YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Da je moj ja bi zakacio spremac i isao da mu produvam dizne.. Prvi prohod malo dublje da se poravna 4spora i gas na 1800 obrtaja
I onda pred setvu 1brza malo plice i gas 2000obrtaja da prsti 😃

Slažem se u većini s tobom.
Nemam ja mnogo posla.
I to sto ima, su laganiji poslovi.
Kod mene mu treba 5 godina da se pravo razradi.

Pozdrav svima, od pre 2 dana postao sam i ja vlasnik YTO 554 traktora, 2015 godiste, 541 radni sat, grammer sediste i kompresor, traktor kao traktor je nov, vidi se da nije radio, od mana sam uočio volan, sajle gasa, takodje primetio sam prilikom dodavanja gasa, kao da je motor malo lenji na početku, pa posle kad primi gas reže odlično, e sad da li je to do sajle koja je korozirala pa koči u bulziru, inače motor je suv i nije skidano ništa na njemu, takodje primetio sam da kompresor jako slabo duva, ne može da napuni bocu, čak malo šalje i ulja, pa me zanima jel potrebno promjeniti karike jer ipak je kina? Ili nešto nisam dobro podesio, ima li on da gasi i pali kompresor?

Aj sad redom...
Volan? Šta nije dobro?
Sajle gasa su možda zapekle od ne korištenja ali svakako imaju manu sajle ručnog gasa. Pucaju tj lome se jer to paralelno dodavanje gasa nožni i ručni..... to nije dobro. Ustvari ja pišem za 1204. A verujem da je na isti fazon i na manjima napravljeno. Savet: ako koristiš ručni gas nemoj koristiti i nožni i obrnuto.
Lenjost- moguće zbog sajle, filtera goriva, filtera vazduha,zazor ventila, podešenost pumpe visokog pritiska....
Kompresoru su verovatno ventili u pitanju (mada ima i neki ventil napolju na glavi, proveri i to). Obično se stavi glava kompresora od mtz-a 82ke stari tip uz malo razbušivanja rupa (raspon na kinezu je veći) jer za yto nema posebno da se kupi glava. A može i postojeća da se popravi. Ja sam na našem popravio. Karike ne diraj. Kad rešiš glavu prestaće i curenje ulja.

Aj sad redom...
Volan? Šta nije dobro?
Sajle gasa su možda zapekle od ne korištenja ali svakako imaju manu sajle ručnog gasa. Pucaju tj lome se jer to paralelno dodavanje gasa nožni i ručni..... to nije dobro. Ustvari ja pišem za 1204. A verujem da je na isti fazon i na manjima napravljeno. Savet: ako koristiš ručni gas nemoj koristiti i nožni i obrnuto.
Lenjost- moguće zbog sajle, filtera goriva, filtera vazduha,zazor ventila, podešenost pumpe visokog pritiska....
Kompresoru su verovatno ventili u pitanju (mada ima i neki ventil napolju na glavi, proveri i to). Obično se stavi glava kompresora od mtz-a 82ke stari tip uz malo razbušivanja rupa (raspon na kinezu je veći) jer za yto nema posebno da se kupi glava. A može i postojeća da se popravi. Ja sam na našem popravio. Karike ne diraj. Kad rešiš glavu prestaće i curenje ulja.
Hvala ti druze puno na odgovoru, meni je problem sto kad stisnem gas, on ne primi odjednom i onda kad proguta on drekne odjednom, e sad da li je to do sajle ili do čega je pojma nemam, traktor ima 500sati i nije nikad skidana ni jedna dizna ni pumpa

Probaj rucno da dodas gas direktno na motoru pa ces videti jel do sajle ili nesto drugo, a sto se tice volana na jednom kinezu radi na leru ide lagano stalno, na drugom kad je na leru ide teze mora se malo dodati gas i onda ide lagano

Probaj rucno da dodas gas direktno na motoru pa ces videti jel do sajle ili nesto drugo, a sto se tice volana na jednom kinezu radi na leru ide lagano stalno, na drugom kad je na leru ide teze mora se malo dodati gas i onda ide lagano
Nemam problem sa volanom, mota na mrtvom ler gasu, samo sto se malo zalece kad je hladan, mada to sam cuo da je karakteristika svakog yta manjeg, i to za gas, reže na pumpi lepo, al ovako kad vozim tipa praznog iz 3 u 4 i dodam gasa on se davi i odjednom primi gas i zarlaukne, kasni sajla verovatno.

