasno na koji fazon to tako radi i funkcioniše.
 
Siniša,
pošalji im upit mailom. Ako za nekoliko dana ne odgovore pošalješ kopiju maila (s adresom na koju je poslan) meni u pp. Onda imam konkretne podatke i mogu ih pitati za odgovor na tvoj mail upit.

Jesi li siguran da propušta naftu na pumpi visokog pritiska? Ja upravo imam isti problem, porast nivoa ulja u karteru na Goldoni Star 3050, ali ću prvo zamijeniti membranu na AC pumpi. To je po meni na mojem traktoru najvjerojatnije, a nije skupo za promijeniti. Kod mene AC pumpa hrani 3 pumpe visokog pritiska. Svaki cilindar ima svoju Boch pumpu.
Ok, hvala! Pokušaću prvo tako.
Pa nzm... Nisam 100% siguran, ali nekako mislim da je ona krivac. Da je membranska pumpa, onda bih ja lako. Imam alat za ispitivanje membrane. MeDŽutim AC pumpa je klipna. Mada, vidiš.... sad mi nešto pade na um. Klipna a nalazi se na pumpi visokog pritiska..... Pre godinu dana mi je počeo traktor spuštati naftu nazad u rezervoar i to kad ga ugasim u roku od skoro odmah. Ako ga upalim opet nakon minut dva možda pet, onda još i provuče nekako ali ako malo duže odstoji, pre startovanja mora se nadrukati AC pumpa da bi traktor upalio. Pogotovo ako je napolju toplo. Hladan motor i hladnije vreme još i nekako. Rastavljao sam pumpu, misleći da su ventili u pitanju kao i kod membranske međutim ništa ja tamo nisam našao skenjano. Rešio sam problem tako što sam pre pumpe onaj mali nepovratni ventil što se stavlja na crevo i sad samo kad prenoći traktor onda hoće ponekad da spusti naftu. Možda je stvarno AC pumpa negde dobila lufta, potrošio se taj klipni mehanizam ili šta već, pa sam sa ovim nepovratnim ventilom faktički osposobio njen daljnji rad ali i omogućio da nafta probija kroz to što je potrošeno, pohabano...... Jbt, sad mi palo na glavu. o_O Možda stvarno nije PVP. Mada mi je bošista a i jedan lokalni majstor rekao da je verovatno PVP. E jbm li ga.... nemam apsolutno nikakvog iskustva sa linijskim pumpama....
 
Jeste pumpa dizna.Ima pumpu goriva koja dobija pogon sa radilice preko remena ali AC pumpu ja nigde ne vidim.Pratio sam creva koja idu iz rezervoara i povezana su na filter i tu pumpu.
 
Sinisa i ja sam imao taj problem sa yto. Stavim drugi ventil i sluzi 2-3 meseca i onda opet drukanje. Nemoj nista da diras,samo na bosch pumpi promeni nepovratni ventil
 
Ma da, kontam da je semering ali ne sme u tom donjem delu pumpe da bude gorivo. Znači negde je nešto pustilo... Da li elementi pvp ili AC pumpa... Ide on ovako ( k'o i svaka linijska pumpa dovoljno joj podmazivanje gorivom) ali mi je glavni igrač (nemam mu zamenu za njega) pa ne bih da mi sad zataji slučajno.
 
Ako imas klip u ac pumpi, klip pokrece ekscentar koji ima centralno podmazivanje u pvp , klip je precizno obradjen i nema gumice ili neka brtvila , kad se potrosi klip , kraj njega gorivo prolazi do ekscentra jer je na visem pritisku od ulja koje i nema pritisak kad udje u pvp , gorivo ide kroz pvp i kroz lezaj osovine pvp nazad u karter sa uljem. To ti je posao za bosistu. Ili zamjenu AC pumpe ako je u njoj taj klipic. Skini kompletnu AC pumpu pa provjeri.

AC pumpa na toj slici lici na neke motorpal , moguce da je kompatibilna.

Taj tip PVP nema semerig jer se tuda (ulje prolazi kroz kuglicni ili valjkasti lezaj) vraca ulje u karter.
 
Poslednja izmena:
Da, imam klipnu ac pumpu. Eno vidi se u postu iznad. E jedino pvp nema centralno podmazivanje nego se sipa u nju manuelno. Za ostalo je moguće da si u pravu. Toga sam se i sam setio kad sam pisao onaj post u 13h. E jedino što sam ja na prelivni otvor pvp umesto čepa M8 (vidi se na slici) napravio prelivno crevo da višak ima gde da izađe tj da ne završi u motoru.
Ali interesantno sad kad ima taj preliv, jedva da pusti nešto malo goriva.... Stavio sam flajku od 1 litre da "hvata" tečnost da bih znao koliko izbacuje. Dok nije bilo preliva, imam utisak da je više gurao u motor... Nekako mi je na brzinu podigao nivo ulja. A karter nije male zapremine.... Hebali majku pirinčanu 27 litara ulja ide u motor.
 
Ako nije centralno podmazivanje , vidio ono crijevo sa strane , onda bi trebala da ima neki semering na pogonu sa kartera.
 
Najbolje skines i odnoses kod bosiste , probili O ringovi na elementima, treba da ima 2 komada po elementu, otporni na gorivo i na ulje, manja vjerojatnost da je na AC pumpi problem. Ali ako tako vozis unistavas i PVP i motor. Tako nece bilo koji traktor dugo.
 
Motor sigurno ne uništavam jer ne pusti gorivo u karter (27lit motornog ulja treba dosta nafte da to razredi). Ili baaaaaš baš malo, toliko da se ni ne primeti. Niti diže nivo niti opada pritisak ulja, niti ima karter gasove niti dimi na auspuh. Da uništava pvp, to se slažem.
A te 0-ringove sam menjao skoro odmah kad smo ga kupili (nešto malo mč je imao) jer su pomalo puštali, takoreći vlažio je spoj, ali ka napolje. Sreća pa sam sačuvao stare jer nove nisu trajale ni dva dana. Vratio nazad stare malkice im dao gumimac-a i eno ih dihtuju i dan danas. Možda su sad popustile unutra.... ne tvrdim da nisu. Ma videću u četvrtak sa pumpadžijom da li prihvata da je pravi ili ne, u međuvremenu ću gledati da pošaljem upit u Hr., a u međuvremenu međuvremena, ću i dalje da ga vozim. :)
 
Poslednja izmena:
Jel menjao neko alternator na 904? Od cega moze da odgovara? Pokidala mi se diodna ploca.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Vlado na 1204 bude od 1-2 bara na 700-800 obrtaja i kad je dooobro zagrejan motor i kad je ulje na izdisaju, a ide i do 5-6bara kada je novo ulje pri 2000-2500 obrtaja.
Rašo, mislim da bi pasovao od G2 dizela. Ali ako hoces da ti radi obrtaljka onda mora imati i onaj W izvod ako sam dobro zapamtio. Mada pravi električar bi trebao da prepozna od kog auta je najpribližniji. Na našem kad je zveknuo regler, električar je odmah rekao (a prvi put je video alternator od YTO-a) da paše od nekog Micubišija (ako se dobro sećam).
 
Nazad
Vrh