YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
bewisa je napisao(la):
Sto si ratoboran,samo pitam. :ppozdrav:
Ruzno je nekom sta njegov traktor moze a sta ne,a da nemas takav traktor.
Za tvrdnje vise koristi argumente i iskustvo.
Nema ljutis, samo kazem spustite loptu :ppozdrav:

ma ne uzbudjem se ja previše , nego izjava kako je moja kita najveća na svijetu je malo nerealna , možda i jeste jer nisam vidio veće :cool:

a da se bere sa 55konja sa dvorednim tu nemam primjedbu , možda ne onako lako kako je opisao naš kolega ali i ja tvrdim da može jer znam za slučaj da čovjek bere (kod nas u ravnici) sa IMT539 i ZMAJ221 i ide , neznam kako ali čovjek godinama tako radi :sta:

Savo meni je zasmetalo samo komentar NA na komentar clana YTO x904.
Inace i ja mislim da branje sa 55ks i 222 vise sranje nego branje ali ako kolega tvrdi
suprotno nek postavi video.
Zmajem 222 berem od 1983g i to sa:558,565,R65,577 i 578.
Od traktora sa kojim sam brao najbolje se pokazao 577.
Odosmo u ... stvarno necu vise

Ovo je kutija od lamele za Dong Feng. Ovakvu kutiju još nisam video...
24zlpfk.jpg

Pozdrav svima, vidim da je ovih dana bilo dosta dilema oko toga dali Yto 554 moze da vuce zmaj 222,
nisam mogao da napravim snimak jer sam bio sam ali videcete, berem u ravnici to je ritska crna smonica, pa zakljucite kakav je kukuruz a i videcete, jedino sto imam problem je to sto pri 1000 obrtaja kardana mnogo brzo radi berac i bombarduju me klipovi po kabini pa sam morao da namestim veliku mrezu na celu bunkera da ne prebacuje, a bolje bere na 1000 obrtaja jer bolje cisti, dok nisam imao mrezu brao sam na 54o obrtaja i sa 1500 obrtaja motora, nece te verovati ali mozes da spavas dok beres samo zuji, uostalom videcete i slike i snimak cim mi bude neko pri ruci da vozi umesto mene da ja snimim

vi iz pozarevca bolujete da kazete,kako ste iz pozarevca,a u stvari ste 100 km od istog mesta....

KishRobert je napisao(la):
vi iz pozarevca bolujete da kazete,kako ste iz pozarevca,a u stvari ste 100 km od istog mesta....
Citirajga molimte , osecamse nekako prozvanim a na lokaciji mi pise KOBILjE a i samo sam 31km od pozareca i 30km od petrovca na mlavi i 32km od kuceva 28 od V.gradista i 32 od golubca ,
skoro pa u centar sveta :haha: :haha: :haha: EEEEEeeeeee al mesto rodjenja mi je Pozarevac :D

pozdrav Svima, a i tebi Rale iz Kobilja, ja sam iz Kumana kod Velikog gradista a ispod sela je cista ritska smonica (prema Srebrnom Jazeru) valjda si cuo a evo jedne slike od danas
rsxydy.jpg

Post je spojen: [time]1284836128[/time]

Ja planiram sa ytom x904 da vučem zmaja 222 . merio sam obrtaje kardana kada je prebačen na 1000 obrtaja potrebno je motor na 1550 kako bi na kardanu dobio 720 što mislim da je mnogo bolje nego raditi na leru sa 540 obrtaja kardana.

Soyacorn je napisao(la):
Ja planiram sa ytom x904 da vučem zmaja 222 . merio sam obrtaje kardana kada je prebačen na 1000 obrtaja potrebno je motor na 1550 kako bi na kardanu dobio 720 što mislim da je mnogo bolje nego raditi na leru sa 540 obrtaja kardana.
a kako to da Kisačani jos ne beru kukuruze? obicno kad mi pocinjemo da beremo Kisačani vec zavrsili, uvek zure

Izgleda da su naučili nešto iz ranijih godina kada je bilo da kad Petrovčani beru Kisačani već ispuštaaju iz čardaka jer im truli... Nego nadam se da niste prekinuli tradiciju da berete tek na proleće :haha:

Soyacorn,
ja sam probao na 1000 obrtaja kardana i mnogo brzo radi berac prebacuje mi korenje preko bunkera , berem na 540 obrtaja i 1500 obrtaja motora, moze li nekako da se smanje obrtaji elevatora, u knjizi od beraca predvidjeno je samo za 540 i 720 obrtaja kardana

Nema smisla usporavat berač, eventualno na 720 ga postavit, a tjerat traktor da vrti na 1000, pa pod manjim gasom da baš nebude na leru jer to nije dobro za motor..
Svašta sam napisao, valjda se kuži šta sam htio reć..

pozdrav svima, nisam stalno ovde sezone berbe je u jeku, juce sam isprobao traktor kako vuce, jedan komsija zakacio za 549 veliku zmajevku punu soje i ostao u pola brda, zvao me da ga izvucem, nisam ni sanjao kolko je ovaj kinez jak, izvukao sam ga zajedno sa prikolicom bez proklizavanja

uf ala je jak vec dva puta sam isao da izvlacim kineza kad udje u blato nece napolje mnogo mu se svidja :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: caba njemu i prednja vuca i sve ::lose::

Nazad
Vrh