Ako ides 3 na malom gasu i prebacis u 4u onda nece da potegne odmah, vec neko vreme kuburi i onda proguta kod nas je tako na malom 454...al zato kad saltam samo zaletim se 3. I onda prebacim u 4u 😃 isto tako iz 1. U 2.
542 kad presaltam tako nabrzinu isto se gusi i dimi crno ovaj se samo gusi a dima minimalno

Fabrički su im tako podešene pumpe visokog pritiska. Da li baš zbog toga da ne dime ili da čuvaju motor ili oba, nzm uglavnom tako se i naš 1204 ponaša. Ako mu je teško, neće dimiti nego samo spusta obrtaje i natera te da prešaltaš u jednu niže ili provuče.

Upravo moras se dobro navici na takav menjac i raspored brzina..jednostavno uzana kapija spremac prolazi knap nemozes izleteti 1brza iz dvorista moras 4 spora i polako na leru da nebi nesto srusio..
kad pricam sa tatom on kaze da je sa 542 kad je bio nov i noviji star 5-6godina uz jedno brdo asvalt izletao sa dubravom zrna 5brza pun gas ovaj neoseti a sa kinezom nemoze zaletim se 4 2.300obrtaja pred vrh uspona padaju obrtaji na 1.800 i ti moras u 3da prebacis hteo nehteo.. Sa 2prikolice isti slucaj 4 pa na pola brega 3 i do vrha 2 i sa 2izadje na 2.000obrtaja 😃
Al zato sa malcerom 542 kad uhvati krticnjak ugasi se a ovaj samo preskoci proguta krticnjak

YTO 454, otisla diodna ploca na alternatoru. Jel neko uspeo to da napravi? Vidim po temi da ste stavljali neke druge alternatore. Ili da mi neko bar kaze sta bi mogao da stavim. Nov je 21-22 hiljade.

To je cena u AV? Jesi probao Roberta da pitaš?
Ako se dobro sećam, električar iz AV mi je pričao da stavlja altenator od golfa 2 ili nekog audia... Nisam 100% siguran. Sve su to manje više isti alternatori. Golf, audi, opel, alfa romeo..... Razlike ima u dubini remenice i snazi.
Eno nama na kombajnu je alternator od Opel Rekorda a na RaJkovici od Alfasud-a.

Meni je 2019 otisao alternator nosio kod majstora i nista nije opravio.. Dao mi neki veliki da idem da pravim drzac pa remenicu da premesti pa da casom skinem hladnjak da spaner namestimo kako treba, A bilo hitno da se radi zalamanje vinograda seo u kola otisao kupio nov namestio i do mraka jos i radio.. A vidim da se namesta svasta samo bitno da elektricar zna da izvede cetvrti izlaz da imas obrtaje motora

Ja sam stavio od golfa,već je imao w izvod za obrtaljku,ništa se nije prepravljalo sem što smo prebacili remenicu...što bi davao 20 i kusur hiljada kad alternatora imaš za 2 hiljade koliko hoćeš...još da biraš bosh,iskra,valeo, a ne ono kinesko govno koje niko ne zna da opravi...

Znaju ali neće zato što treba mozgati od čega štimaju delovi jer novih delova nema (kod nas). Lakše je prodati kompletan alternator i ćao đaci. Nama je na nekih 2-2,500rs prestao da puni. Remontovao ga električar u Subotici i eno ga fercera sve u 16. Traktor sad ima 4100rs a kad zataji ide opet na remont.

Otac zavrsio spremanje (yto 904) i da krene kuci kad u 4 brzini nesto reze, lupa skipi sta vec. Dosao je trecom kuci. Danas uzeo da testiram sve brzine ok samo 4 isti zvuk. Ista situacija L M ili H rang.
Da nije lezaj ili nesto?
Jesu svi zubcanici od prve do cetvrte na jednoj osovini tj na istom lezaju?
Kad krene onda dalje ide nista se necuje, kontam da je zubcanik ne bi isao kad krene.
Da bi se otvorio menjac negine skidanje kabine?
Fali ulja pa sam mu rekao da dospe pa proba opet kako ide.Nema ni minimum na meracu, hidraulik dize dobro, nemam predstavu koliko fali.
Svi predlozi su dobro dosli ako neko ima ideja.
Hvala unapred.

Teško da je ležaj. Pre će biti oštećen zupčanik jer se čuje samo u 4-toj. Vidi da li menjač ima neku ploču sa strane ili od dole pa prvo to skini kako bi mogao utvrditi šta je kvar. Za skidanje menjača ne mora ići kabina dole. Može da se izvuče napred a možda može i nazad što je još lakše. Ne moraš dirati instalaciju, klimu....

Nazad
Vrh