Vuna i pribor za šišanje ovaca

covek iz kule,danas sam pricao sa njim,150 din.masinsko sisanje po komadu i secenje papaka,a za 200 daje i ivermektin.otkup koze po 600 dinara za jednu,ali ne dolazi po njih ispod 10 komada.

2qtlhyd.jpg

Kolega @Šošara ovo su tvoji snimci, zanimljivo kako je pas umiri, moje su tokom šišanja bile jako nemirne....:zli:

Da,kolega,snimci su moji.I kod mene su bile nemirne bez pomoci psa.Prethodnih godina dok nisam imao asistenta(ovog psa) bile su nemirne i vise sam se rvao sa njima nego sto sam šišao.Pas nije dresiran,jednostavno receno, on je samoinicijativno poceo da mi pomaze.U pocetku je gledao kako se otimaju,kako me zezaju.Sam je shvatio da mi treba njegova pomoc i evo kako i sta radi.

Svaka čast, poučni snimci, brzo si ti nju i ošišao, kod mene je to išlo malo sporije :haha:, a klešta sa kojima im sređuješ papke su klešta za žicu, gde si nož nabavio ? :ppozdrav:

Snimci i jesu uradjeni da se vidi prakticno sta i kako.Da budu poucni jer pisano je pisano a sprovedeno u delo i snimljeno je drugo,tj opipljivo je.
Klesta su obicna armiračka,kupljena na pijacu za 80 dindzi,i naostrena brusilicom.Noz je opancarski,kupio sam ga jos kao srednjoskolac u prodavnici koja je drzala te obucarsko krojacke dzidza-bidze.Imam jos jedan noz ovakvog oblika kupljen na pijacu(kobajagi Italijanski) za 150 dindzi ali sa njim nisam sekao,sluzi za ukras.I ima profesionalni(otac kupio u Bg.) skupo platio,ali taj nece u papak,pa nece,a profesionalac.
Prirucna sredstva vrse posao samo tako.

Sto se tice brzine šišanja,islo je i kod mene sporo,milimetar po milimetar kad sam pocinjao da šišam,da ucim sta i kako.Godine prakse su ucinile da se radi rutinski,ruka se opusti i makaze idu same.

Какве су ове кинеске електричне машине за шишање, каква су ваша искуства, вреди ли то 150 е и могу ли се на њих стављати неки квалитетнији ножеви. Поздрав.
Зашто нико не одговара, јел немате довољно искуства са електричним машинама, или је нешто друго у питању......

Od elektricnih masina za sisanje ovaca jedina pametna investicija ja svajcarska Heineger,masina je odlicna,samo menjati nozeve na svakih 40-ak komada i super,u svici je ona negde oko 300 eu,tako da ko ima negog tamo i ozbiljno se bavi ovcarstvom i nije preskupa a zlata vredi.

U Smed. Palanci otkup vune u kozari je po 35din kilogram ili 2 kila soli za kilo vune. Jagnjeca koza je 700din a ovcija 350din.

pozdrav!!!
Ja sam kupio u nemackoj neku masinu za sisanje ovaca, u stvari narucio je iz HONG KONGA, ali i galje sisam ovcu( jednu ), skoro celi sat. Nisam bas zadovoljan, ili ja neznam, ali za mojih 8 ovaca i 6 jagnjadi je dovoljno.
A vunu sam sredio ko panter babu( vise nego odlicno), i uzo jos od prijatelja nekih 25kg, koje je hteo da baci.
U Kursumliji postoji vlacara koja to sredi vise nego odlicno, za jevtine novce.
ALI, mene interesuje ima li gde masina koja bi vunu vrtkala( sto znaci u materijal za pletenje namotavala), moze i poluautomatizovana?
U koliko neko ima za prodaju moze se javiti na PP.

evo informacije sto se masine tice,ja sam kupio heineger elektricnu masinu za sisanje ovaca,kostala me je 39000 dinara,garancija 2 godine,kada se noz istupi posalje se na ostrenje koje kosta 200 dinara,ove masine se mogu kupiti preko firme inpaka,oni isto rade i ostrenje

Danas čovek dolazi po vunu, kod drugara, tamo je i moja, cena za ill de france 40 RSD, za cigaju 30RSD, ako nema puno ne čistoće, ali msm da je to ta cena !

@ gacevic
ja sam pre pet godina preko jedne firme kod mene u gradu kupio nemacku masinu marke Liscop kostala je tada oko 400e prezadovoljan sam sa njom ostrenje nozeva je na svakih 30 kom osisanih evo dosad je osisala najmanje 2000 komada i radi ko nova pre sam zato da se kupi kvalitetna masina tipa ove ili Heineger i budes miran nemislis da ce te negde izdati na pola sisanja pozzz

Ja sam narucio masinicu za sisanje preko interneta u nemackoj , zemlja porekla kina , osisao sam 14 ovaca sa njom i jako sam zadovoljan njenim radom .
Masinica je crne boje upakovana u plasticnu kutiju i ima i par rezervnih nozeva , imam i slike u radu al nemogu ih postaviti na forum dok mi se laptop ne popravi . Masinica je placena 175e sa isporukom u nemackoj

Nozevi se ostre kod bilo kog metalostrugara koji ima horizontalnu magnetnu brusalicu. Meni su uvek naplacivali 5e ali sad ne mogu da se setim ada li po paru ili 5e za oba para.

Пре неки дан продадох 130кг вуне. Неки цига са Уба откупљује по 30 динара, паре одмах.

Nazad
Vrh