Vuna i pribor za šišanje ovaca

mi odvajamo kvalitetnu vunu pa je operemo i damo nekim ljudima da izpredu i odrade i vrate u klupkima a onda je od nje prave sve i svasta

Ma kakvi 200din po grlu. Ako nemas drugi poso i ako zivis od toga , ja neznam sta si cekao do sad da naucis da sisas ovce. Nase su svake godine sisali otac i majka , a mi smo pomagali , ali posle sto mi umro otac. Onda smo ja i brat , ali mnogo vise brat nego ja , jer njemu mnogo bolje je islo to sisanje nego meni. Pa je zadnje tri god brat sisao sam , jer ja sam otiso u tudjinu , a teko od prosle godine posto ne moze da postigne poso , i da vise ne kasni sa sisanjem , on placa profesionalce. 2 coveka za dan osisaju 100komada. I malo im pomaze brat i majka , da stave vunu u dzakove.

Mene interesuje gde mogu da se nađu makaze za šišanje ovaca da li neko zna neku firmu koja ih proizvodi i okvirnu cenu, ove godine planiram prvi put ručno da pokušam da šišam, gledao sam kako se to radi pa polako, nadam se da ih neću povređivati....A za vunu sam pokupio neki broj ovde sa foruma pa planiram da zovem ovih dana...
Posto vidim da si iz Novog Sada sigurno si cuo za prodavnicu Clair,tamo imas komplet opremu za stocarstvo.vise vrsta makaza po pristupacnoj ceni,a imaju i elektricnu masinu,austrijsku,profesionalnu,kosta oko 33000 rsd,ali prosle god.su na sajmu davali popust od 15% na ceo asortiman.ako ti treba pomoc da nadjes prodavnicu javi mi se na p.p.pozdrav!

Ozbiljno ti kažem, planirao sam čoveku da zaštitim voćnjak u cvetu od monilije, ali on da mi ošiša ovce, pošto je prskao sam sa ručnom prskalicom rekao mi je da spremim 200 RSD po komadu i on će ih ošišati mašinski i srediti im papke. Ne živim od toga, gajimo ovce samo zato što ne znamo šta ćemo sa travom u selu i da imamo uvek jagnje za ražanj da se okupimo kada je za to prilika. Tek mi je 21 naučiću valjda za koju godinu, čisto da me ne deru !

Evo pronašao sam neke makaze valja li ovo čemu ?
http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljno.aspx?KatOznaka=0315124

Ozbiljno ti kažem, planirao sam čoveku da zaštitim voćnjak u cvetu od monilije, ali on da mi ošiša ovce, pošto je prskao sam sa ručnom prskalicom rekao mi je da spremim 200 RSD po komadu i on će ih ošišati mašinski i srediti im papke. Ne živim od toga, gajimo ovce samo zato što ne znamo šta ćemo sa travom u selu i da imamo uvek jagnje za ražanj da se okupimo kada je za to prilika. Tek mi je 21 naučiću valjda za koju godinu, čisto da me ne deru !

Evo pronašao sam neke makaze valja li ovo čemu ?
http://www.wobyshop.com/ProizvodDetaljno.aspx?KatOznaka=0315124

pa cena pd 200 rsd je neka standardna za sisanje ovaca, toliko sam ja placao prosle godine a mozda cu i ove sve zavisi kakav cu biti sa vremenom. dobre su ove makaze imaju drvenu drsku, u mene su bez drske, ode saka od nje. kolika li je cena ovih makaza:haha:?

Iskreno nzm koja je cena, ali ću naredne sedmice otići do njih i proveriti cenu, videću i kako izgledaju i leže u ruci, nema neki izbor makaza za šišanje, da li je to postalo toliko zastarelo da svi cepaju na struju :haha:, Nikola da li su to ove makaze http://www.limundo.com/slika-Makaze-za-ovce-359796x640.jpg, a zašto, verovao ili ne, njihov atomizer mi savršeno služi već 3 godine. ::super::

Pa u razvijenijim zemljama je verovatno zastarelo jer svi sisaju masinicama, kod nas mozda 5 posto ljudi sisa masinicama ali nikoga od proizvodjaca makaza ne interesuje da napravi bolje nego uzmu lim, iskrive, naprave makaze i to je to briga njih sto mi muku mucimo. javi cenu makaza i kako izgledaju, meni su se svidele.
Nikola KV kakve su te vilagerove makaze, koja im je cena:haha:?

@bato87 javljam cenu čim proverim, pa ako ih nemaš tamo mogu ti ja uzeti ovde pa poslati, sada sam poslao e-mail poruku ovima u zastupništvu villager-a, pregledao sam njihov sajt i nema tog modela, samo da nije neka kopija, ako su zaista villager verujem da su dobre, javljam cenu i da li ih ima čim mi vrate mail !

1306020.jpg

1306010.jpg

1306001.jpg

ovo su rucne makaze koje Clair ima u ponudi,ove klasicne su oko 1000 din.,a ove samobrusne su oko 2500 din.

Pokusaj sisanja ovim makazama.

Pre dve nedelje kupljene na pijacu polovne robe 100 din. Nisu nesto i cini mi se da su dobre samo da krase neki zid.

Ove ko zna kad su kupljene i dali je sisano njime. Ostale od pokojnog dede a on je cuvao ovce pre nekih 35 godina.

Pozdrav svim,dali su dolazili odkupljivaci vune i sta nude po kilu vune?Odkupljivacu vunu pa se interesujem,jel pocelo sisanje ovaca?
Ja sam iz Kragujevca,ako ima neko da prodaje vunu moze na privatne poruke posto neznam dal ovde smem da ostavljam broj mob.

Nemoras na pp,mozes javno da svi vide.Koliko se placa vuna,i na osnovu cega se klasira?
Dajem 1,5kg kamene soli ili kuhinjske soli za 1kg vune,sto se tice klasiranja da nebude mnogo crne i da nije iz jastuka vadjena,moze stara vuna od proslih gonina,normalno da nije mokra i da nema mnogo krsa po njoj,Kad krece sisanje verovatno zavisi od vremena.:cool:

Nazad
Vrh