Vuna i pribor za šišanje ovaca

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Nije tako strašno šišati makazama, nije ni teško kad se navikne, meni treba oko 20 minuta po ovci.
Meni treba 45 minuta masinicom:osmeh:Posle Vaskrsa cemo videti da li cu popraviti prolazno vreme.
Adabada,raspitaj se malo kod tebe u kraju ko sisa ovce,platis 200 dinara,osisa joj i oreze joj papke i miran si do sl.godine.

Meni treba 45 minuta masinicom:osmeh:Posle Vaskrsa cemo videti da li cu popraviti prolazno vreme.
Adabada,raspitaj se malo kod tebe u kraju ko sisa ovce,platis 200 dinara,osisa joj i oreze joj papke i miran si do sl.godine.
upravi si, lakse manje posla. razmisljam kupim masina malo zaradim komsija ili uzvrati usluga toga.

- - - - - - - - - -

dobar posao sisanje ovce, usluga 200 dinara po ovce ili vuna.
http://www.novosti.test.mainstream.r...aca-bice--para

Lep prilog u novinama samo mi nije jasno sta rade ovci sa masinom 20 minuta kad iole dobar sisac osisa ovcu za 7-8 minuta kad sam pocinjao da sisam trajalo je do 15 min sad se vec svelo na 5-6. Sva sreca vuna je konacno dobila kakvu takvu cenu pa se ljudima bar sisanje otplati kroz vunu.

ljudi moji jaganjci imaju cetrdesetak kilograma i poprilicnu vunu ali ne znam da li se jaganjci sisaju :sta: ja bi da ih osisam da se ne muce po ovoj vrucini sta vi kazete da li se sisaju samo starije ovce ili i jaganjci? Mozda je pitanje glupo ali ko pita ne skita a ovde ste svi iskusniji od mene

Ја данас обавио тај део посла,купио машиницу "STRAUS",и данас ошишао 52 грла! Први пут у животу сам то радио машински и могу рећи да је јако ГУД! :osmeh: Најбоље пролазно време ми је било 8 минута,а у просеку ми је требало 15'ак минута! :haha: Највише ме намучило лепљење чешља,покушао сам све предлоге са форума нафта,фери... али ништа није помогло!

Kad potopis u feri malo operi nozeve onom cetkicom sto si dobio uz masinicu.Meni se nekako ove beydzuan vise svidjaju,kao korejske su,ali 52 grla za jedan dan,svaka cast,isplatila se.

Kad potopis u feri malo operi nozeve onom cetkicom sto si dobio uz masinicu.Meni se nekako ove beydzuan vise svidjaju,kao korejske su,ali 52 grla za jedan dan,svaka cast,isplatila se.

Саво и то са једним ножевима,без оштрења. Читајући по форуму коментаре у вези ножева и грејања машине,ја сам мислио ошишаћу половину машином,а другу половину са комшијама ручно,међутим испало је да се машина од 100 еура већ исплатила. ::super:: Постоји само проблем што је сада прошло 3 сата изјутру,а ја се пробудио због болова у леђима,ногама и утрнулости руку! Преко дванаест сати смо ја и ћале радили! Али опет кажем, оно задовољство по завршеном послу све преброди!

Koliko dugo si drzao noz u feriju?? kod mene je spadalo uferiju ali malo sam duze drzao, treba malo i odmoriti da kasnije ne bole ledja kao tebe. Kod ovaca sa guscom vunom noz i cesalj se moraju malo vise stegnuti da bi masinica sisala kako treba pa dolazi do grejanja nozeva. Pravo pitanje je da li kod zagrejanih nozeva kada se potope u feri dolazi do njihovog kaljenja i gubitka na njihovom kvalitetu :sta:

Ja sam moje nozeve ipak naostrio posle 17 ovaca i izgledaju mi ostrije nego kad su bili novi.Bata ima pravo,treba odmoriti bar toliko da se nozevi ohlade,pa tek onda u feri,a i majstor da popije nesto.ja sam prose godine na prvom sisanju 7 komada toliko umorio,da taj umor ne mogu opisati.jos sam napetiji kad neku povredim.
Nozevi su naostreni,ulje za masinu kupljeno,jos da kupim sprej za rane:osmeh: i posle Vaskrsa krece friziranje.

Koliko dugo si drzao noz u feriju?? kod mene je spadalo uferiju ali malo sam duze drzao, treba malo i odmoriti da kasnije ne bole ledja kao tebe. Kod ovaca sa guscom vunom noz i cesalj se moraju malo vise stegnuti da bi masinica sisala kako treba pa dolazi do grejanja nozeva. Pravo pitanje je da li kod zagrejanih nozeva kada se potope u feri dolazi do njihovog kaljenja i gubitka na njihovom kvalitetu :sta:
Искрено нисам дуго држао,колико да умочим,и фери и нафту! Могуће да утиче на каљење. Највеће грејање сам осетио на два прошлогодишња јагњета којима је ово било прво шишање,као и највеће лепљење!

- - - - - - - - - -

Искрено нисам дуго држао,колико да умочим,и фери и нафту! Могуће да утиче на каљење. Највеће грејање сам осетио на два прошлогодишња јагњета којима је ово било прво шишање,као и највеће лепљење!

Ja sam moje nozeve ipak naostrio posle 17 ovaca i izgledaju mi ostrije nego kad su bili novi.Bata ima pravo,treba odmoriti bar toliko da se nozevi ohlade,pa tek onda u feri,a i majstor da popije nesto.ja sam prose godine na prvom sisanju 7 komada toliko umorio,da taj umor ne mogu opisati.jos sam napetiji kad neku povredim.
Nozevi su naostreni,ulje za masinu kupljeno,jos da kupim sprej za rane:osmeh: i posle Vaskrsa krece friziranje.
prvi put makaze sisao vuna pomalo rane, a moj cale sisa mnogo rane jadna ovce, treba kupim sprej za rane moze apoteka isto ljudi i ovce?

Juče sam gledao novu Heiniger mašinicu za šišanje ovaca. Manja je, lakša, snažnija, jeftinija i mnogo, mnogo bolje leži u ruci...prosto mi je žao što nisam sačekao koju godinu....:haha:

Poslednja izmena:
Da li si ovu masinicu gledao?
dz7djl.jpg

Meni uglavnom vecina preporucuje stariju masinicu,koja je dokazana.
Za ovu novu kazu da je jedina prednost to sto je lepsa.
Ne znam...
Jos uvek nisam kupio, dvoumim se.

- - - - - - - - - -

Heiniger XPERT
2z6bm20.jpg

Specifications:
• Motor power: 200 Watts
• Speed: 2500 dbs/min
• Length: 301 mm
• Weight: 1,180 kg
• Noise emission: (LpAm) 79 dB (A)

Heiniger XTRA