YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Jesi gledao prema katalogu tj manual-u njegovom il je to priča servisera AV od pre. Jer su i mene, a i druge uveđivali da ide 90ka u prednji most i bočne reduktore, a ustvari ide 10w30 kao i svuda sem motora.

X804 kad se zagrije nakon 45-60 min rada pod glasom od 2000 okretaja samo digne tem.na 100°C i izbaci jedno 1l mutne(hrđave) vode. Ispustio svu, pustio na crijevo da teče u hladnjak i on da radi na letu, otvorio pipe i išla mutnu jedno 30 min onda čista. Našao antifriz i sad opet baca mutnu

Ako je hladnjak bio pun pre paljenja normalno je da izbaci malu kolicinu vode zbog zagrevanja i sirenja iste. Tecnost je mutna zbog bloka koji rdja iznutra iako ima antifriz.

Treba proveriti glavu na hidrotestu, čaure ispod dizni-hoće i tu da duva (pisao je @lovac luka o tom) a možda su i hilzne tj stubline u pitanju. Možda su niže od bloka ili je neka puknuta. Sve se mora dooobro proveriti pa tek onda kupovati drugo. Od šrafljenja napamet ima da zaboli glava i da se bzvz očisti novčanik.

Zaglavio mi menjac u prvoj brzini, ne mogu da promenim brzinu. Na reduktoru radi sve R-H-L-M, svuda ide. Ali ne moze iz prve da se promeni. Sta bi moglo da bude? Pogledao sam one viljuske ispod palica, tu je sve u redu. U pitanju je 1204.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Jel to beše nov traktor? Mislim nema puno rs, ne? Kako je do sad radio menjač tj prva?
Ubaci u prvu H i cimaj ga na kvačilu (kreni-stani) i u isto vreme pokušaj izbaciti iz prve. Pokušaj i u rikvercu. Ako ne ide, vidi da li ima neku špijunku sa strane naspram menjača pa pokušaj direktno na sinhronu da izbaciš iz prve. Ako nema nikakav otvor, onda rastavljotka.

Jel to beše nov traktor? Mislim nema puno rs, ne? Kako je do sad radio menjač tj prva?
Ubaci u prvu H i cimaj ga na kvačilu (kreni-stani) i u isto vreme pokušaj izbaciti iz prve. Pokušaj i u rikvercu. Ako ne ide, vidi da li ima neku špijunku sa strane naspram menjača pa pokušaj direktno na sinhronu da izbaciš iz prve. Ako nema nikakav otvor, onda rastavljotka.
1200rs, nije bas nov. Radilo sve ok, nije bilo problema. Hteo da ga prebacim u 2 brzinu, stanem na kvacilo i povucem palicu, malo krenulo i kao da je preskocilo nesto, i posle ni makac. Probao sam da ga cimam ne vredi.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Eee ako je krenulo pa preskočilo onda je možda utvrđivač brzine (opruga i kugla-valjak koji fiksiraju osovinu birača). Pogledaj u katalogu kako to izgleda i gde se nalazi pa počni od toga.

Nazad
Vrh