Vuna i pribor za šišanje ovaca

Za vikend imao priliku da ih probam, na kratko ali dovoljno da se uvjerim da nevaljaju, uopste nece da ulaze u vunu, a i kad ih nekako uguras noz vise zvace nego sijece
Sva sreca da mi je par ljudi ovdje sa foruma reklo da nevaljaju pa nisam kupio, ovom prilikom im se jos jednom zahvaljujem.
Dok se neskupi za pravu elektricnu masinicu, sluzice obicne rucne makaze, jest da sam veoma spor sa njima svega par komada dnevno, dok imam komsiju koji sisa i do 40 komada dnevno rucnim makazam, ali ja to estetski veoma dobro odradim, naj vise mrzim kad su ovce iscapane kao da su ih guske capale.

poz mozete li da mi pomognete?danas otac poceo da sisa sa elektricnom,prosle god sam kupio marke BEYIUAN znam nije neka marka ali je lepo radila.e sad problema otisao joj danas rotor preciznije mesto gde nalezu cetkice.da li ima da se to kupi negde kao rezervni deo?

Ima,u Koreji.pokusaj da nabudzis od nekih starih brusilica ili busilica.Mozda i moze da se nadje i na e bay,ali ja nemam iskustva sa tim.

poz mozete li da mi pomognete?danas otac poceo da sisa sa elektricnom,prosle god sam kupio marke BEYIUAN znam nije neka marka ali je lepo radila.e sad problema otisao joj danas rotor preciznije mesto gde nalezu cetkice.da li ima da se to kupi negde kao rezervni deo?

To mesto gde naležu četkice se naziva kolektor,i u svakom elektro servisu se radi zamena istog,potraži neki servis u tvom mestu pa se raspitaj.

Sto se tice Ferija,ja licno uopste nisam zadovoljan. Prosle godine sam se namucio,pokusao sam i sa naftom koju predlaze Matkee u sledecem komentaru,opet neuspeh! Ove godine EUREKA,evo resenja. U roku od jednog minuta skinuta svaka mrljica masnoce i prljavstine! U pitanju je sredstvo pod nazivom "Arf GRILL",nalazi se u boci sa pumpicom,a koristi se za ciscenje,rerni,masnog posudja,resetki rostilja itd. Fantasticna stvar,svima bih preporucio!!!

Evo, kao sto sam rekao, mogu da dam samo par saveta sto se tice sisanja ovaca masinicom, jer nisam zaduzen za sisanje. ::namigivanje::
Uglavnom, u odnosu na makaze dosta je brze, lakse, a i ovce izgledaju "lepse".
Ovako...
Pre svake ovce ulje se sipa u rupicu u sredini masinice i malo po nozevima i ceslju.
Kad se zavrsi sisanje ovce, otpuste se nozevi (tockic gore) i masinica se stavlja u rastvor (pola feri pola voda) tako da je u rastvoru samo deo masinice koji se koristi u sisanju, odnosno u rastvoru su samo noz i cesalj.
U zavisnosti od kolicine masnoce i prljavstine koja se nahvatala na nozu i ceslju toliko masinica ostaje u rastvoru, dakle drzi se sve dok ne spadne ta prljavstina (5min-10min).
Izvadi se iz rastvora (feri/voda) , obrise se suvom krpom, skine se prljavstina ako je ima.
Masinica se podmaze (sipa se ulje u rupicu), zavrne tockic i nastavlja se sisanje.
Bitno je da se koza ovce ne nabora prilikom sisanja, kako ne bi doslo do povrede/posekotine kod ovce.
Sto se tice Ferija,ja licno uopste nisam zadovoljan. Prosle godine sam se namucio,pokusao sam i sa naftom koju predlaze Matkee u sledecem komentaru,opet neuspeh! Ove godine EUREKA,evo resenja. U roku od jednog minuta skinuta svaka mrljica masnoce i prljavstine! U pitanju je sredstvo pod nazivom "Arf GRILL",nalazi se u boci sa pumpicom,a koristi se za ciscenje,rerni,masnog posudja,resetki rostilja itd. Fantasticna stvar,svima bih preporucio!!!

Da li postoji neka starosna granica prije koje nebi trebali osisati jagnjad?
Interesuje me posto sada dolaze vrucine, pa bi im sisanje dobro doslo, a reko da im nesteti jer su oko tri mjeseca, jer je ovdje na forumi neko spominjao 6 mjeseci

Mogu se sisati pre 6 meseci starosti, nece im nista skoditi, cak ce ti biti zahvalni, jer kao sto kazes dolaze vrucine.
Sacekaj jos mesec dana i mozes da ih sisas.

postovani ovcari ,interesuje me dali je neko mozda kupio elektricnu masinicu od ovih iz indjije toboze nemacka profi 110.evra.kako su se pokazake u radu.covek se reklamira u oglasima kupujem prodajem.

- - - - - - - - - -

postovani ovcari ,interesuje me dali je neko mozda kupio elektricnu masinicu od ovih iz indjije toboze nemacka profi 110.evra.kako su se pokazake u radu.covek se reklamira u oglasima kupujem prodajem.

Ako je to ta na koja ja mislim,to je tipican kinez,ja sam ga imao mozes ovde procitati moja iskustva o njemu,ali za svaki slucaj postavi link ovde da vidimo kako izgledaju,ako na nozevima pise BEYUAN to je kinez.

Ako je to ta na koja ja mislim,to je tipican kinez,ja sam ga imao mozes ovde procitati moja iskustva o njemu,ali za svaki slucaj postavi link ovde da vidimo kako izgledaju,ako na nozevima pise BEYUAN to je kinez.
uvelico sam sliku i procitao sta pise(electric sheep clippers st 001/350w) i stvarno pise profi ali made in kina.

listao sam ovde na forumu,dosao sam do pola ne nadjoh nigde pokazno prakticno sisanje ovaca,kako se sisa odakle se pocinje elektricnom masinicom jer nisam nikada video uzivo sisanje .ovo sto ima na internetu sve ide brzinski nemoz povatati.ako negde ima neki snimak molio bi pomoc.poz.

Nazad
Vrh