Vuna i pribor za šišanje ovaca

Dajem 1,5kg kamene soli ili kuhinjske soli za 1kg vune,sto se tice klasiranja da nebude mnogo crne i da nije iz jastuka vadjena,moze stara vuna od proslih gonina,normalno da nije mokra i da nema mnogo krsa po njoj,Kad krece sisanje verovatno zavisi od vremena.:cool:
Ovo je 50% bolja ponuda od dosadasnjih. Dosad smo dobijali 1 za 1 vuna za so. Ako ti se isplati da dodjes do mene, moze.

Dajem 1,5kg kamene soli ili kuhinjske soli za 1kg vune,sto se tice klasiranja da nebude mnogo crne i da nije iz jastuka vadjena,moze stara vuna od proslih gonina,normalno da nije mokra i da nema mnogo krsa po njoj,Kad krece sisanje verovatno zavisi od vremena.:cool:

Koliko bi trebali da sakupimo vune da bi ti se isplatilo da dođeš, mogli bi da organizujemo otkup u selu !

Kupio sam makaze za šišanje ovaca, ako ne lažu u prodavnici kažu da su holandske Black blue je firma koja ih pravi, cena 1100 RSD...

da trampim tako izadje vise za vunu,jer za novac nemozemo da platimo neku veliku cenu.
jer ako je kilogram soli 22din,za 1,5kg soli izadje vuna po 33dinara

Što se tiče cena soli, provereno od juče: obična stočna, bela, jodirana so - 20 din/kg. (pakovanja 5 i 10 kg.). Rumunska kamena 36 din/kg. - grumeni 10 do 15 kg.

Gorane, dobrodošao na Forum i uspešno post-ovanje !

:ppozdrav:

Danas probao da šišam sa makazama, prva je išla jako, jako sporo, svaka sledeća je išla brže, na kraju sam ošišao 4 ovce i ni jednu nisam povredio, definitivno dobar izbor makaza.... :ppozdrav:

Makaze za šišanje ovaca

Kupio sam makaze za šišanje ovaca na kesi piše cruisse, cena im je bila 1225 din treba da su dobre, izgledaju mi kao da treba da se naoštre, dali da ih odnesem kod oštrača ili one tako rade?

Zaboravih da dodam, moje su papir sekle na par milimetara kada sam počinjao da šišam i nisam ih oštrio do kraja šišanja, najbolje da probaš da šišaš pa da vidiš koliko su oštre, prezadovoljan sam izborom ovih makaza, kada ih očistim i sredim postaviću sliku na forum... :ppozdrav:

Kupio sam makaze za šišanje ovaca, ako ne lažu u prodavnici kažu da su holandske Black blue je firma koja ih pravi, cena 1100 RSD...
И ја имам маказе те марке и задовољан сам, мада никад нисам ни шишао са оним од 200-300дин. па не знам каква је разлика, да ли и оне одрађују посао. Мени рекоше да могу ошишати седамдесетак оваца пре оштрења.

Šišao sam sa novim makazama rade solidno ali bi valjalo oštrenje, naoštriću da probam za jagnjad, kada vi šišate jagnjad koju ostavljate za priplod?

Šta bi sa Goranom obeća čovek da uzme vunu i nesta ga, nikom se više ne javlja

Danas sam pricao sa mojim frizerom za ovce i cena je ista kao prosle godine- masinsko sisanje 150,oo din komad.
Zanimljiv je skok cena koza ovaca i jagnjadi za koji nisam do pre neki dan znao i cak sam i jednu jagnjecu kozu bacio. Trenutno se kod mene u kozari placa jagnjeca koza 700,oo a ovcija 350,oo !

Nazad
Vrh