YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Nosi li neko od vas kolega veću prskalicu od 600lit(npr800-1000lit)sa x904? interesuje me u praksi da li moze,posto su ove sa hidro granama prazne oko 700kg

Nosi li neko od vas kolega veću prskalicu od 600lit(npr800-1000lit)sa x904? interesuje me u praksi da li moze,posto su ove sa hidro granama prazne oko 700kg
Ako možeš, finansijski, uzmi od 1200 litara a sipaj vode koliko ti treba tj koliko trenutni traktor može da nosi.
A ako ja sa rajkovicom mogu nositi 1000 litara i 15m grane, može i kinez.

Bih ja, al ne daju komšije. :)
Da je bila normalna godina za kukuruz (kockao se i povećao površine pod kukuruzom proletos pa pođufo snorkija jesenas) bilo bi nešto u dvorištu (valjda). Ovako, ćorak. Veruješ da gledam i Brenu da kupim samo da premostim dok ne kupim nešto čestito . A koliko i šta bih radio sa njom (setva u jesen i prevoz) ne bih joj nikad skrljo dif. Al me strah nabavke delova....
Inače nije rajki preterano veliki problem prskalica, čim kreneš da prskaš oslobađaš se tereta. Malo je problem viljuškar u jesen (samo onda s njom dižem džambovke) i maja u proleće (tu je uvek prisutan teret a ja minimalno stavim tegova zbog lakšeg motanja volana). Ali vremenom se navikneš na vožnju na dva točka. Di će? Neće dalje od zemlje. :)

Obične grane od hardi prskalice proširene na 15m. Hidro grane bi već bile preveliki zalogaj. Ali mi je rezervoar onaj žuti poliester, tačnije šasija i rezervoar su od metalogradnje Vrbas. Tako da je težište dosta ka nazad, sa nekom drugom prskalicom koja je bliža traktoru bila bi još bolja upravljivost. Sipam 700-900 ređe preko tog, sve u zavisnosti kad je koja njiva na redu i kad je koji usev jer kukuruz prskam sa 13m a ostale kulture sa 15m, uglavnom radim tako da mogu 2x okrenuti sa jednim sipanjem ako je duža njiva a ako je manja parcela onda da je završim sa jednim sipanjem.

Poslednja izmena:
Са Махиндром од 52 кс носим Прскалицу 660л обичне гране колико је тешка празна не знам, годинама без проблема...Тако да трактор 80-90 коња треба да носи више без проблема.

Ma daaa. A taman i da ne može podići 1200 litara, sipaš koliko može a za koju godinu ako se promeni traktor imaš rešenu prskalicu.

Kako ko. Ja praktikujem da ne punim kod kuće. Izvučemo vodu u osočari ali postaje mi i to problem. Neće imati ko da izvlači vodu, dobro bi bilo preći na vučnu prskalicu a za nju treba prodati jedan bubreg.

Nazad
Vrh