Vuna i pribor za šišanje ovaca

uskoro pocinje sisanje ovaca prosle godine sam osisao oko 2000 komada ove godine bi valjalo kad bih tu brojku malo uvecao zato ko zeli da mi pomogne neka me zove

ivan11996 je napisao(la):
uskoro pocinje sisanje ovaca prosle godine sam osisao oko 2000 komada ove godine bi valjalo kad bih tu brojku malo uvecao zato ko zeli da mi pomogne neka me zove

Ivane,
već sam ti jednom spajao Temu, nemoj svaki put da otvaraš novu, jer postoji otvorena ova Tema. Definitivno ne bi bilo dobro da dalje pišeš ovakve postove jer već to predstavlja reklamu. Bićemo prinudjeni da ih brišemo. Ponudio si se par puta i dovoljno je.

Inaće pravilo ovog Foruma je da se prvo predstaviš u temi predvidjenoj za to, napraviš 30 postova i tek onda možeš da se reklamiraš. Klikni ovde: http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.0 i napiši nekoliko rečenica o sebi.

:ppozdrav:

DRUGARI jedan covek u Kuli vrsi otkup vune,pa neznam da li ima odgovarajuca tema za to,pa cu na ovom mestu da vam ostavim neke podatke da mozete da ga kontaktirate,firma se zove Kula koza,br mobilnog je 0638917900 Velibor,zvati pre podne,cena po kg je
za cigaju 25din
za pramenku od 10 do 15din
za wirtemberg 30din
za ostalo se sve mozete raspitati na taj mobilni,nadam se da sam vam pomogao,.... :cao:

Šta bi trebalo uraditi sa vunom da se zaštiti, kako bi se od nje napravila izolacija po zidovima u štali. Da je ne uništavaju miševi i da vuna ostane što duže. Čini mi se da je to bolje nego je bacati, jer cena u otkupu ne može da pokrije ni troškove prevoza, odnosno ne može da pokrije ni troškove šišanja.Šta predlažete.

Poruka

Danas na buvljaku u BG mašina za šišanje ovaca nova 150 evra. Šverc iz Bugarske. Dali neko zna vredi li čemu? Nije skupa ali ako ne valja...

Poruka

Moram obratiti pažnju. Bugarin pristao za 130 evra. Nisam uzeo da vidim zna li ko na forumu. Ako bude bez ispravljača da kupim? Ja kao zagovorio za sledeću nedelju?

Јел почео неко да шиша? Ја мислио данас понеку ал се нешто наоблачи код мене....

Matke,
rano je još za šišanje, ali treba obezbediti šišača na vreme. Ne znam šta se dogadja sa ovim našim kolegom ivan1199, bio zimus počeo da se "opasno" reklamira, a sada ga nigde nema da se javi ?!

Možda i nije odekvatno pitanje, ali me zanima koliko se kreće cena za šišanje ovaca po grlu, planiram to da platim tako što ću dečku koji šiša ovce zaštititi kajsije ? Dobar prijatelj i ja ove godine planiramo da sakupimo svu vunu u selu pa da pokušamo da nađemo kupca. :)

Vreme za šišanje ovaca !

Možda i nije odekvatno pitanje, ali me zanima koliko se kreće cena za šišanje ovaca po grlu, planiram to da platim tako što ću dečku koji šiša ovce zaštititi kajsije ? Dobar prijatelj i ja ove godine planiramo da sakupimo svu vunu u selu pa da pokušamo da nađemo kupca. :)

Prošle godine plaćao 130 dinara po ovci, za neverovati je - čovek skoro 70 godina, izbegao iz okoline Grahova, šiša preko 30 godina, makazama, ispod 20 minuta po ovci, prilično kvalitetno. Nije niti jedan od ovih na slici.

Inače, ovo ti je dobra ideja, jer ljudi uglavnom bacaju ili spaljuju vunu ili propada na nekim tavanima, a nakupilo bi se toga dosta. Pojavio se kod nas na Forumu čovek iz Novog Sada koji otkupljuje vunu.

Naravno, kažu upućeniji da vunu treba odmah po šišanju spakovati "po PS", da bi se zaštitila od propadanja. Kako? - nisam upućen, video sam neki prilog na TV prošle godine, gde je neki tip iz Udruženja ovčara Vojvodine objašnjavao, ali bio je jedan od onih tipova "koji priča (filozofira) 5 minuta, a ništa ne objasni"!

Možda neko od naših članova zna nešto više ?!

4ptl4m.jpg

Kod mene u okolini,tacnije u Budisavi,ima jedan covek koji naplacuje 200 din.po ovci sisanje masinski,i obrada papaka.

evo došlo i vrjeme šišanja malo poduljili mašine i krenuli. e sad problemi sa oštrenjem noža i češlja. kolega je napravio kopiju orginal brusača ali neznamo granulaciju brusnog papira pa ako ima koji još takvi hobi majstor da razmjenimo mišljenja. probali nabaviti orginal ali ovi koji to rade neče ni čut da prodaju koji komad,bolje da dođeš kod nas kažu,a meni za to treba puno vremena pa smo zato krenuli u taj pothvat.

Ljudi, šta se ovo dešava sa vunom ovih dana?
Do skoro je niko nije hteo, a sada za tri dana puno oglasa za otkup vune...
Ja taman pomislio da otkupljujem vunu po selu kad danas pred moju kuću nakupac iz okoline Kragujevca vozi
punu floridu pi kap, vune i traži da mu prodam sutra jer mu dolazi kamion za neke dve do tri tone koje je danas pazario.
Plaća kilogram vune kilogramom stočne soli (a to je kaže dvadesetak dinara)... a ja sam dobio informaciju da vuna do 35 mikrona ide kod krajnjeg kupca i do 45 pa i 50 din f-co kupac. Ovaj danas kaže da to sve ide u izvoz...
Pitam se ako je krenuo izvoz hoće li cena bar malo skočiti?
Da li od vas neko nešto zna o tome.

Mene interesuje gde mogu da se nađu makaze za šišanje ovaca da li neko zna neku firmu koja ih proizvodi i okvirnu cenu, ove godine planiram prvi put ručno da pokušam da šišam, gledao sam kako se to radi pa polako, nadam se da ih neću povređivati....A za vunu sam pokupio neki broj ovde sa foruma pa planiram da zovem ovih dana...

Gledati i raditi nije isto. Videces kad budes probao da uopste nije lako sisati ovce.

Znam kolega da nije lako, ali polako, niko se naučen nije rodio, kako god da ih ošišam dobro je, naravno ako ih ne povređujem previše, mnogo mi je 200 RSD po grlu !

Nazad
Vrh